Τέσσερις τράπεζες γίγαντες στο πλευρό της Xiaomi, καθώς οδεύει σε άνοιγμα ρεκόρ

Τέσσερις τράπεζες γίγαντες στο πλευρό της Xiaomi, καθώς οδεύει σε άνοιγμα ρεκόρ

Όπως δείχνουν τα πράγματα, η Xiaomi θα κάνει την είσοδο της στις αγορές με εκκωφαντικό τρόπο, αφού σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, οι εγγυήτριες τράπεζες στο IPO που ετοιμάζει θα είναι η Morgan Stanley, η Goldman Sachs, η Credit Suisseκαι η Deutsche Bank

Οι τράπεζες αυτές συνεργάζονται μεταξύ τους για την είσοδο της εταιρείας στις αγορές με εκτίμηση αξιολόγησης που όπως δείχνουν τα μέχρι στιγμής στοιχεία, μπορεί και να φτάσει τα 100 δισ. δολάρια. Η Xiaomi που το 2014 άντλησε κεφάλαια με αξιολόγηση στα 45 δισ δολάρια, φέρεται να ετοιμάζει την μεγαλύτερη IPO από τότε που η Alibaba άντλησε 25 δις δολάρια όταν βγήκε στις αγορές.

Η Xiaomi μετά από ένα όχι και τόσο καλό 2016, στο οποίο το μερίδιο αγοράς της όλο και μίκραινε, ανέκαμψε εντυπωσιακά μέσα στο 2017, ειδικά με την κυκλοφορία τουXiaomi A1 που κατέκτησε την τεράστια αγορά της Ινδίας, φτάνοντας να κοιτάει στα μάτια την Samsung, πιάνοντας τον ετήσιο στόχο των 15 δισ δολαρίων από τον Οκτώβριο. 

Δεν είναι όμως μόνο τα smartphones που ανεβάζουν την Xiaomi. Η εταιρεία έχει ένα ολόκληρο οικοσύστημα προϊόντων πίσω της, από ηλεκτρικά σκούτερ μέχρι βραστήρες για μαγείρεμα, και με αυτό προσφέρει στην αγορά κάτι που καμία άλλη εταιρεία τεχνολογίας δεν έχει επιχειρήσει, το Mi Home. 

Αξίζει όμως η Xiaomi 100 δισ δολάρια; Μέχρι τώρα η Xiaomi είχε επιλέξει την ανάπτυξη της σε αγορές που μπορεί να της δίνουν τις πωλήσεις αλλά δεν της έδιναν το πρεστίζ. Μετά την πάρα πολύ δυνατή της πορεία σε Κίνα και Ινδία, η εταιρεία αποφάσισε να μπει στην Ευρωπαϊκή αγορά, με τις Ελλάδα και Ισπανία σαν σημεία εισόδου, πετυχαίνοντας πολύ καλά νούμερα από την πρώτη στιγμή. Ο ανταγωνισμός από την Huawei είναι αρκετά έντονος και μέχρι στιγμής η Xiaomi δείχνει να αποδέχεται την δεύτερη θέση στις Κινέζικες εταιρείες της Ευρωπαϊκής αγοράς.

Όμως η πρόσφατη απαγόρευση στην Huawei να επεκταθεί στις ΗΠΑ εκτός από το να αποτελεί ένα μεγάλο χτύπημα για την ίδια και τα επιχειρηματικά της πλάνα, αποτελεί μια πολύ μεγάλη ευκαιρία για την Xiaomi. Η κινέζικη εταιρεία είχε πάντα πολύ καλά τηλέφωνα σε αρκετά ανταγωνιστικές τιμές. Αν καταφέρει και εκμεταλλευτεί το πρόβλημα της Huawei (αλλά και της ΖΤΕ) και μπει πρώτη στην τεράστια αγορά των ΗΠΑ με καλές συνεργασίες κι επιθετική τιμολογιακή πολιτική, τότε το 2018 θα δούμε την Xiaomi να εκτοξεύεται.

Πηγή: EMEA.gr

Tags:
Soustas
billnotis@yahoo.gr

Δημιουργός και Αρχισυντάκτης του Techsmart.gr καθώς επίσης και πολλών επιτυχημένων ιστοσελίδων. Μεγάλος fan της τεχνολογίας και Online Marketing Specialist θα τον βρείτε online όλο το 24ωρο.

No Comments

Post A Comment