Βίντεο από το 1985 αποκαλύπτει τι έψαχνε ο Steve Jobs όταν έκανε προσλήψεις

Βίντεο από το 1985 αποκαλύπτει τι έψαχνε ο Steve Jobs όταν έκανε προσλήψεις


Ένα ντοκουμέντο που δείχνει πόσο μπροστά ήταν το αφεντικό της Apple!

Η τεράστια επιτυχία της Apple μέσα από τις δεκαετίες -και ιδιαίτερα τα τελευταία 10 χρόνια- έχει πυροδοτήσει μια διαδικτυακή κουβέντα για το πόσο τρομερός recruiter ήταν ο Steve Jobs.

Γιατί δεν μπορεί να τα κάνει όλα μόνο του ένα μυαλό, προφανώς χρειάζεται και τους κατάλληλους συνεργάτες για να πάει μια εταιρεία πραγματικά μπροστά.

Πολλές εικασίες γίνονταν επί του θέματος, ένα βίντεο από το μακρινό 1985 όμως που ήρθε πρόσφατα στην επιφάνεια ρίχνει φως στο τι πραγματικά έψαχνε το αφεντικό της Apple όταν έκανε προσλήψεις.

Έχει τρομερό ενδιαφέρον το πως ο Jobs θεωρούσε παντελώς ακατάλληλους τους ανθρώπους που είχαν ήδη μεγάλη καριέρα πίσω τους για την Apple. Συγκεκριμένα τους αποκαλούσε σε ελεύθερη μετάφραση «πανίβλακες».

Αντίθετα είχε μεγάλη προτίμηση στα άτομα που είχαν πάθος με την επίλυση προβλημάτων, που είχαν προσαρμοστικότητα στις δύσκολες καταστάσεις και όρεξη να πετύχουν ανεξάρτητα από τον ρόλο που τους δινόταν στην εταιρεία.

Όσο δε για το θέμα των ηγετικών ικανοτήτων, ο Jοbs πίστευε πως χρειάζεται κανείς να έχει όραμα, να μπορεί να το μεταδώσει στους άλλους γύρω του με τέτοιον τρόπο ώστε να τους κάνει συμμέτοχους σε αυτό.

Βλέποντας αυτό το βίντεο ηλικίας 32 ετών καταλαβαίνεις πόσο πραγματικά μπροστά ήταν αυτός ο άνθρωπος. Πολύ πιο μπροστά από τις δεκαετίες του ’80 και του ’90. Πολύ πιο μπροστά από την εποχή του. Κι ίσως, τελικά, ακόμα πιο μπροστά κι από τη σημερινή εποχή.

Πηγή: askmen.com

Soustas
billnotis@yahoo.gr

Δημιουργός και Αρχισυντάκτης του Techsmart.gr καθώς επίσης και πολλών επιτυχημένων ιστοσελίδων. Μεγάλος fan της τεχνολογίας και Online Marketing Specialist θα τον βρείτε online όλο το 24ωρο.

No Comments

Post A Comment

%d bloggers like this: