«Σημαντική μείωση των τιμών» θα φέρει μια τέταρτη εταιρεία κινητής στην Ελλάδα

«Σημαντική μείωση των τιμών» θα φέρει μια τέταρτη εταιρεία κινητής στην Ελλάδα

Η είσοδος μιας νέας, τέταρτης εταιρείας κινητής τηλεφωνίας στην αγορά της Ελλάδας, είναι πολύ πιθανό να οδηγήσει σε σημαντική μείωση των τιμών δεδομένων κινητού δικτύου στην Ελλάδα, όπως αναφέρεται σε μελέτη της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Σύμφωνα με αυτήν «κρίνοντας από τις εξελίξεις που ακολούθησαν μετά την είσοδο τέταρτου ανταγωνιστή στις αγορές της Γαλλίας, της Ολλανδίας, της Σλοβακίας και της Ιταλίας, ο αποτελεσματικός ανταγωνισμός θα ενταθεί, το συνολικό επίπεδο επενδύσεων στην αγορά θα αυξηθεί, ο τρεις κατεστημένες ΕΚΤ θα πραγματοποιήσουν επενδύσεις προσανατολισμένες στην τεχνολογία 5G, η καινοτομία θα αυξηθεί και οι τιμές καταναλωτή θα μειωθούν περαιτέρω και ταχύτερα».

«Εάν μια αξιόπιστη τέταρτη ΕΚΤ εισέλθει στην ελληνική αγορά αποκτώντας φάσμα στα 700, 2100 και 3400-3800 MHz στην επερχόμενη δημοπρασία, οι τρεις κατεστημένοι φορείς εκμετάλλευσης κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα αφενός είναι πολύ πιθανό να ενεργοποιήσουν και να διευρύνουν τις στρατηγικές τους για την εμπορική εκμετάλλευση της τεχνολογίας 5G και αφετέρου είναι βέβαιο ότι θα μειώσουν τις τιμές τους ενόψει της δραστηριοποίησης της νεοεισελθείσας επιχείρησης, όπως άλλωστε έκαναν οι γαλλικές, οι ολλανδικές, οι σλοβακικές και οι ιταλικές ΕΚΤ.

Η είσοδος μιας νέας τέταρτης ΕΚΤ είναι πολύ πιθανό να οδηγήσει σε σημαντική μείωση των τιμών δεδομένων κινητού δικτύου στην Ελλάδα. Οι καταναλωτές στην Ελλάδα, ήδη από το 2021 κατά πάσα πιθανότητα, θα μπορούσαν να αγοράσουν σε προσιτές τιμές (15 έως 30 ευρώ το μήνα) προγράμματα κινητής, προγράμματα ευρυζωνικής κινητής και προγράμματα ασύρματων οικιακών ευρυζωνικών συνδέσεων, με πολλά ή απεριόριστα δεδομένα. Εάν υλοποιηθεί, μια τέτοια εξέλιξη θα βελτιώσει κατά πολύ την κατάταξη της Ελλάδας όσον αφορά στη σταθερή και κινητή ευρυζωνική σύνδεση (επί του παρόντος η Ελλάδα κατατάσσεται ως η λιγότερο ανταγωνιστική αγορά μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ28) και θα μπορούσε να σηματοδοτήσει την αφύπνιση της ελληνικής ψηφιακής οικονομίας» τονίζεται χαρακτηριστικά.

Πηγή: epixeiro.gr
Soustas
billnotis@yahoo.gr

Δημιουργός και Αρχισυντάκτης του Techsmart.gr καθώς επίσης και πολλών επιτυχημένων ιστοσελίδων. Μεγάλος fan της τεχνολογίας και Online Marketing Specialist θα τον βρείτε online όλο το 24ωρο.

No Comments

Post A Comment