Η Google παρουσίασε τη νέα της εφαρμογή “Vision”

Η Google παρουσίασε τη νέα της εφαρμογή “Vision”

Η Google παρουσίασε το Vision, την πρώτη από τις εφαρμογές μηχανικής μάθησης της πλατφόρμας Cloud AutoML που σχεδιάστηκαν για να κάνουν την ανάπτυξη της τεχνικής νοημοσύνης γρηγορότερη και ευκολότερη.

Το AutoML Vision είναι μια νέα υπηρεσία που απλοποιεί την διαδικασία μηχανικής μάθησης μέσω προσαρμοσμένων μοντέλων για αναγνώριση εικόνων.

Η διεπαφή υιοθετεί την διαδικασία drag-and-drop, έτσι ώστε να διευκολύνει τη χρήση της σε ένα ευρύ φάσμα προγραμματιστών, ερευνητών και επιχειρήσεων.

Ο Mike White, επικεφαλής του τεχνολογικού τμήματος της Disney Consumer Products και σχολίασε:

“Η τεχνολογία Cloud AutoML μας βοηθά να κατασκευάσουμε οπτικά μοντέλα και να προσθέσει λεπτομέρειες στα προϊόντα μας με τους χαρακτήρες Disney, στις κατηγορίες προϊόντων και τα χρώματα. Οι λεπτομέρειες αυτές θα ενσωματωθούν στη μηχανή αναζήτησής μας, για να βελτιώσουν την εμπειρία του επισκεπτη του site μας χρήστη μέσω πιο συναφών αποτελεσμάτων αναζήτησης, ταχείας ανακάλυψης και συστάσεων προϊόντων στο shop Disney. ”

Η Google ανέφερε, ότι αφού επεξεργάστηκε τα πρώτα αποτελέσματα χρήσης του Cloud AutoML “Vision” διαπίστωσε ότι έχει βελτιωμένη ικανότητα επεξεργασίας δεδομένων σε σχέση με το ImageNet και το CIFAR, με μεγαλύτερη ακρίβεια και λιγότερες ανακατατάξεις από τα γενικής χρήσης AP API.

Ο Alan Rosenwinkel, αναλυτής δεδομένων της εταιρείας ενδυμάτων URBN, σχολίασε:

“Η δημιουργία και η διατήρηση μίας “τράπεζας” χαρακτηριστικών είναι κρίσιμη, ώστε να μπορούμε να παρέχουμε στους πελάτες μας σχετικές συστάσεις προϊόντων, αποτελέσματα αναζήτησης με μεγαλύτερη ακρίβεια και παροχή χρήσιμων και φιλικών φίλτρων προϊόντων.

Ωστόσο, η δημιουργία των προϊόντων με το χέρι είναι δύσκολη και χρονοβόρα.

Για να το αντιμετωπίσουμε, η ομάδα μας χρησιμοποεί το Cloud AutoML Vision, για να αυτοματοποιήσει τη διαδικασία διαχωρισμού προϊόντων, αναγνωρίζοντας τα επιμέρους χαρακτηριστικά του προϊόντος. Το Cloud AutoML Vision έχει πολλά υποσχόμενα και θετικά στοιχεία για να βοηθήσει τους πελάτες μας στη καλύτερη ανακάλυψη, σύσταση και εμπειρία αναζήτησης. ”

Εδώ είναι μερικά από τα άλλα οφέλη του AutoML Vision:

• Αυξάνεται η ακρίβεια: Το AutoML Vision βασίζεται στις κορυφαίες καινοτομίες της Google στην αναγνώριση εικόνων, που χρησιμοποιεί τεχνολογίες αναζήτησης με χρήση μηχανικής εκμάθησης. Αυτό σημαίνει τη δημιουργία πιο ακριβού μοντέλου ,ακόμα και για επιχειρήσεις με περιορισμένη τεχνογνωσία στην μηχανική εκμάθηση.

• Ταχύτερος χρόνος απόκρισης σε μοντέλα έτοιμα για παραγωγή Η χρήση Cloud AutoML, μπορεί να δημιουργήσει ένα απλό μοντέλο δοκιμών μιας εφαρμογής μέσα σε λίγη ώρα με δυνατότητα AI, ή να δημιουργήσει ένα πλήρες μοντέλο έτοιμο σε λίγες μόνο ημέρες.

• Εύκολο στη χρήση: Το AutoML Vision παρέχει ένα απλό περιβάλλον χρήστη που επιτρέπει να καθορισμό δεδομένων και στη συνέχεια μετατρέπει αυτά τα δεδομένα σε προσαρμοσμένο μοντέλο υψηλής ποιότητας.

Σε ένα κοινό post τους, οι Jia Li και Fei-Fei Li, αντίστοιχα επικεφαλείς του τμήματος έρευνας και ανάπτυξης του Cloud AI και της επιστημονικής ομάδας του Cloud AI, ανέφεραν:

“Το AutoML Vision είναι το αποτέλεσμα της στενής συνεργασίας μας με το τμήμα Google Brain και άλλες ομάδες Google AI και είναι το πρώτο από τα πολλά προϊόντα Cloud AutoML που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Αυτή είναι η αρχή μίας πορείας εξέλιξης που θα οδηγήσει ώστε να γίνει η τεχνητή νοημοσύνη πιο προσιτή, και μας εμπνέει η εμπιστοσύνη που μας έχουν δείξει οι περισσότεροι απο 10.000 πελάτες μας που χρησιμοποιούν προϊόντα Cloud AI.

Ελπίζουμε ότι η κυκλοφορία του Cloud AutoML θα βοηθήσει ώστε ακόμα περισσότερες επιχειρήσεις να ανακαλύψουν τις δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης. ”

Η υιοθέτηση της τεχνητής νοημοσύνης στις επιχειρήσεις, φαίνεται ότι δημιουργεί ανασφαλές επαγγελματικό περιβάλλον και αυτό είναι ένας σημαντικός ανασταλτικός παράγοντας που περιορίζουν χρήση του.

Η Google εργάζεται προς την προοπτική μιας πιο προσιτής τεχνητής νοημοσύνης, ώστε να απελευθερώσει το πλήρες εύρος των δυνατοτήτων της.

Πηγή: Developer-tech.

Tags:
Soustas
billnotis@yahoo.gr

Δημιουργός και Αρχισυντάκτης του Techsmart.gr καθώς επίσης και πολλών επιτυχημένων ιστοσελίδων. Μεγάλος fan της τεχνολογίας και Online Marketing Specialist θα τον βρείτε online όλο το 24ωρο.

No Comments

Post A Comment