Ένα smartphone ειδικά για selfies

Ένα smartphone ειδικά για selfies

Πράγματι, τα κοινωνικά δίκτυα έχουν εισβάλλει τόσο στην καθημερινότητά μας που όχι απλά προωθούν τις νέες τάσεις, αλλά της δημιουργούν καταφέρνοντας να συμπαρασύρουν σε αυτές και κάποιες από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες παγκοσμίως.

Παρότι μάλιστα πολλοί είναι εκείνοι που αποτάσσονται την νέα μόδα των selfies που έφεραν στο προσκήνιο τα κοινωνικά δίκτυα – χαρακτηρίζοντας την ως μια μορφή ναρκισσισμού και μια συνήθεια που προωθεί έναν εγωκεντρικό τρόπο διαβίωσης, ελάχιστοι εξ αυτών καταφέρνουν να απέχουν από το σπορ.

Μιας και το φαινόμενο παίρνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις, έχοντας μάλιστα πολλαπλασιαστική ισχύ όταν μιλάμε για νέους κάτω των 25 ετών – αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με έρευνες οι δημοσιεύσεις των νεανικών προφίλ περιλαμβάνουν 99% selfies – δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητο από τις κατασκευάστριες κινητών τηλεφώνων.

Τα παραπάνω πρέπει να έλαβε υπόψη της και η Vivo και αποφάσισε να κατασκευάσει ένα ακόμα κινητό στοχοπροσηλωμένο στις selfies. Το νέο V5 Plus θα λέγαμε πως είναι ένα κινητό που έχει εμμονή με τις φωτογραφίες του κατόχου του. |Η ίδια η κατασκευάστριά του άλλωστε, η τρίτη μεγαλύτερη κατασκευάστρια κινητών της Κίνας, το αποκαλεί ως το καλύτερο κινητό για selfies που φτιάχτηκε ποτέ.

Ποια είναι όμως τα χαρακτηριστικά του που το κάνουν κατάλληλο για το selfie σκοπό; Αρχικά η κάμερά του. Το νέο κινητό έχει δύο μπροστινές κάμερες η μια φτάνει τα 20 megapixel και η άλλη τα 8. H μπροστινή κάμερα μάλιστα είναι μεγαλύτερη κι από την μια πίσω κάμερα (16 megapixel) , γεγονός που υποδηλώνει ξεκάθαρα πως προτεραιότητα έχουν οι selfies. Επιπλέον, το νέο V5 έχει φλας στην μπροστινή κάμερα για να μπορεί να βγάλει κανείς selfies στο σκοτάδι.

Εφόσον, φυσικά, μιλάμε για κινεζικής κατασκευής τηλέφωνο, δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν από αυτό και τα χιλιάδες φίλτρα επεξεργασίας των φωτογραφιών για καλύτερο αποτέλεσμα. Μέσα από αυτά μπορείτε να δώσετε άλλο τόνο στο δέρμα σας, να καλύψετε τις ατέλειες να προσδώσετε έξτρα λάμψη στο αποτέλεσμα και πολλά πολλά άλλα.

Αξίζει να σημειώσουμε πως το V5 δεν είναι το πρώτο κινητό με δύο μπροστινές κάμερες, πρωτοστάτης στις selfies υπήρξε το LG V10.

Ο λόγος ύπαρξης των δύο μπροστινών καμερών είναι για ένα φωτεινότερο αποτέλεσμα, αφού πραγματοποιείται διπλή λήψη (χαρακτηριστικό που υπήρξε στις πίσω κάμερες μοντέλων της Apple και της Huawei). Ακόμα το V5 μπορεί να υποστηρίξει και το bokeh effect, δηλαδή να τραβήξει δύο φωτογραφίες με την κάθε κάμερα να εστιάζει σε διαφορετικό σημείο.

 

Όπως φαίνεται στο παρακάτω παράδειγμα η μια κάμερα εστιάζει στο πρόσωπο του κατόχου και η άλλη στο φόντο θολώνοντας το πρόσωπό του. Πέρα βέβαια από τις selfies πρόκειται για ένα τηλέφωνο μέτριο σε χαρακτηριστικά. Ο επεξεργαστής είναι ο Snapdragon 625 και τρέχει σε 4 GB μνήμης.screen-shot-2017-02-20-at-6.30.16-pm

Πηγή: insider.gr

 

Soustas
billnotis@yahoo.gr

Δημιουργός και Αρχισυντάκτης του Techsmart.gr καθώς επίσης και πολλών επιτυχημένων ιστοσελίδων. Μεγάλος fan της τεχνολογίας και Online Marketing Specialist θα τον βρείτε online όλο το 24ωρο.

No Comments

Post A Comment