Σεξ, ναρκωτικά και τεχνολογία: Ό,τι συμβαίνει στη Silicon Valley, μένει τελικά στη Silicon;

Σεξ, ναρκωτικά και τεχνολογία: Ό,τι συμβαίνει στη Silicon Valley, μένει τελικά στη Silicon;

τεχνολογική ελίτ των ανδρών της Silicon Valley είναι γνωστή για τη διοργάνωση ξέφρενων πάρτι με αλκοόλ, ναρκωτικά και γυναίκες. Κάτι που μας θυμίζει τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο στο “Λύκο της Wall Street” ή τον Τομ Κρουζ με τη Νικόλ Κίντμαν στα “Μάτια ερμητικά κλειστά”. Κλειστές σκοτεινές λέσχες, όπου η γυναίκα δεν έχει θέση ως ισάξιο μέλος, αλλά αντιμετωπίζεται μόνο ως αντικείμενο ηδονής.

Τα διάσημα αυτά πάρτι διαρκούν συνήθως ένα ολόκληρο Σαββατοκύριακο και γίνονται σε διάφορα σημεία, σε βίλες και επαύλεις μέχρι γιοτ. Ξεκινούν απογευματινές ώρες και τελειώνουν νωρίς το πρωί. Προσκεκλημένοι και οικοδεσπότες είναι ισχυροί επενδυτές, γνωστοί επιχειρηματίες και κορυφαία στελέχη από το χώρο της τεχνολογίας. Αυτό που δε λείπει από τα πετυχημένα αυτά events είναι τα ερωτικά τρίγωνα, ενώ η ομοφυλοφιλική συμπεριφορά από άνδρες σχεδόν απουσιάζει.

Για τις γυναίκες από την άλλη πλευρά τα πράγματα είναι πιο περίπλοκα,αφού πολλές εξ’ αυτών στην προσπάθειά τους να δικτυωθούν και να καλυτερέψουν τη ζωή τους, το μόνο που καταφέρνουν είναι να αμαυρώσουν την εικόνα τους. Οι νεαρές και όμορφες παρουσίες που επιχειρούν να τρυπώσουν στον ανδροκρατούμενο κόσμο της Silicon Valley καλούνται να ξεπεράσουν ένα σημαντικό εμπόδιο, που δεν είναι άλλο από τα exclusive αυτά πάρτι σεξουαλικής φύσης με τους ισχυρούς άντρες της τεχνολογίας. Και αυτό δεν είναι κάτι που συμβαίνει σπάνια. Όλα αυτά τα ζουμερά αποκαλύπτονται στο βιβλίο της δημοσιογράφου του Bloomberg, Emily Chang, με τίτλο Brotopia: Breaking Up the Boys’ Club of Silicon Valley.

Ένα απόσπασμα από το βιβλίο που δημοσιεύτηκε στο Vanity Fair, διεισδύει κανονικά στο εσωτερικό των σεξ πάρτι. Η λίστα με τους προσκεκλημένους είναι αυστηρή, ανανεώνεται πολύ δύσκολα, ενώ για να μπεις χρειάζεσαι συστάσεις από κάποιο άλλο μέλος. Οι προσκλήσεις γίνονται από στόμα σε στόμα, είτε στέλνονται μέσω Facebook, Snapchat και Paperless Post.

Όπως αναφέρει η Chang, είναι σαφές ότι κανείς δεν εξαναγκάζεται να παρευρεθεί στα πάρτι αυτά και πολλοί από τους ανθρώπους με τους οποίους μίλησε βλέπουν τη συμμετοχή τους ως επιλογή lifestyle. Καμία ντροπή. Μερικές από τις ανώνυμες πηγές της μίλησαν με υπερηφάνεια για το πώς ανατρέπουν τις παραδόσεις και τα κυρίαρχα παραδείγματα στην ιδιωτική τους ζωή.

Ωστόσο, πολλές από τις γυναίκες λένε μια διαφορετική ιστορία. Για την ακρίβεια, η Chang γράφει ότι η επιλογή να παρευρεθεί κάποιος σε ένα τέτοιο πάρτι – ή να αρνηθεί την πρόσκληση – είναι πιο σημαντική για τις γυναίκες απ’ ό,τι για τους άνδρες, επειδή σχετίζεται άμεσα με τη σταδιοδρομία τους.

Οι γυναίκες επιχειρηματίες δήλωσαν στην Chang ότι η απόρριψη αυτών των προσκλήσεων τις κατατάσσει αυτομάτως στην κατηγορία των «ξενέρωτων ατόμων», με αποτέλεσμα να πέφτουν θύματα εργασιακού bullying. Έτσι, χάνουν ευκαιρίες να μιλήσουν για τις επιχειρήσεις και να κλείσουν συμφωνίες, οι οποίες λέγεται ότι συνάπτονται πάντα σε αυτά τα πάρτι οργίων. Ωστόσο, η παρουσία σε αυτά τα events μπορεί επίσης να έχει αρνητικό αντίκτυπο.

