Site icon Techsmart

Έξι πράγματα που κάνετε καθημερινά στο Internet και μπορούν να σας αφήσουν απροστάτευτους

Σήμερα δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς το διαδίκτυο, έναν από τους βασικότερους πόρους μεταξύ των νέων γενεών. Θυμάστε να ψάχνετε πληροφορίες σε μια εγκυκλοπαίδεια ή να πηγαίνετε σε ένα ταξιδιωτικό γραφείο για να αγοράσετε ένα αεροπορικό εισιτήριο ή να κάνετε κράτηση ξενοδοχείου; Φαίνεται σαν πριν από αιώνες, αλλά η αλήθεια είναι ότι το δίκτυο των δικτύων έχει αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο κάνουμε πολλές εργασίες και έχει ανοίξει τις πόρτες σε νέες δυνατότητες που μας επιτρέπουν, για παράδειγμα, να εργαζόμαστε από οπουδήποτε ή να πραγματοποιούμε τραπεζική μεταφορά από το τηλέφωνό μας με ένα μόνο κλικ.

 

Δυστυχώς, αυτή η αμείλικτη εξέλιξη είναι επίσης παρούσα στις πολλαπλές απειλές που θέτουν οι εγκληματίες στον κυβερνοχώρο. Έχουμε προχωρήσει πολύ από τότε που ιοί διανέμονταν σε δισκέτες και Morris και που το πρώτο σκουλήκι έπλητε το Διαδίκτυο το 1988, στο σήμερα και στην εμφάνιση των Trojans, spyware και ransomware, τους κύριους πρωταγωνιστές του κυβερνοεγκλήματος σήμερα.  Σύμφωνα με την Έκθεση Ασφαλείας 2023 της Check Point® Software Technologies Ltd.  (NASDAQ: CHKP), κορυφαίου παγκόσμιου πάροχου ειδικών στον τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, οι κυβερνοεπιθέσεις αυξήθηκαν κατά 38% το 2022 σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, με μέσο όρο 1.168 επιθέσεις την εβδομάδα ανά οργανισμό. Μια κατάσταση που φαίνεται ότι θα συνεχίσει να επιδεινώνεται τα επόμενα χρόνια.  Στην Ελλάδα, ο αριθμός των εβδομαδιαίων κυβερνοεπιθέσεων αγγίζει τις 774, με ετήσια μεταβολή -5%, που παρόλο δείχνει θετική, οι οργανισμοί πρέπει να παραμένουν σε επαγρύπνηση και να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας για να προστατεύουν τις πληροφορίες τους.

 

Όλα αυτά καθιστούν σαφές ότι πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουμε αυτές τις απειλές και γι ‘αυτό το λόγο η Check Point Software εκμεταλλεύεται την Παγκόσμια Ημέρα Διαδικτύου ως ευκαιρία, για να μας υπενθυμίσει τις «κακές συνήθειες» που συνεχίζουμε να διατηρούμε και που επηρεάζουν την ψηφιακή μας ασφάλεια:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Exit mobile version