Η Samsung και το Open Networking Foundation (ONF) διοργανώνουν το ONOS BUILD 2017

Η Samsung και το Open Networking Foundation (ONF) διοργανώνουν το ONOS BUILD 2017

Η Samsung Electronics και το Open Networking Foundation (ONF) διοργανώνουν από κοινού το συνέδριο ONOS™ (Open Network Operating System) BUILD 2017, το οποίο διεξάγεται αυτές τις μέρες (20 έως 22 Σεπτεμβρίου) στο Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης της Samsung στη Σεούλ. Το ONOS BUILD είναι ένα μεγάλης κλίμακας συνέδριο για προγραμματιστές, στο οποίο  εξειδικευμένα στελέχη της βιομηχανίας συγκεντρώνονται για να μοιραστούν, να συζητήσουν και να κάνουν hacking μαζί. Στόχος είναι να δημιουργήσουν software-defined δίκτυα επόμενης γενιάς, καθώς και λύσεις για λειτουργίες εικονικοποίησης δικτύου (Network Functions Virtualization), χρησιμοποιώντας το λειτουργικό σύστημα ανοιχτού τύπου ONOS (Open Network Operating System). Το ONOS είναι ένα λειτουργικό σύστημα δικτύου ανοιχτού κώδικα  SDN, σχεδιασμένο για τη διασφάλιση λύσεων επιπέδου carrier-grade.

Στο δεύτερο αυτό ONOS BUILD, αναμένεται να παρευρεθούν περισσότεροι από 300 συμμετέχοντες,  από προγραμματιστές ανοιχτού κώδικα και code contributors της ακαδημαϊκής κοινότητας έως operators και προμηθευτές. Συμβαδίζοντας με την αυξανόμενη επίγνωση και αντίληψη της βιομηχανίας τηλεπικοινωνιών σχετικά με τον ανοιχτό κώδικα, η φετινή εκδήλωση αναμένεται να λειτουργήσει καταλυτικά και να προωθήσει την εμπορευματοποίηση του carrier-grade SDN στην παγκόσμια τηλεπικοινωνιακή αγορά. Πρόκειται για ένα σημαντικό άλμα από την εναρκτήρια εκδήλωση του περασμένου έτους, η οποία οργανώθηκε με στόχο την εδραίωση ενός ισχυρού αρχικού οργανισμούγια την τεχνολογία SDN.

“Η καινοτομία επόμενης γενιάς θα δημιουργηθεί από κοινότητες ανοιχτού κώδικα και είμαι βέβαιος ότι το ONOS αποτελεί βασικό και αναπόσπαστο κομμάτι για την προετοιμασία της αρχιτεκτονικής, που θα καθορίζεται από λογισμικό”, δήλωσε ο Sohyong Chong, Αντιπρόεδρος του Virtualization Platform Lab της Samsung Electronics.

“Από τη στιγμή που εντάχθηκε στο ONOS το 2016, η Samsung συμβάλλει ενεργά στην ανάπτυξη κάθε έκδοσης και συνεργάζεται στενά με την κοινότητα, για να βοηθήσει στην ανάπτυξη εμπορικών λύσεων SDN”, δήλωσε ο Guru Parulkar, Executive Director του ONF. “Είμαστε ενθουσιασμένοι που η εταιρεία προσφέρθηκε εθελοντικά να φιλοξενήσει το φετινό ONOS Build, φέρνοντας κοντά μια μεγάλη κοινότητα προγραμματιστών, που έχουν μακρά εμπειρία στο SDN. Αυτοί που θα συναντηθούν αυτή την εβδομάδα έχουν μεγάλο ενδιαφέρον να εξελίξουν το ONOS SDN Controller, καθώς και αλλά συναφή έργα που βασίζονται στο ONOS. Αυτή η παγκόσμια προσπάθεια θα βοηθήσει περαιτέρω το έργο του ONF και τον ευρύ αντίκτυπο που έχουμε στον τομέα της δικτύωσης. ”

Η Samsung έχει εμπλακεί στην εμπορευματοποίηση εικονικών προϊόντων σε συνεργασία με κορυφαίους παρόχους στην Κορέα και εργάζεται για την επέκταση των λύσεων εικονικοποίησης. Η Samsung σκοπεύει να διεξάγει πολλαπλές δοκιμές, ξεκινώντας από το τέλος του 2017. Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την εκδήλωση είναι διαθέσιμες στη διεύθυνση http://onosbuild.org/.

Soustas
billnotis@yahoo.gr

Δημιουργός και Αρχισυντάκτης του Techsmart.gr καθώς επίσης και πολλών επιτυχημένων ιστοσελίδων. Μεγάλος fan της τεχνολογίας και Online Marketing Specialist θα τον βρείτε online όλο το 24ωρο.

No Comments

Post A Comment