Site icon Techsmart

Το πρακτορείο Reuters προσλαμβάνει προσωπικό στην Αθήνα – Οι ειδικότητες

Είστε φωτορεπόρτερ ή video journalist και ενδιαφέρεστε να εργαστείτε για ένα από τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά πρακτορεία παγκοσμίως; Το Reuters σας δίνει αυτή την ευκαιρία!

Το πρακτορείο Reuters αναζητά ένα δυναμικό φωτορεπόρτερ και ένα video journalist για την κάλυψη δύο νευραλγικών θέσεων εργασίας, στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αθήνα.

Οι θέσεις χρήζουν στελέχωσης από έναν ταλαντούχο φωτορεπόρτερ με αποδεδειγμένες δεξιότητες βίντεο – ή προθυμία να μάθει βίντεο, καθώς και ένα δημιουργικό video journalist (δημοσιογράφο για κάλυψη ειδήσεων μέσω video).

Η άπταιστη γνώση Αγγλικών και Ελληνικών είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να επιτραπεί στον επιτυχόντα υποψήφιο να συνεργαστεί με συναδέλφους και εκδότες από όλο τον κόσμο.

Η δέσμευση για τη διατήρηση των αρχών της Thomson Reuters Trust αναφορικά με την ανεξαρτησία, την ακεραιότητα και την ελευθερία από προκαταλήψεις είναι απαραίτητη.

Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων είναι η Κυριακή 26η Φεβρουαρίου 2023.

Οι θέσεις εργασίας στο REUTERS

Τι αναζητά το Reuters στους υποψήφιους

Ειδικότερα το Reuters αναζητά συνεργάτες για τη θέση του φωτορεπόρτερ με καλή κατανόηση της ατζέντας των ειδήσεων στην Ελλάδα, από την πολιτική και τη θρησκεία μέχρι τον αθλητισμό και την ψυχαγωγία, τον πολιτισμό και τις νέες επιχειρήσεις. Έχοντας εξαιρετικές επικοινωνιακές δεξιότητες και πάθος για συλλογή ειδήσεων και οπτική αφήγηση, αλλά και ικανότητα δικτύωσης και ανάπτυξης σχέσεων, καθώς και σημαντικές επαφές που θα οδηγήσουν σε πρόσβαση και δίκαιη μεταχείριση.

Το εύρος του ρόλου κυμαίνεται από την παράδοση των πιο γρήγορων, διαφοροποιημένων εικόνων έκτακτων ειδήσεων και γεγονότων στις πιο ανταγωνιστικές συνθήκες, έως τη δημιουργία δομημένων εικόνων ή ιστοριών πολυμέσων, είτε ατομικά είτε ως μέρος μιας ευρύτερης περιφερειακής ή παγκόσμιας ομάδας .

Όσον αφορά στον video journalist το πρακτορείο αναζητά κάποιον που να χειρίζεται με αυτοπεποίθηση τις έκτακτες ειδήσεις, καθώς και να παρουσιάζει ιστορίες που ξεπερνούν τους τίτλους, μεταδίδοντας της σε ένα παγκόσμιο κοινό, αφουγκραζόμενος την πολιτική, κοινωνικοοικονομική, περιβαλλοντική και πολιτιστική αλλαγή που συντελείται στην Ελλάδα.

Μέσω της θέσης ο video journalist, θα γίνει μέλος μιας ομάδας πολυμέσων και θα συνεργαστεί στενά με συναδέλφους, για την επεξεργασία βίντεο, κειμένων και φωτογραφιών στην Αθήνα και το Λονδίνο.

Η θέση είναι πλήρους απασχόλησης και απαιτεί ευελιξία για πολλές ώρες εργασίας, ενώ μερικά Σαββατοκύριακα και δίνει εκτενή αναφορά στον Chief Producer, Visuals, Ελλάδας και Κύπρου.

Οι αρμοδιότητες που χρειάζεται να έχει κάθε υποψήφιος για την κάλυψη των θέσεων

Φωτορεπόρτερ

Video journalist

Τα απαραίτητα προσόντα για την εκάστοτε θέση

Φωτορεπόρτερ

Video journalist

Τα προνόμια εργασίας στο Reuters

Στο Reuters, οι άνθρωποι είναι τα μεγαλύτερα περιουσιακά στοιχεία. Τα παρακάτω είναι μερικά από τα οφέλη που προσφέρουν για την προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη των εργαζομένων:

Υπενθυμίζεται ότι για να λάβετε υπόψη σας αυτή την ευκαιρία, βεβαιωθείτε ότι έχετε υποβάλει το βιογραφικό σημείωμα σας, καθώς και συνοδευτική επιστολή.

Η συνοδευτική επιστολή σας θα πρέπει να απευθύνεται σε «Ποιους μπορεί να αφορά» και θα πρέπει να αναφέρει λεπτομερώς τα κίνητρά σας για να υποβάλετε αίτηση για το ρόλο.

Μπορείτε να κάνετε άμεσα την αίτηση σας για την κάλυψη των θέσεων ΕΔΩ.

Exit mobile version