Στο έλεος των χάκερ εταιρείες παγκοσμίως

Στο έλεος των χάκερ εταιρείες παγκοσμίως

Στο έλεος των χάκερ βρίσκονται εταιρείες σε Ευρώπη και ΗΠΑ από χτες με την κυβερνοεπίθεση να συνεχίζεται και τους ειδικούς να μην έχυον βρει τρόπο ακόμη να τη σταματήσουν.

Η επίθεση ξεκίνησε αυτή τη φορά από τη Ρωσία και την Ουκρανία και εξαπλώθηκε και σε άλλες χώρες πολύ σύντομα. Η επίθεση μοιάζει με αυτή του WannaCry, ο οποίος προσέβαλλε χιλιάδες συστήματα τον περασμένο Μάιο. Το νέο ransomware ονομάστηκε GoldenEye και λειτουργεί με παρόμοιο τρόπο.

Οι χρήστες “κλειδώνονται” έξω από τους υπολογιστές τους, καθώς οι χάκερ έχουν πρώτα εισβάλει και κρυπτογραφήσει τα αρχεία τους. Για να τα αποκρυπτογραφήσουν, καλούνται να πληρώσουν 300 δολάρια σε bitcoin.

Μέχρι στιγμής θύματα του GoldenEye έχουν πέσει μεταξύ άλλων οι: Mondelez International, Deutsche Post, Rosneft, Metro, τράπεζες σε Ρωσία και Ουκρανία, το διεθνές αεροδρόμιο της Ουκρανίας, κυβερνητικοί υπολογιστές, το σύστημα ηλεκτροδότησης της χώρας και το σύστημα επίβλεψης της ραδειενέργειας του Τσερνόμπιλ.

EMEA.gr

Soustas
billnotis@yahoo.gr

Δημιουργός και Αρχισυντάκτης του Techsmart.gr καθώς επίσης και πολλών επιτυχημένων ιστοσελίδων. Μεγάλος fan της τεχνολογίας και Online Marketing Specialist θα τον βρείτε online όλο το 24ωρο.

No Comments

Post A Comment