Οι νέοι κινδυνεύουν με κώφωση από τη δυνατή μουσική στα ακουστικά

Οι νέοι κινδυνεύουν με κώφωση από τη δυνατή μουσική στα ακουστικά

Άτομα νεαρής ηλικίας, κάτω των 30, κινδυνεύουν με κώφωση από τη δυνατή μουσική που ακούνε μέσω των ακουστικών που είναι συνδεδεμένα στα κινητά τους τηλέφωνα.

Ο θόρυβος μάλιστα είναι τόσο εκκωφαντικός, που συγκρίνεται με τα 120 ντεσιμπέλ ενός αεροπλάνου στην απογείωση.

Η Rosbin Syed, ωτορινολαρυγγολόγος στο Central Middlesex Hospital, στο Λονδίνο, δήλωσε σχετικά: «Δεν είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ποια θα είναι η βλάβη σε μια παρατεταμένη έκθεση σε αυτόν τον θόρυβο. Μέχρι να έρθουν πάντως σε εμάς πάντως, η ζημιά έχει γίνει. Μπορούμε μόνο να συμβουλέψουμε για το πώς να αποτρέψουν περαιτέρω απώλεια ακοής».

Βλάβες στα ακουστικά όργανα προκαλούνται και από τη δυνατή μουσική σε συναυλίες και νυχτερινά κέντρα, όπου τα επίπεδα θορύβου είναι άνω των 100 ντεσιμπέλ και μπορούν να ακουστούν με ασφάλεια μόνο για 15 λεπτά.

Σύμφωνα με την Sun, τουλάχιστον 11 εκατομμύρια Βρετανοί έχουν προβλήματα ακοής και εκτιμάται ότι ο αριθμός θα αυξηθεί κατά 40% σε 15,6 εκατομμύρια μέχρι το 2035.

Επιπλέον, έρευνα σημειώνει ότι περισσότεροι από τους μισούς Βρετανούς ηλικίας 18 έως 24 ετών αναφέρουν ένα σταθερό βούισμα και κουδούνισμα στα αυτιά τους, όπως και ένας στους δέκα ενήλικες.
Ακόμα, ένα 40% των ανθρώπων εξακολουθεί να αγνοεί ότι η δυνατή μουσική μπορεί να οδηγήσει σε μόνιμη βλάβη.

 

Πηγή: news.gr

Tags:
Soustas
billnotis@yahoo.gr

Δημιουργός και Αρχισυντάκτης του Techsmart.gr καθώς επίσης και πολλών επιτυχημένων ιστοσελίδων. Μεγάλος fan της τεχνολογίας και Online Marketing Specialist θα τον βρείτε online όλο το 24ωρο.

No Comments

Post A Comment