Νέο enthusiast θεριό από την Intel

Νέο enthusiast θεριό από την Intel

Μέσα στο Σαββατοκύριακο, η Intel διέρρευσε πληροφορίες για επερχόμενο 10-πύρηνο θηρίο για τους enthusiast gamers. Πρόκειται για νέο Core i7 Extreme Edition της γενιάς Broadwell-E, 6950X!

Στην ιστοσελίδα Υποστήριξης της Intel, τα site τεχνολογίας του εξωτερικού, εντόπισαν τις πληροφορίες που ανέβασε η Intel για τον νέο Broadwell-E, Core i7-6950X. Τώρα βέβαια η πληροφορία «κατέβηκε», αλλά η είδηση βγήκε και όλοι οι enthusiast PC Builders τους τρέχουν τα σάλια! 10 πυρήνες 20 threads και 25MB L3 cache, είναι μερικές από της πληροφορίες που είδαν το φως. Οι ταχύτητες χρονισμού για το τσιπ θα είναι στα 3,5 GHz (μάλλον turbo). Οι νέοι Broadwell-E θα ταιριάζουν στο socket LGA2011v3 και θα είναι συμβατοί με την πλατφόρμα X99, ύστερα φυσικά από BIOS update.

Από τιμές, ως συνήθως η Intel τιμολογεί αρκετά υψηλά τα Extreme Edition τσιπ της. Οπότε αναμένουμε να δούμε ίσως και πάνω από 1000€ για το 10πύρηνο 6950X. Επίσης, θεωρητικά θα υπάρξουν 8-πύρηνα και 6-πύρηνα της σειράς 69XX με τιμές κάτω των 1000€. Περιμένουμε λοιπόν για επίσημες ημερομηνίες κυκλοφορίας, οι οποίες μπορεί να είναι μέσα στο δεύτερο τετράμηνο του 2016.

John Doe
petsoukos@gmail.com
No Comments

Post A Comment