Προσοχή! Επικίνδυνες απομιμήσεις φορτιστών Apple στην αγορά

Προσοχή! Επικίνδυνες απομιμήσεις φορτιστών Apple στην αγορά

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να επιδεικνύουν οι καταναλωτές καθώς έχουν κατακλύσει την αγορά απομιμήσεις των φορτιστών της Apple οι οποίοι είναι επικίνδυνοι.

Όπως προειδοποιούν ειδικοί ασφαλείας της βρετανικής Υπηρεσίας Εμπορικών Προτύπων, όσοι τέτοιοι φορτιστές – απομιμήσεις “πιάστηκαν” και ελέγχθηκαν στο 99% των περιπτώσεων απέτυχαν να περάσουν τα βασικά τεστ ασφαλείας. Από τους 400 πλαστούς φορτιστές που ελέγχθηκαν, μόνο 3 είχαν την κατάλληλη μόνωση για την αποφυγή ηλεκτροπληξίας.

Η υπόθεση αυτή άνοιξε μετά τις καταγγελίες της Apple σχετικά με τον καταιγιστικό αριθμό πλαστών προϊόντων που πωλούνται στην Amazon. Τον Οκτώβριο, η εταιρεία είχε αποκαλύψει ότι σκόπευε να προχωρήσει σε μηνύσεις κατά ενός τρίτου προμηθευτή, ο οποίος με τα πλαστά προϊόντα του έθετε «σε κίνδυνο» τους πελάτες.

Ο Λίον Λίβερμορ, διευθύνων σύμβουλος του Chartered Trading Standards Institute, παροτρύνει τους καταναλωτές να αγοράζουν ηλεκτρικά είδη μόνο από αξιόπιστους προμηθευτές.

«Μπορεί να κοστίζουν λίγο παραπάνω αλλά οι απομιμήσεις ή τα μεταχειρισμένα προϊόντα αποτελούν μια άγνωστη οντότητα και θα μπορούσαν να αποτελέσουν κίνδυνο τόσο για την κατοικία όσο και για τη ζωή των καταναλωτών».

Ο ίδιος προειδοποιεί επίσης ότι οι καταναλωτές δεν θα πρέπει να υπερφορτώνουν τις συσκευές τους, να μην τις καλύπτουν με οτιδήποτε κατά τη διάρκεια της φόρτισης και να αποφεύγουν να χρησιμοποιούν κάποιον φορτιστή που μπορεί να έχει σπασμένο κάλυμμα ή φθαρμένο καλώδιο.

news.gr

Soustas
billnotis@yahoo.gr

Δημιουργός και Αρχισυντάκτης του Techsmart.gr καθώς επίσης και πολλών επιτυχημένων ιστοσελίδων. Μεγάλος fan της τεχνολογίας και Online Marketing Specialist θα τον βρείτε online όλο το 24ωρο.

No Comments

Post A Comment