Τον εθισμό των παιδιών στο iPhone καλείται να ερευνήσει η Apple

Τον εθισμό των παιδιών στο iPhone καλείται να ερευνήσει η Apple

Σε έρευνα σχετικά με το κατά πόσο τα iPhones είναι εθιστικά για τα παιδιά και εάν η συστηματική χρήση των smartphones μπορεί να προκαλέσει επιπλοκές στην ψυχική υγεία τους, κάλεσαν την Apple δύο εταιρείες μεγαλομέτοχοι, σύμφωνα με όσα μετέδωσε σήμερα το Bloomberg News.

«Υπάρχουν όλο και περισσότερες ενδείξεις ότι, τουλάχιστον σε κάποιους από τους συχνότερους νεαρούς χρήστες, αυτό πιθανόν να έχει ακούσια αρνητικές συνέπειες», για την υγεία τους, αναφέρουν σε επιστολή τους που εστάλη στην Apple, με ημερομηνία 6 Ιανουαρίου, οι εταιρείες Jana Partners LLC και California State Teachers’ Retirement System (Calstrs).

Η «αυξανόμενη κοινωνική ανησυχία» σχετικά με την συστηματική χρήση smartphones από παιδιά είναι πιθανόν «κάποια στιγμή να επηρεάσει ακόμη και την Apple», προειδοποίησαν, σύμφωνα με όσα αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Οι δύο μέτοχοι, οι οποίοι από κοινού έχουν μετοχές της Apple ύψους περίπου 2 δισ. δολαρίων, κάλεσαν την εταιρεία να επινοήσει επιπλέον μέσα, ώστε οι γονείς να περιορίσουν την χρήση των κινητών από τα παιδιά τους. Σύμφωνα με το Bloomberg, ένας εκπρόσωπος της Apple αρνήθηκε να σχολιάσει την επιστολή, η οποία αρχικά δημοσιεύτηκε στην Wall Street Journal.

Η Apple ήδη παρέχει γονικούς ελέγχους στα iPhones, οι οποίοι επιτρέπουν τον περιορισμό της πρόσβασης σε συγκεκριμένες εφαρμογές και περιεχόμενο.

Πηγή: newsbeast.gr

Soustas
billnotis@yahoo.gr

Δημιουργός και Αρχισυντάκτης του Techsmart.gr καθώς επίσης και πολλών επιτυχημένων ιστοσελίδων. Μεγάλος fan της τεχνολογίας και Online Marketing Specialist θα τον βρείτε online όλο το 24ωρο.

No Comments

Post A Comment