Site icon Techsmart

To Google Maps γίνεται 15 χρονών!

Το 2005 ξεκινήσαμε να χαρτογραφούμε τον κόσμο. Από τότε ξεπεράσαμε τα όρια του τι μπορεί να κάνει ένας χάρτης: από το να σας βοηθά να πλοηγήστε εύκολα μεταξύ δυο σημείων, έως  το να σας βοηθά να εξερευνήσετε και να κάνετε τα πράγματα που θέλετε, σε όλο τον κόσμο. Με περισσότερους από ένα δισεκατομμύριο ανθρώπους να απευθύνονται στο Google Maps για να δουν και να εξερευνήσουν τον κόσμο, σήμερα γιορτάζουμε τα 15 χρόνια μας με νέα εμφάνιση και προϊοντικές αναβαθμίσεις που βασίζονται στο δικό σας feedback.

 

 

Νέα εμφάνιση μέσα και έξω

Από σήμερα θα δείτε αναβαθμισμένη την εφαρμογή του Google Maps και για Android και iOS, που φέρνει στις άκρες των δακτύλων σας όλα όσα χρειάζεστε μέσα από 5 εύκολα προσβάσιμες: Τα Explore, Commute, Saved, Contribute και Updates.

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης: Τύπος ξεγέλασε τους χάρτες της Google με ένα καρότσι γεμάτο Smartphones

 

 

Επίσης, αναβαθμίζουμε την εμφάνισή του Google Maps με ένα νέο εικονίδιο που αντικατοπτρίζει την εξέλιξή μας καθώς προχωράμε στην χαρτογράφηση του κόσμου. Το σχέδιο βασίζεται στην πινέζα, το αρχικό κεντρικό εικαστικό στοιχείο του Google Maps και αντιπροσωπεύει την αλλαγή που έχουμε κάνει, από το να σας οδηγούμε στον προορισμό σας στο να σας βοηθάμε να ανακαλύπτετε νέα μέρη και νέες εμπειρίες.

 

Κι επειδή κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί σε ένα ωραίο πάρτι γενεθλίων, έχετε το νου σας για το επετειακό, θεματικό εικονίδιο με το αυτοκινητάκι, που θα είναι διαθέσιμο για περιορισμένο χρονικό διάστημα κατά την πλοήγησή σας στο Google Maps.

 

Ειδικά για σας, καθ’ οδόν

Εξελισσόμαστε διαρκώς για να σας βοηθάμε να κινήστε στο δρόμο, ανεξάρτητα από το μέσο που χρησιμοποιείτε. Τα νέα χαρακτηριστικά της εφαρμoγής Google Maps σχετικά με τις δημόσιες συγκοινωνίες, σας βοηθούν να είστε πληροφορημένοι όταν παίρνετε τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

 

Πέρσι παρουσιάσαμε την πρόβλεψη πολυκοσμίας, για να σας βοηθήσουμε, βάσει προηγούμενων διαδρομών, να ξέρετε πόσο γεμάτα θα είναι το λεωφορείο, το τρένο ή το μετρό. Για να σας βοηθήσουμε να σχεδιάσετε καλύτερα τα ταξίδια σας, προσθέτουμε νέες πληροφορίες για το δρόμο σας, βασισμένες στους ταξιδιώτες που πέρασαν πρόσφατα από εκεί, ώστε να μπορείτε να βλέπετε, σύντομα, σημαντικές λεπτομέρειες, όπως:

 

 

Οι χρήσιμες αυτές πληροφορίες προέρχονται από παλαιότερους επιβάτες, οι οποίοι μοιράστηκαν την εμπειρία τους. Όταν είναι διαθέσιμες, οι πληροφορίες αυτές θα εμφανίζονται κατά μήκος της διαδρομής των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς. Αν θέλετε να βοηθήσετε μελλοντικούς επιβάτες, μπορείτε να απαντήσετε στη σχετική μικρή έρευνα του Google Maps για την εμπειρία σας από πρόσφατα ταξίδια. Η υπηρεσία αυτή θα ξεκινήσει τον Μάρτιο σε παγκόσμια κλίμακα, ενώ η διαθεσιμότητά της θα ποικίλει ανάλογα με την περιοχή και τα κατά τόπους γραφεία των δημοτικών συγκοινωνιών.

 

Νέα στοιχεία σχετικά με τις διαδρομές θα σας βοηθήσουν να πάρετε πιο ολοκληρωμένες αποφάσεις για τα ταξιδιωτικά σχέδιά σας.

 

Αίσθηση προσανατολισμού

Πέρσι παρουσιάσαμε το Live View για να σας βοηθήσουμε να αποφασίσετε γρήγορα, με το Google Maps, ποιο δρόμο να πάρετε όταν ξεκινάτε μια διαδρομή με τα πόδια. Συνδυάζοντας τη ρεαλιστική απεικόνιση του Street View, τη μηχανική εκμάθηση και τους αισθητήρες των smartphone, το Live View του Google Maps σας δείχνει το πού βρίσκεστε, καθώς και οδηγίες προσανατολισμού πάνω στην εικόνα, με τη μορφή της επαυξημένης πραγματικότητας.

 

Τους επόμενους μήνες θα επεκτείνουμε το Live View, δοκιμάζοντας νέες δυνατότητες, που θα ξεκινούν από την αποτελεσματικότερη βοήθεια κάθε φορά που ψάχνετε για ένα σημείο. Έτσι, θα μπορείτε να δείτε γρήγορα πόσο μακριά βρίσκεστε από αυτό ή προς ποια κατεύθυνση πρέπει να κινηθείτε για να το βρείτε.

 

Σύντομα, το Live View θα σας βοηθά να προσανατολίζεστε με νέους τρόπους προς τη σωστή κατεύθυνση.

 

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε καθέναν από σας, για την εμπιστοσύνη σας και για την παρουσία σας δίπλα μας σ’ αυτό το συναρπαστικό ταξίδι των τελευταίων 15 ετών. Δεν βλέπουμε την ώρα να δούμε τι θα φέρει η επόμενη 15ετία!

 

https://www.youtube.com/watch?v=6P32IwaU7X0&feature=youtu.be

Exit mobile version