Οι καλύτερες DSLR για αρχάριους (2023)

Οι καλύτερες DSLR για αρχάριους (2023)

Πριν διαβάσεις το άρθρο που ακολουθεί θα ήθελα να έχεις στο μυαλό σου πως ο εξοπλισμός δεν κάνει τον φωτογράφο και το έχουμε αποδείξει σε σχετικό βίντεο στο κανάλι εδώ όπου βγάλαμε μερικές υπέροχες λήψεις με ένα mid range smartphone. Ποιες είναι λοιπόν οι καλύτερες dslr για αρχάριους;

Ακολουθήστε με στο Instagram εδώ και τσεκάρετε το φωτογραφικό μου website www.vasilisnotis.com

Η αγορά της πρώτης σας φωτογραφικής μηχανής DSLR δεν είναι μια εύκολη απόφαση. Ο καθένας έχει διαφορετικές ανάγκες και το καλύτερο μοντέλο για ένα άτομο μπορεί να μην είναι απαραίτητα ”σωστό” για κάποιον άλλο. Ευτυχώς, είναι δύσκολο να αγοράσετε μια πραγματικά ”κακή” κάμερα σήμερα, αλλά είναι απαραίτητο να κάνετε την έρευνα σας ώστε να μην μετανιώσετε ποτέ για την αγορά σας. Πως λοιπόν θα επιλέξετε την καλύτερη για εσάς DSLR φωτογραφική μηχανή;

Στη συνέχεια του άρθρου θα προσπαθήσω να σας βοηθήσω όσο μπορώ στο τι να κοιτάξετε και θα προτείνω τις καλύτερες επιλογές που ξεχώρισα και δεν θα στοιχίσουν μια περιουσία.

 

Πριν ξεκινήσετε την έρευνα σας θα πρέπει να αναρωτηθείτε τα εξής:

1) Πως θα την χρησιμοποιήσω

Αν ενδιαφέρεστε για μια φωτογραφική μηχανή που θα έχετε πάντα μαζί σας ίσως δεν θα έπρεπε καν να ψάχνετε για DSLR αλλά για κάποια Mirrorless κάμερα που θα σας διευκολύνει στην μεταφορά λόγω μικρού μεγέθους και βάρους. Εάν πάλι θέλετε να χρησιμοποιείτε μεγαλύτερους φακούς και να έχετε καλύτερο κράτημα θα πρότεινα DSLR όπως της Nikon D5600 που θα δείτε παρακάτω στην λίστα. Αν σας ενδιαφέρει να βγάζετε selfies θα κοιτάξετε μια φωτογραφική μηχανή με περιστρεφόμενη οθόνη.

 

2) Τι φακούς και αξεσουάρ συνοδεύουν το μοντέλο dslr που θα διαλέξω

Καλό είναι να κάνετε μια έρευνα σχετικά εμ τους φακούς που μπορεί να δεχτεί το μοντέλο που επιλέξατε αλλά και τα επιπλέον αξεσουάρ ανάλογα με την χρήση που θέλετε να κάνετε ώστε να μην χρειαστεί να αναβαθμίσετε όλο το σύστημα σε σύντομο χρόνο.

 

3) Βίντεο?

Αν ασχοληθείτε με το βίντεο πέρα από την φωτογραφία θα πρότεινα να διαλέξετε μια κάμερα με καλό autofocus και με υποδοχή μικροφώνου για καλύτερο αποτέλεσμα. Πιστέψτε με ένα βίντεο όσο καλή εικόνα και να έχει αν ο ήχος του είναι σαν να βρίσκεσαι σε πηγάδι δεν θα αρέσει σε κανέναν.

 

Οι καλύτερες entry level DSLR για αρχάριους για το 2021

 

Canon EOS 2000D & Φακός 18-55mm

 

Η νέα DSLR Canon EOS 2000D διαθέτει αισθητήρα 24.2 Megapixel τύπου APS-C, και σχεδιάστηκε για να διευκολύνει την αφήγηση ιστοριών μέσω της χρήσης της εικόνας, χάρη στα εξαιρετικά χειριστήρια για τον έλεγχο του βάθους πεδίου, για πανέμορφα θολωμένα υπόβαθρα στις φωτογραφίες. Αξίζει να σημειωθεί ότι η λήψη πλούσιων, ατμοσφαιρικών φωτογραφιών κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών καθίσταται δυνατή χάρη στην ευαισθησία ISO μέχρι 6400, η οποία μπορεί να επεκταθεί μέχρι και ISO 12800.

Ο επεξεργαστής εικόνας DIGIC 4+, επιτρέπει τη χρήση της λειτουργίας “Scene Intelligent Auto” της Canon, με την οποία μπορεί κανείς να φωτογραφίζει με την ευκολία μιας point and shoot μηχανής, με αποτέλεσμα τη λήψη εκπληκτικής ποιότητας εικόνων, καθώς φροντίζει για την αυτόματη βελτιστοποίηση κάθε λήψης. Η ταχείας απόκρισης επεξεργασία εικόνας του DIGIC 4+ επιτρέπει τη λήψη βίντεο Full HD, ενώ η συνδεσιμότητα μέσω Wi-Fi και NFC κάνει το διαμοιρασμό αρχείων ευκολότερο από ποτέ.

