Σάλος για το έξυπνο βραχιόλι εργαζομένων της Amazon

Σάλος για το έξυπνο βραχιόλι εργαζομένων της Amazon

Σάλο έχει προκαλέσει το ηλεκτρονικό βραχιολάκι εργαζομένων που έχει πατεντάρει η Amazon. Η Amazon κατοχύρωσε ένα ηλεκτρονικό σύστημα που επιτρέπει, μέσω ενός βραχιολιού, να ανιχνεύονται οι κινήσεις των υπαλλήλων της στις αποθήκες γεγονός που προκάλεσε ήδη μεγάλες αντιδράσεις στην Ιταλία.

Το επίσημο έγγραφο της ευρεσιτεχνίας δημοσίευσε ο ιστότοπος Geekwire. Η συσκευή «προβλέπεται να τοποθετείται (…) κοντά στο χέρι ώστε να εκπέμπει δονήσεις» οι οποίες θα κατευθύνουν τον εργαζόμενο, σημειώνεται στο έγγραφο. «Η φημολογία σχετικά με αυτήν πατέντα είναι εσφαλμένη» είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια εκπρόσωπος τύπου της Amazon. «Καθημερινά, σε οποιαδήποτε επιχείρηση στον κόσμο, οι υπάλληλοι χρησιμοποιούν σκάνερ στο χέρι για να κάνουν την απογραφή και να προετοιμάσουν τις παραγγελίες», συμπλήρωσε η ίδια.

«Η τοποθέτηση αυτού του εξοπλισμού σύντομα στον καρπό των υπαλλήλων θα τους επιτρέπει να έχουν τα χέρια τους ελεύθερα και να μην έχουν συνεχώς το βλέμμα τους στραμμένο σε οθόνες» εξήγησε η Amazon, εκτιμώντας ότι εάν αυτή η ιδέα υλοποιηθεί κάποια στιγμή, θα βελτιώσει τον τρόπο οργάνωσης των υπαλλήλων οι οποίοι είναι επιφορτισμένοι με την προετοιμασία των παραγγελιών.

Η ιδέα έχει ήδη πυροδοτήσει σφοδρές αντιδράσεις στην Ιταλία και ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης Πάολο Τζεντιλόνι σημείωσε ότι «η πρόκληση είναι να γίνεται ποιοτική δουλειά και όχι η εργασία με ένα βραχιόλι».

«Άνθρωπος ή σκλάβος; Θέλω να επανέλθει η αξιοπρέπεια στην εργασία, ορισμένες πολυεθνικές εκμεταλλεύονται, ασκούν πιέσεις και κατόπιν απορρίπτουν. Αρκετά!» ήταν η αντίδραση του ηγέτη της Λέγκας του Βορά Ματέο Σαλβίνι. Ο Ιταλός υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης, Κάρλο Καλέντα, κατέστησε σαφές ότι στην Ιταλία δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν ποτέ. Ο Καλέντα πρόσθεσε ότι σε συνάντησή του με αντιπροσωπεία της εταιρίας, πρόσθεσε ότι «τα μόνα βραχιόλια που χρησιμοποιούνται, στην Ιταλία, είναι εκείνα των χρυσοχόων». «Οι εκπρόσωποι της εταιρίας φαίνεται ότι κατάλαβαν», τόνισε ο υπουργός.

Πηγή: insider.gr

Tags:
Soustas
billnotis@yahoo.gr

Δημιουργός και Αρχισυντάκτης του Techsmart.gr καθώς επίσης και πολλών επιτυχημένων ιστοσελίδων. Μεγάλος fan της τεχνολογίας και Online Marketing Specialist θα τον βρείτε online όλο το 24ωρο.

No Comments

Post A Comment