Site icon Techsmart

Το Threat Lab της WatchGuard αναφέρει αύξηση των εγκληματιών που εκμεταλλεύονται λογισμικό απομακρυσμένης πρόσβασης

Η WatchGuard® Technologies, παγκόσμιος ηγέτης στην ενοποιημένη ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, ανακοίνωσε σήμερα τα ευρήματα του πιο πρόσφατου Internet Security Report, στο οποίο παρουσιάζονται λεπτομερώς οι κορυφαίες τάσεις στο κακόβουλο λογισμικό και οι απειλές για την ασφάλεια δικτύων και τελικών σημείων που αναλύθηκαν από τους ερευνητές του WatchGuard Threat Lab για το 3ο τρίμηνο του 2023. Τα βασικά ευρήματα από τα δεδομένα δείχνουν αυξανόμενες περιπτώσεις κατάχρησης λογισμικού απομακρυσμένης πρόσβασης, άνοδο των κυβερνο-εχθρών που χρησιμοποιούν password-stealers και info-stealers για να κλέψουν πολύτιμα διαπιστευτήρια και τη μεταστροφή παραγόντων απειλών από τη χρήση scripting στη χρήση άλλων live τεχνικών για την έναρξη μιας επίθεσης σε τελικό σημείο.

 

«Οι παράγοντες απειλών συνεχίζουν να χρησιμοποιούν διαφορετικά εργαλεία και μεθόδους στις δράσεις επίθεσης, καθιστώντας κρίσιμη για τους οργανισμούς την ενημέρωση για τις πιο πρόσφατες τακτικές, έτσι ώστε να ενισχύουν τη στρατηγική ασφαλείας τους», δήλωσε ο Corey Nachreiner, Eπικεφαλής Aσφαλείας της WatchGuard. «Οι σύγχρονες πλατφόρμες ασφαλείας που περιλαμβάνουν firewall και λογισμικό προστασίας τελικών σημείων μπορούν να παρέχουν ενισχυμένη προστασία για δίκτυα και συσκευές. Όμως, όταν πρόκειται για επιθέσεις που χρησιμοποιούν τακτικές κοινωνικής μηχανικής, ο τελικός χρήστης γίνεται η τελευταία γραμμή άμυνας μεταξύ των κακόβουλων φορέων και της επιτυχίας τους να διεισδύσουν σε μια επιχείρηση. Είναι σημαντικό για τις επιχειρήσεις να παρέχουν εκπαίδευση σε θέματα κοινωνικής μηχανικής, καθώς και να υιοθετήσουν μια ενιαία προσέγγιση ασφάλειας που παρέχει επίπεδα άμυνας, τα οποία μπορούν να διαχειριστούν αποτελεσματικά από παρόχους διαχειριζόμενων υπηρεσιών.»

 

Μεταξύ των βασικών ευρημάτων, το  πιο πρόσφατο Internet Security Report, με στοιχεία από το Q3 του 2023, έδειξε:

 

 

 

 

 

 

 

 

Σύμφωνα με την προσέγγιση Unified Security Platform® της WatchGuard και τις προηγούμενες τριμηνιαίες ενημερώσεις ερευνών του WatchGuard Threat Lab, τα δεδομένα που αναλύονται σε αυτή την τριμηνιαία έκθεση βασίζονται σε ανώνυμες, συγκεντρωτικές πληροφορίες απειλών από ενεργά προϊόντα δικτύου και τελικών σημείων της WatchGuard, των οποίων οι ιδιοκτήτες έχουν επιλέξει να τα μοιραστούν για την άμεση υποστήριξη των ερευνητικών προσπαθειών της WatchGuard.

 

Για μια πιο σε βάθος ανάγνωση της έρευνας της WatchGuard, διαβάστε την πλήρη Έκθεση Ασφάλειας Διαδικτύου 3ου τριμήνου 2023, εδώ: https://www.watchguard.com/wgrd-resource-center/security-report-q3-2023.

 

Exit mobile version