Η ViewSonic παρουσίασε λύσεις εκπαιδευτικής τεχνολογίας στη BETT 2020

Η ViewSonic παρουσίασε λύσεις εκπαιδευτικής τεχνολογίας στη BETT 2020

Η ViewSonic Europe Ltd., ηγέτιδα εταιρεία λύσεων απεικόνισης διεθνώς, συμμετείχε στην έκθεση «British Educational Training and Technology» (BETT), στο Λονδίνο, όπου παρουσίασε μια σειρά τεχνολογικών λύσεων, κατάλληλων για τον τομέα της εκπαίδευσης (EdTech). Μεταξύ αυτών, οι διαδραστικές οθόνες ViewBoard και η εκπαιδευτική πλατφόρμα myViewBoard, που έχει αναπτυχθεί από την εταιρεία. Οι συγκεκριμένες λύσεις λειτουργούν με ανοιχτή φιλοσοφία, ανεξαρτήτως εξοπλισμού, υποστηρίζοντας παράλληλα τα Google for Education, Microsoft Education και άλλα ψηφιακά οικοσυστήματα, επιτρέποντας την εύκολη ενσωμάτωσή τους στις ήδη υπάρχουσες υποδομές των σχολείων.

Στην BETT 2020, η ViewSonic παρουσίασε μία ποικιλία λύσεων, μέσω τεσσάρων σεναρίων που σκιαγραφούν σημαντικές τάσεις της εκπαίδευσης. Έτσι, παρουσίασε τον τρόπο με τον οποίο οι εν λόγω λύσεις μπορούν να βοηθήσουν τα σχολεία και να βελτιώσουν το μαθησιακό περιβάλλον, τόσο για τους δασκάλους, όσο και για τους μαθητές.

Interactive Learning Zone – myViewBoard + Google for Education

Στη σύγχρονη εποχή, η διαδραστική μάθηση μοιάζει απαραίτητη για την προώθηση της καινοτομίας και τη βελτίωση των εκπαιδευτικών αποτελεσμάτων. Η λύση της ViewSonic προάγει τη διαδραστική μάθηση σε άλλο επίπεδο, χάρη στην αρμονική ενσωμάτωσή της  στο περιβάλλον Google for Education, από το οποίο έχει λάβει και σχετική πιστοποίηση. Αυτό δίνει στους εκπαιδευτικούς δυνατότητες εύκολης πλοήγησης τόσο στο Google Classroom όσο και στο myViewBoard Classroom. Έτσι, οι διδάσκοντες θα είναι σε θέση να διαχειρίζονται και να χρησιμοποιούν όλα τα εργαλεία που είναι διαθέσιμα στο Google Classroom, παράλληλα με την πλούσια εργαλειοθήκη λευκού πίνακα του myViewBoard, με real-time συγχρονισμό του πίνακα ανακοινώσεων, του σχεδίου μαθήματος, της ανάθεσης εργασιών και της επίβλεψης των μαθητών.

Επίσης, μέσω cloud collaboration, οι εκπαιδευτικοί θα μπορούν να “φέρνουν κοντά” τάξεις από διαφορετικές περιοχές, είτε αυτές βρίσκονται στη διπλανή αίθουσα είτε στην άλλη άκρη του κόσμου, για μία εκπαιδευτική εμπειρία κυριολεκτικά χωρίς όρια. Χάρη στην ανοικτή πλατφόρμα και τον web-based χαρακτήρα της, αυτή η λύση είναι ιδανική για την πρωτοβουλία «Φέρε τη συσκευή σου» (BYOD – Bring Your Own Device), ανεξάρτητα αν οι μαθητές χρησιμοποιούν laptops, tablets ή smartphones.

Virtual Teaching Assistant Zone – myViewBoard for Windows + ενσωματωμένος αισθητήρας AI

Στοχεύοντας στη δημιουργία ενός περιβάλλοντος διδασκαλίας και μάθησης, όπου οι συμμετέχοντες θα μπορούν να αλληλεπιδρούν, να επικοινωνούν και να αξιοποιούν τις πηγές μάθησης, χωρίς φυσικά όρια, το Virtual Teaching Assistant Zone προσφέρει πλεονεκτήματα ψηφιακής συνεργασίας σε πραγματικό χρόνο.

