Με αύξηση 74% «γλυκαίνει» η Apple τον Τιμ Κουκ

Με αύξηση 74% «γλυκαίνει» η Apple τον Τιμ Κουκ

Γενναιόδωρη αύξηση 74% πήρε στο μπόνους του ο διευθύνων σύμβουλος της Apple Τιμ Κουκγια το 2017, μετά από μια χρονιά ισχυρής κερδοφορίας που σηματοδοτήθηκε από την κυκλοφορία των δύο νέων μοντέλων iPhone. Το 2016, η Apple είχε –κατ’ εξαίρεση– καταγράψει μείωση κερδοφορίας.

Το μπόνους του Κουκ για το 12μηνο που ολοκληρώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2017 άγγιξε τα 9,33 εκατ. δολάρια, σύμφωνα με ανακοίνωση της αμερικανικής εταιρείας την Τετάρτη. Επιπλέον, ο ισχυρός άνδρας της Apple έλαβε μισθό ύψους 3,06 εκατ. δολαρίων, καθώς και μόνους σε μετοχές ύψους 89,2 εκατ. δολαρίων, με τις συνολικές αποδοχές του να ανέρχονται στα 102 εκατ. δολάρια.

Τα πέντε κορυφαία στελέχη της Apple, μετά τον Κουκ, έλαβαν μπόνους 3,11 εκατ. δολαρίων, με τις συνολικές αποδοχές τους να κυμαίνονται στα 24,2 εκατ. δολάρια, συμπεριλαμβανομένων των μισθών και των μετοχών. Τα μπόνους σε μετοχές συνδέονται τόσο με τα χρόνια υπηρεσίας, όσο και με την επίδοση της μετοχής της Apple σε σύγκριση με τις υπόλοιπες εταιρείες τεχνολογίας του δείκτη S&P 500.

Το 2014, στελέχη όπως ο Νταν Ρίτσιο και ο Μπρους Σέγουελ έλαβαν μπόνους σε μετοχές τα οποία διπλασίασαν την αξία τους μέσα σε τρία χρόνια, αφού η μετοχή της Apple είδε την τιμή της να εκτοξεύεται κατά 69% το ίδιο διάστημα.

Για πρώτη φορά φέτος, ο Κουκ πραγματοποίησε έξοδα 93.109 δολαρίων για ταξίδια με ιδιωτικό αεροσκάφος, τα οποία δεν σχετίζονταν με την εταιρεία. Το διοικητικό συμβούλιο της Apple αποφάσισε φέτος ότι ο διευθύνων σύμβουλος θα πρέπει να μετακινείται με ιδιωτικό αεροσκάφος για λόγους ασφαλείας, τόσο στα επαγγελματικά, όσο και στα προσωπικά ταξίδια του. Τα έξοδα προσωπικής ασφάλειας του Κουκ υπολογίζονται στα 224.216 δολάρια.

Πηγή: insider.gr

Soustas
billnotis@yahoo.gr

Δημιουργός και Αρχισυντάκτης του Techsmart.gr καθώς επίσης και πολλών επιτυχημένων ιστοσελίδων. Μεγάλος fan της τεχνολογίας και Online Marketing Specialist θα τον βρείτε online όλο το 24ωρο.

No Comments

Post A Comment