Το Facebook «είναι ένα μονοπώλιο» – «Εξαγοράζει, αντιγράφει ή “σκοτώνει” ανταγωνιστές»

Το Facebook «είναι ένα μονοπώλιο» – «Εξαγοράζει, αντιγράφει ή “σκοτώνει” ανταγωνιστές»

Η επιτροπή του αμερικανικού Κογκρέσου, αρμόδια για την αντιμονοπωλιακή νομοθεσία, αποφάσισε ότι το Facebook ασκεί μονοπωλιακές εξουσίες και διατηρεί τη θέση του αποκτώντας, αντιγράφοντας ή «σκοτώνοντας» τους ανταγωνιστές του.

Η έκθεση, η οποία ασχολείται επίσης με ανησυχίες σχετικά με την Amazon, την Apple, την Alphabet, συνιστά στο Κογκρέσο να αναθεωρήσει μια σειρά πιθανών λύσεων. Αυτές περιλαμβάνουν και τον «διαρθρωτικό διαχωρισμό», ο οποίος απαιτεί από τις εταιρείες να διαχωρίσουν μέρη των δραστηριοτήτων τους.

Η έκθεση προτείνει επίσης στο Κογκρέσο να θεωρήσει ότι οποιαδήποτε εξαγορά από τις μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας είναι αντιανταγωνιστική, εκτός εάν αυτές μπορούν να αποδείξουν ότι η συγχώνευση θα είναι προς όφελος του κοινού και δεν θα μπορούσε να επιτευχθεί διαφορετικά.

Ειδικά για το Facebook, η έκθεση κατέληξε στο συμπέρασμα ότι «η μονοπωλιακή δύναμη του είναι σταθερά εδραιωμένη και είναι απίθανο να “διαβρωθεί” από ανταγωνιστικές πιέσεις από νεοεισερχόμενες ή υπάρχουσες εταιρείες». Το Facebook εδραιώνεται ως μονοπώλιο λόγω των ισχυρών επιδράσεων του δικτύου, του υψηλού κόστους αλλαγής για τους χρήστες και του σημαντικού πλεονεκτήματος στα δεδομένα, όπως σημειώνεται.

Ειδικότερα, η έκθεση αναφέρει ότι το Facebook ενισχύει το μονοπώλιο του εντοπίζοντας ανταγωνιστές που θα μπορούσαν να αποτελέσουν απειλή και είτε τους εξαγοράζει, είτε τους αντιγράφει, είτε τους «σκοτώνει».

Ένας εκπρόσωπος της εταιρείας είπε στο CNBC ότι «το Facebook είναι μια αμερικανική ιστορία επιτυχίας».

Πηγή: epixeiro.gr

Tags:
Soustas
billnotis@yahoo.gr

Δημιουργός και Αρχισυντάκτης του Techsmart.gr καθώς επίσης και πολλών επιτυχημένων ιστοσελίδων. Μεγάλος fan της τεχνολογίας και Online Marketing Specialist θα τον βρείτε online όλο το 24ωρο.

3 Comments
  • Alexandros Tozinis
    Posted at 14:03h, 07 October Reply

    Κύριε Σουστα
    Θέλω μία βοήθεια αν μπορείτε είχα το Κλασικό ΦΒ και μου ήρθε το νέο ΦΒ
    Και δεν μπορώ να γυρίσω στο παλιό
    Υπάρχει κανένας τρόπος!!
    Στην αρχή υπήρχε και έλεγε Switch to the classic face BOOK ενώ τώρα δεν το λέει
    ΣΑΣ Ευχαριστώ

    • Soustas
      Posted at 14:07h, 07 October Reply

      Το ότι δεν υπάρχει με ανησυχεί. Μάλλον σιγά σιγά πετάνε το παλιό για να μπούμε στο καινούριο. θα αναγκαστούμε να το μάθουμε όσο και αν δεν μας αρέσει!

  • Alexandros Tozinis
    Posted at 14:11h, 07 October Reply

    Σας ευχαριστώ πολύ!!Το παλιό ήταν πολύ καλό!!

Post A Comment