Ο φακός που έχει η Canon EOS 2000D είναι ο 18-55mm f/3.5-5.6 DC, ιδανικός είναι για εσένα που κάνεις τα πρώτα σου βήματα στις DSLR ή για εσένα που δεν έχεις υπερβολικές απαιτήσεις. Διαθέτει αυτόματη και χειροκίνητη εστίαση, ώστε να εστιάζεις μόνο σου και πειραματίζεσαι όσο θέλεις. Ο συνοδευτικός φακός Canon EF-S 18-55MM F3.5-5.6 DC III είναι ιδανικός για να κάνεις τα πρώτα σου βήματα στο χώρο της φωτογραφίας με εναλλάξιμους φακούς, γνωρίζοντας την ευελιξία και τη δημιουργική ελευθερία που σου χαρίζει. Είτε εστιάζεις αυτόματα ή χειροκίνητα, μπορείς να απολαμβάνεις υψηλή ταχύτητα και ακρίβεια, για ευρηματικές λήψεις και άφθονα περιθώρια πειραματισμών, διατηρώντας πάντα υψηλή ποιότητα εικόνας, σε φωτογραφίες ή βίντεο.

Βρείτε την στα Public εδώ

 

https://www.youtube.com/watch?v=X9bcDmBP81Q&feature=emb_title

 

Nikon D3500

 

Εξοπλισμένη με την τεχνολογία της Nikon D3500 για επαγγελματικές φωτογραφικές μηχανές, αυτή η ισχυρή DSLR αποδίδει εκείνη την απόλυτη ποιότητα εικόνας .

Ο αισθητήρας με φορμά 24,2 megapixel συλλαμβάνει κάθε λεπτομέρεια με ολοζώντανη ευκρίνεια, προσφέροντας εκπληκτικές φωτογραφίες με πλούσια χρώματα και ομαλά video Full HD.Εκπληκτικά ελαφριά Nikon για μια ανθεκτική φωτογραφική μηχανή με πάμπολλες λειτουργίες, παρέχει ανώτερη απόδοση DX για να ανεβάσετε τις φωτογραφικές σας δυνατότητες σε άλλα επίπεδα.

Στο κιτ συμπεριλαμβάνεται φακός AF-P DX Nikon 18-55mm. Η φυσική προοπτική του φακού που περιλαμβάνεται σε αυτό το κιτ, το καθιστά ιδανικό για τη λήψη φωτογραφιών στο δρόμο και αυθόρμητων πορτραίτων. Χάρη στο μέγιστο διάφραγμα f/5.6 εξασφαλίζει εξαιρετική απόδοση χαμηλού φωτισμού και απαλό θαμπό φόντο.

Βρείτε την στα Public εδώ

 

 

Nikon D5600 Kit AF-P 18-55mm VR

 

Η DSLR Nikon D5600 έρχεται με το εξαιρετικό κιτ φακού 18-55mm με και λειτουργία απόσβεσης κραδασμών για μείωση των επιπτώσεων από το κούνημα της φωτογραφικής μηχανής.

Με ενσωματωμένο Wi-Fi και GPS, αυτή η εντυπωσιακή φωτογραφική μηχανή με ανάλυση 24.2 Megapixel σου επιτρέπει να φωτογραφίζεις και να μοιράζεσαι τη μαγεία της ζωής σου με απίστευτες λεπτομέρειες.

Η σύνδεση Wi-Fi συνδέει τη φωτογραφική μηχανή απευθείας σε μια έξυπνη συσκευή για να μπορείς να μοιράζεσαι τις φωτογραφίες σου αμέσως μόλις τις τραβήξεις. Η λειτουργία GPS προσθέτει στις φωτογραφίες πληροφορίες τοποθεσίας, επιτρέποντας, έτσι,στις φωτογραφίες σου στους χάρτες του κόσμου και να μοιράζεσαι τις λήψεις από τα ταξίδια σου με άλλους.

Χάρη στη μεγάλη πτυσσόμενη οθόνη, είναι πολύ απλό να τραβάς φωτογραφίες και video από νέες, συναρπαστικές προοπτικές. Και η ισχυρή απόδοση σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού (δυνατότητα επέκτασης έως το ISO 25.600) εξασφαλίζει καθαρές λήψεις σε σκοτεινά περιβάλλοντα. Σίγουρα αποτελεί μια ιδανική dslr για αρχάριους.

Βρείτε την στα Public εδώ

 

 

DSLR Canon EOS 250D

Η Canon παρουσιάζει την EOS 250D, η ελαφρότερη παγκοσμίως φωτογραφική μηχανή DSLR με κινούμενη οθόνη, με κλασικό χειρισμό και τεχνολογία αιχμής στο εσωτερικό. Η λήψη καταπληκτικών φωτογραφιών και ταινιών 4K γίνεται εύκολα και η φωτογραφική μηχανή επικοινωνεί απροβλημάτιστα με έξυπνες συσκευές.

Στο εσωτερικό του φορητού σώματός της, η EOS 250D διαθέτει αισθητήρα 24,1 megapixel και επεξεργαστή εικόνας DIGIC 8 για εξαιρετικά αποτελέσματα εν κινήσει. Το οπτικό σκόπευτρο παρέχει καθαρή εικόνα του κόσμου σε πραγματικό χρόνο.

* Περιλαμβάνεται φακός 18-55mm

Βρείτε την στα Public εδώ

 

Οι παραπάνω επιλογές είναι ιδανικές για να ξεκινήσεις και μην ξεχνάς πως ο εξοπλισμός δεν είναι το παν!

Soustas
billnotis@yahoo.gr

Δημιουργός και Αρχισυντάκτης του Techsmart.gr καθώς επίσης και πολλών επιτυχημένων ιστοσελίδων. Μεγάλος fan της τεχνολογίας και Online Marketing Specialist θα τον βρείτε online όλο το 24ωρο.

No Comments

Post A Comment