Παίξε τα αστέρια της Sega στο smartphone σου!

Παίξε τα αστέρια της Sega στο smartphone σου!

Εχεις μεγαλώσει, όπως οι περισσότεροι, παίζοντας παιχνίδια σε κάποια κονσόλα, στο PC ή, οι λίγο μεγαλύτεροι, σε κάποιο home computer στα τέλη της δεκαετίας του ’80 ή στις αρχές των 90s; Τότε σίγουρα το όνομα “Sega” δεν θα σε αφήνει ασυγκίνητο! Όλοι έχουμε, κάποια στιγμή, ξοδέψει… εργατοώρες πάνω από κάποιο πληκτρολόγιο ή χειριστήριο, παίζοντας κάποιο παιχνίδι της Sega. Τώρα, είναι ώρα να τα ξαναθυμηθούμε.

Πριν λίγες ημέρες, η Sega ανακοίνωσε την πρόθεσή της να διαθέσει ολόκληρη τη “βιβλιοθήκη” κλασικών παιχνιδιών της, μέσω της πλατφόρμας “Sega Forever“, σε όλους, δωρεάν, σε συσκευές Android και iOS! Τα παιχνίδια που πρόκειται να διαθέσει περιλαμβάνουν όλους τους τίτλους της εταιρίας, από αυτά που δημιουργήθηκαν για το Sega SG-1000 και το Sega Master System, μέχρι και το Dreamcast.
Ήδη η αρχή έγινε με 5 τίτλους, οι οποίοι είναι από τα Mega Drive και Genesis, και οι οποίοι είναι οι: Sonic the HedgehogAltered BeastPhantasy Star IIKid ChameleonComix Zone.

 

Τα παιχνίδια αυτά πέρασαν στο Android και το iOS, κάποια μέσω port και κάποια μέσω emulation της αρχικής παιχνιδομηχανής, αυτούσια, αλλά παίζουν και offline, ενώ υποστηρίζουν και ασύρματα controllerssaves στο cloud του Sega Forever, αλλά και “online leaderboards“, δηλαδή λίστες με top-scores!
Η πλατφόρμα είναι δωρεάν, μεν, υπάρχουν διαφημίσεις, δε. Αν όμως δεν θες να βλέπεις διαφημίσεις, υπάρχει και η επιλογή της πληρωμής, με το κάθε παιχνίδι να κοστίζει 2 δολλάρια.

Η εταιρία εξηγεί: “Καθώς η συλλογή του Sega Forever θα μεγαλώνει, μετά από μήνες και χρόνια, θα περιλαμβάνει επίσημες εξομοιώσεις και ported games, τα οποία θα καλύπτουν όλες τις περιόδους των παιχνιδομηχανών της Sega, με το καθένα να έχει προσαρμοστεί ειδικά για φορητές συσκευές, μένοντας πιστό στο original παιχνίδι”. Επίσης, η Sega υποσχέθηκε πως θα προσθέτει νέους τίτλους στο Sega Forever κάθε δύο εβδομάδες!

Αν θες κι εσύ να ξαναζήσεις το αγαπημένο σου παιχνίδι, μπορείς να βρεις αυτά που θες είτε στο Google Play ή στο App Store, να τα κατεβάσεις στο smartphone σου και… να χαθείς στον κόσμο της Sega!

 

Βρες τα πάντα για το Gaming στα Public.gr

Soustas
billnotis@yahoo.gr

Δημιουργός και Αρχισυντάκτης του Techsmart.gr καθώς επίσης και πολλών επιτυχημένων ιστοσελίδων. Μεγάλος fan της τεχνολογίας και Online Marketing Specialist θα τον βρείτε online όλο το 24ωρο.

No Comments

Post A Comment