Φάρμακα στο σπίτι θα φέρνει η Amazon (vid)

Φάρμακα στο σπίτι θα φέρνει η Amazon (vid)

Το διαβάσαμε στο insider.gr

Σε περίπου 450 εκατ. ευρώ θα ανέλθει η επένδυση της Amazon που θα αφορά την εισαγωγή της στο χώρο της πώλησης φαρμάκου. Σύμφωνα με όσα αναφέρει το αμερικανικό δίκτυο CNBC, η απόφαση της εταιρείας θα ληφθεί μέσα στον επόμενο μήνα, ενώ η προεργασία για το λανσάρισμα της υπηρεσίας θα διαρκέσει περίπου δύο χρόνια.

Η Amazon έχει εκδηλώσει κατά καιρούς ενδιαφέρον για τη βιομηχανία των συνταγογραφούμενων φαρμάκων, η οποία όμως βασίζεται σε μία περίπλοκη αλυσίδα με διαμεσολαβητές και αδιάφανη τιμολόγηση.

Αν τελικά ο γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου εισέλθει στο χώρο του φαρμάκου, θα αποτελέσει άμεση απειλή τόσο για τα φαρμακεία, όσο και για τα σούπερ μάρκετ που πωλούν Μη Συνταγογραφούμενα Φάρμακα, όπως είναι οι βιταμίνες, αλλά και οι ταινίες μέτρησης ζαχάρου για διαβητικά άτομα.

Θετικά από κάθε πλευρά θα είναι το βήμα για τον καταναλωτή, καθώς αναμένεται να μειωθούν οι τιμές των φαρμάκων, αλλά και να υπάρχει ένα μεγάλο αξιόπιστο ηλεκτρονικό φαρμακείο. Επιπλέον, θα αποτελεί σημαντική υπηρεσία εξυπηρέτησης για άτομα με κινητικές δυσκολίες ή για όσους νοσούν και δεν πρέπει να βγαίνουν από το σπίτι.

Την προσπάθεια συντονίζει ο ίδιος ο Έρικ Φρενς, αντιπρόεδρος της Amazon και είναι αυτός που θα διαπραγματευτεί με την αμερικανική κυβέρνηση για την τελική απόφαση.

https://www.youtube.com/watch?v=0qkPhXzDuJM

Tags:
Soustas
billnotis@yahoo.gr

Δημιουργός και Αρχισυντάκτης του Techsmart.gr καθώς επίσης και πολλών επιτυχημένων ιστοσελίδων. Μεγάλος fan της τεχνολογίας και Online Marketing Specialist θα τον βρείτε online όλο το 24ωρο.

No Comments

Post A Comment