ΕΕ: Πρόστιμο $1,2 δισ. στην Qualcomm για τα deals που έκλεισε με την Apple

ΕΕ: Πρόστιμο $1,2 δισ. στην Qualcomm για τα deals που έκλεισε με την Apple

Πρόστιμο 997 εκατ. ευρώ ή  1,23 δισ. δολ. επέβαλαν οι αντιμονοπωλιακές αρχές της ΕΕ στην αμερικανική εταιρεία κατασκευής επεξεργαστών Qualcomm, η οποία πλήρωσε την Apple, προκειμένου να εξοπλίσει τα iPhone αποκλειστικά με τους δικούς της επεξεργαστές, αποκλείοντας ανταγωνιστές όπως η  Intel.

Η Κομισιόν που έκανε τη σχετική έρευνα η οποία ξεκίνησε το 2015, κάλυψε την περίοδο 2011 – 2016 και έλαβε υπόψη της την κυριαρχία της Qualcomm στην αγορά των chipsets LTE, που επιτρέπουν γρήγορες 4G συνδέσεις κινητής τηκλεφωνίας.

«Η Qualcomm κατέβαλε δισεκατομμύρια στην Apple, με τη συμφωνία η τελευταία να μην αγοράζει επεξεργαστές από ανταγωνιστές και να χρησιμοποιεί αυτούς της Qualcomm σε όλα της τα iPhone και τα iPads», ανέφερε η αρμόδια Ευρωπαία Επίτροπος, Μαργκρίτε Βεστάγκερ.
Το πρόστιμο αντιστοιχεί με τον 4,9% του συνολικού τζίρου της Qualcomm για το 2017.

Η Apple και η Qualcomm βρίσκονται μπλεγμένες σε μια ευρεία νομική διαμάχη που σχετίζεται με τις πρακτικές της Qualcomm. Η διαμάχη άρχισε έναν χρόνο πριν όταν η  Apple κατέθεσε αγωγή κατά της Qualcomm ζητώντας σχεδόν 1 δισ. δολ. ως αποζημίωση για πνευματικά δικαιώματα.

 Πηγή: protothema.gr
Soustas
billnotis@yahoo.gr

Δημιουργός και Αρχισυντάκτης του Techsmart.gr καθώς επίσης και πολλών επιτυχημένων ιστοσελίδων. Μεγάλος fan της τεχνολογίας και Online Marketing Specialist θα τον βρείτε online όλο το 24ωρο.

No Comments

Post A Comment