Ό,τι συμβαίνει στο Silicon Valley δε μένει εκεί, σύμφωνα με την Chang. Αντίθετα, μετατρέπεται σε κουτσομπολιό και μπορεί να πυροδοτήσει διάφορες αντιδράσεις. H επιχειρηματίας Esther Crawford λέει στην Chang ότι ένας επενδυτής «δυσκολεύτηκε να με αντιμετωπίσει απλώς ως επιχειρηματία και όχι ως δυνητική ερωτική παρτενέρ».

Άλλη μία ανώνυμη μαρτυρία γυναίκας επιχειρηματία αναφέρει: «Εάν συμμετέχετε σε αυτά τα πάρτι, μην σκεφτείτε ποτέ να ξεκινήσετε μια επιχείρηση ή να ζητήσετε από κάποιον να επενδύσει σε εσάς. Αυτές οι πόρτες κλείνουν. Αλλά κι αν αποφασίσετε να μην συμμετέχετε, πάλι κλείνουν. Είσαι καταδικασμένη αν δεχτείς, καταδικασμένη κι αν αρνηθείς». Με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο, οι γυναίκες,, στιγματίζονται και χάνουν την αξιοπρέπειά τους.

Η ιδέα ότι υπάρχουν πολλές γυναίκες – οι αποκαλούμενες «κυνηγοί ιδρυτών» – που σαρώνουν τη Silicon Valley για να εντοπίσουν έναν πλούσιο και καινοτόμο ιδρυτή τεχνολογίας είναι διαδεδομένη, γράφει η Chang. Και αυτή ακριβώς η ιδέα ότι οι γυναίκες κυνηγούν αυτούς τους ισχυρούς άνδρες τους βοηθάει να δικαιολογούν συμπεριφορές όπως «το να δίνεις στις γυναίκες ναρκωτικά που αναστέλλουν τον αυτοέλεγχο» σύμφωνα πάντα με το απόσπασμα.

Ωστόσο, μια γυναίκα επιχειρηματίας που έχει συνδεθεί ερωτικά με πολλούς ιδρυτές και μίλησε στην Chang, υπενθύμισε ότι όλα αυτά είναι βασικά «ένα μάτσο υπεροπτικές μπούρδες».

Σύμφωνα με την Ava, που θέλησε να αποκρύψει την πραγματική της ταυτότητα, είναι οι άνδρες και όχι οι γυναίκες αυτοί που φαίνεται να έχουν εμμονή με την επίδειξη πλούτου και προνομίων. Η ίδια λέει ότι έχει πετάξει σε εξωτικούς προορισμούς και έχει συνευρεθεί με πλούσιους άνδρες σε φανταχτερά ξενοδοχεία. Αυτά που ισχυρίζεται η Ava επιβεβαιώνονται από τα προφίλ που βρίσκουμε σε γνωστές εφαρμογές γνωριμιών, όπου οι άντρες συχνά καυχιούνται για τις θέσεις εργασίας τους ή για τις επιχειρήσεις τους στον χώρο της τεχνολογίας, μπαίνοντας κατευθείαν στο ψητό.

Στην Chang, από την άλλη, δεν κάνει καμία εντύπωση ότι στα σεξ πάρτι προσφέρονται χάπια Ecstasy ή ‘Molly’, όπως επίσης και χάπια σεξουαλικής διέγερσης. Αυτό που προκαλεί έκπληξη είναι το γεγονός ότι τα ναρκωτικά χάπια πολλές φορές έχουν πάνω τα λογότυπα γνωστών εταιριών τεχνολογίας. Και βέβαια η χρήση αυτών των ουσιών έχει ως αποτέλεσμα η ερωτική διάθεση να φουντώνει, οι ορμόνες να εκτοξεύονται στα ύψη και οι σεξουαλικές συνευρέσεις πολλές φορές να γίνονται ομαδικές. «Οι γυναίκες συχνά καλούνται να συμμετάσχουν σε ερωτικά τρίο που περιλαμβάνουν άλλες γυναίκες. Αν εξαιρέσεις τα νέα είδη ναρκωτικών, αυτές οι ιστορίες θα μπορούσαν να έχουν βγει από το Playboy Mansion γύρω στη δεκαετία του 1970» λέει πολύ εύστοχα η Chang.

Δείτε ένα βίντεο με την Emily Chang, τη δημοσιογράφο που αποκάλυψε τα όργια της Silicon Valley:

https://www.youtube.com/watch?v=DXAMJc_ArH8

Πηγή: womantoc.gr

Soustas
billnotis@yahoo.gr

Δημιουργός και Αρχισυντάκτης του Techsmart.gr καθώς επίσης και πολλών επιτυχημένων ιστοσελίδων. Μεγάλος fan της τεχνολογίας και Online Marketing Specialist θα τον βρείτε online όλο το 24ωρο.

No Comments

Post A Comment