Η ViewSonic παρουσίασε τη λειτουργία εκμάθησης με τη βοήθεια βίντεο, myViewBoard Clips, όπως επίσης την αναγνώριση γραφικού χαρακτήρα και σχεδίων, τις λειτουργίες κουίζ και προσθήκης πληροφοριών, καθώς και την υποστήριξη του Microsoft Immersive Reader. Όλα αυτά τα εργαλεία βοηθούν στην επίτευξη καλύτερων μαθησιακών αποτελεσμάτων. Επιπλέον, η ViewSonic ενίσχυσε την ήδη πολύπλευρη λειτουργικότητα του myViewBoard με δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης. Ένας νέος αισθητήρας με τη χρήση αλγορίθμων AI, μπορεί να βοηθήσει στην ανάλυση των αντιδράσεων των μαθητών -όπως π.χ. της διάθεσης τους- συμβάλλοντας στη βελτίωση της διδασκαλία και της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Η λειτουργία SCALEUP – Συνεργασία με αποδοτικότητα

Η λειτουργία SCALE-UP είναι ιδανική για πιο εύκολη και πιο αποδοτική συνεργασία στην τάξη. Η λειτουργία αυτή βασίζεται σε μια πρωτοποριακή ιδέα: αντί οι εκπαιδευτικοί να παραδίδουν στην τάξη και οι μαθητές να μελετούν στο σπίτι, τα παιδιά θα μπορούν να μελετήσουν από πριν τη βασική ύλη και να συμμετέχουν σε ομαδικά projects επί όσων έμαθαν, στη διάρκεια της διδακτικής ώρας.

Αξιοποιώντας τις διαδραστικές οθόνες ViewBoard με λειτουργία myViewBoard Huddle, οι εκπαιδευτικοί μπορούν εύκολα να οργανώσουν τους μαθητές σε ομάδες, προκειμένου να κάνουν συζητήσεις ή εργασίες από κοινού. Επιπρόσθετα, χάρη στην εφαρμογή ViewBoard Cast, οι δάσκαλοι μπορούν να παρακολουθούν την κάθε ομάδα, αναθέτοντας θέματα εργασιών και μοιράζοντας σχετικό υλικό, όπως έγγραφα και εικόνες. Οι ομάδες εργασίας μπορούν να βλέπουν από κοινού τις οθόνες τους με τους εκπαιδευτικούς, προκειμένου να τους συμβουλεύονται για την πορεία των εργασιών τους. Τέλος, έχουν τη δυνατότητα να κάνουν προβολή σε έναν ψηφιακό πίνακα, ώστε να παρουσιάσουν ή να συζητήσουν ένα θέμα με ολόκληρη την τάξη.

Esports Zone – Προπόνηση

Με την προοπτική ότι τα esports εξελίσσονται σε μια βιομηχανία δισεκατομμυρίων, η προσδοκία για τη δημιουργία μελλοντικών επαγγελματιών του κλάδου είναι υψηλότερη από ποτέ. Κατανοώντας αυτή την εξέλιξη, η ViewSonic παρουσίασε μία λύση για εξάσκηση στα esports. Με τη βοήθεια των ELITE gaming monitors και των διαδραστικών οθονών ViewBoard, η ViewSonic έδωσε μια γεύση από το μέλλον της προπονητικής, της προετοιμασίας και της ανάπτυξης των esports.

Soustas
billnotis@yahoo.gr

Δημιουργός και Αρχισυντάκτης του Techsmart.gr καθώς επίσης και πολλών επιτυχημένων ιστοσελίδων. Μεγάλος fan της τεχνολογίας και Online Marketing Specialist θα τον βρείτε online όλο το 24ωρο.

No Comments

Post A Comment