Αυξάνονται οι υπηρεσίες ενοικίασης hacker!

Αυξάνονται οι υπηρεσίες ενοικίασης hacker!

Πολλοί είναι οι χρήστες που νοικιάζουν κάποιον hacker για να μπορέσουν να λύσουν τα διαδικτυακά τους προβλήματα.

Δεν είναι πια κρυφό οτι στο διαδίκτυο κυκλοφορούν ομάδες χάκερ πρόθυμες να προσφέρουν τις κατασκοπευτικές (και άλλες) υπηρεσίες τους σε ενδιαφερόμενες κυβερνήσεις, εταιρείες ή κυκλώματα, έναντι φυσικά αντιτίμου.

Πλεόν τέτοιους χάκερ μπορεί πλέον να νοικιάσει κάθε χρήστης για να κάνει διακριτικά τη «δουλίτσα» του: από το να εκδικηθεί τον ιδιοκτήτη του σπιτιού που του αύξησε το νοίκι (κάνοντας κυβερνοεπίθεση στην ιστοσελίδα του), έως να παραβιάσει τους λογαριασμούς Facebook ή Gmail της συζύγου του για να δει μήπως τον απατά.

Με αυτό τον τρόπο, η δραστηριότητα του χάκερ έχει πλέον ξεφύγει από την επικράτεια των μυστικών υπηρεσιών, των οργανωμένων εγκληματικών συμμοριών ή των χακτιβιστών με πολιτική στόχευση. Έχει πλέον γίνει μια πολύ προσωπική υπόθεση και ο χάκερ έρχεται να περιβληθεί το «φωτοστέφανο» του χρήσιμου -αν και συνήθως παράνομου- συμπαραστάτη για τον απλό πολίτη.

Πόλλες είναι οι ιστοσελίδες, που έχουν ως αντικείμενο να φέρουν σε επαφή τους χάκερ με υποψήφιους πελάτες, οι οποίοι θέλουν να «κατεβάσουν» μια ανεπιθύμητή φωτογραφία τους από ένα δικτυακό τόπο ή να «τρυπώσουν» στις βάσεις δεδομένων κάποιας ανταγωνίστριας εταιρείας (ή ίσως και αυτής όπου οι ίδιοι εργάζονται) για να κλέψουν το πελατολόγιό της.

Οι τιμές ξεκινάνε από τα 100 δολάρια (περίπου 80 ευρώ) και φθάνουν τα 5.000 δολάρια (4.000 ευρώ) ενώ οι πελάτες προέρχονται από όλο τον κόσμο και οι απαιτήσεις ποικίλουν όπως για παράδειγμα η αναζήτηση χαμένου κωδικού πρόσβασης (password) ή αλλαγή των βαθμών τους στο ψηφιακό αρχείο της σχολής.

Τέλος οι ειδικοί στο πεδίο της κυβερνοασφάλειας, λένε ότι οι χρηστές που “νοικιάζουν” κάποιον χάκερ έχουν αυξηθεί και πλέον είναι συχνό φαινόμενο κάποιος με καλές ή κακές προθέσεις να ζητήσει τη βοήθεια κάποιου ειδικού για να κάνει τη δουλειά του…

Soustas
billnotis@yahoo.gr

Δημιουργός και Αρχισυντάκτης του Techsmart.gr καθώς επίσης και πολλών επιτυχημένων ιστοσελίδων. Μεγάλος fan της τεχνολογίας και Online Marketing Specialist θα τον βρείτε online όλο το 24ωρο.

4 Comments
 • Μαρακι12
  Posted at 04:04h, 19 December Reply

  Ο καλύτερος χάκερ που έχω δοκιμάσει μακράν @giannis_pappoulias στο instagram, τον συστυνω ανεπιφυλακτα

 • Νονα
  Posted at 22:13h, 28 April Reply

  Ο @giannis_pappoulias ειναι απατεώνας. Του εστειλα και μου ζητησε λεφτα χωρις να κανει τελικα αυτο για το οποιο του τα εδωσα! Προσοχη!

 • νονα
  Posted at 22:23h, 28 April Reply

  ειναι απατεωνας!

 • Κωνσταντίνα
  Posted at 21:47h, 05 August Reply

  Παιδία καλησπέρα. ο Παπούλιας είναι μεγάλος απατεώνας του έστειλα τα χρήματα που ζήτησε και μετά χάθηκε χωρία να απαντάει στα e-mail. Προσχοχή

Post A Comment