Οι 5 εταιρείες που πρέπει να εξαγοράσει η Apple τώρα!

Οι 5 εταιρείες που πρέπει να εξαγοράσει η Apple τώρα!


Η Apple είναι η μοναδική εταιρεία στον κόσμο με αξία 700 δισ. δολαρίων και θα έπρεπε αντί να κρατά τόνους μετρητών να εξαγοράζει εταιρείες, αναφέρει στη στήλη του στο marketwatch ο Cody Willard.

Πολλοί αναλυτές χαρακτηρίζουν ως μέγα λάθος την απόφαση του Tim Cook να μην χρησιμοποιήσει τα 100 δισ. για εξαγορές και να τα χρησιμοποιήσει για επαναγορές μετοχών και μερισμάτων.

Η Apple έχει ρευστότητα 155 δισ. δολάρια και αναμένεται να εμφανίσει φέτος ταμειακές ροές της τάξης των 70 δισ. ενώ ταυτόχρονα μπορεί να αξιοποιήσει και τις μετοχές της που βρίσκονται σε ιστορικά υψηλά.

Η Apple, σύμφωνα με τον Willard, πρέπει να αποκτήσει αμέσα αυτές τις 5 εταιρείες χρησιμοποιώντας τόσο μετοχές όσο και μέρος του ρευστού της.

Πάμε να τις δούμε λίγο πιο αναλυτικά!

5. SanDisk

Θα εξασφαλίσει τον κορυφαίο προμηθευτή για κάρτες μνήμης και κατόχου διιπλώματος ευρεσιτεχνίας. Κοστίζει 30 δισ. συμπεριλαμβανομένου του πριμ αφού η σημερινή αποτίμηση είναι στα 22 δι. δολάρια.

4. Hulu
Ανταγωνίστρια του Netflix στο στριμάρισμα τηλεοπτικών εκπομπών και σειρών που κοστίζει μόλις 2-3 δισ. δολάρια.

3. Netflix
Θα ήταν δύσκολο να προχωρήσει μία τέτοια εξαγορά λόγω του μονοπωλιακού χαρακτήρα όμως θα αποτελούσε ένα από τα μεγαλύτερα deals στην ιστορία.
Το κόστος στα 30 δισ. δολάρια.

2. Garmin
Η Apple χρειάζεται τα συστήματα πλοήγησης της Garmin γιατί οι χάρτες της δεν είναι και τόσο αξιόπιστοι.. Κόστος: $ 15 δισεκατομμύρια.

1. ARM Holdings
Η Apple σχεδιάζει δικά της τσιπ αλλά πάντα βασίζεται στην ARM Holdings όπως και οι περισσότερες από τις μεγάλες μάρκες κινητών τηλεφώνων.
Εδώ προκύπτουν και πάλι θέματα μονοπωλίου αλλά φανταστείτε πόσο μπροστά από τον ανταγωνισμό της θα ήταν η Apple αν είχε δική της της Arm Holding με κόστος ….30 δισ. δολαρίων.

Tags:
,
No Comments

Post A Comment

%d bloggers like this: