Το Galaxy S9 είναι η νέα ναυαρχίδα της Samsung

Το Galaxy S9 είναι η νέα ναυαρχίδα της Samsung

Η Samsung παρουσίασε στο άνοιγμα της διεθνούς έκθεσης κινητής τηλεφωνίας «Mobile World Congress» στη Βαρκελώνη τη νέα «ναυαρχίδα» της, το smartphone Galaxy S9. Η κορεατική εταιρεία παρουσίασε επίσης το μεγαλύτερο μεγέθους Samsung Galaxy S9+.

Η έκθεση ξεκίνησε σήμερα και θα διαρκέσει έως την 1η Μαρτίου. Το νέο S9 θα κυκλοφορήσει στην Ελλάδα στις 16 Μαρτίου.

Τα smartphones S9 και S9+, που μοιάζουν αρκετά με τα προηγούμενα S8 και S8+ και τα οποία θα κοστίζουν 849 και 949 ευρώ αντίστοιχα (50 ευρώ περισσότερα από τους προκατόχους τους), διαθέτουν βελτιωμένες κάμερες, καθώς επίσης πολλές πρόσθετες δυνατότητες και εφαρμογές, που αποσκοπούν στο να «τραβήξουν» τους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης (π.χ. λογισμικό που μετατρέπει τις «σέλφι» αυτόματα σε emoji).

 

Τα νέα S9, που είναι διαθέσιμα σε μαύρο, μπλε και μωβ χρώμα, έχουν ισχυρό οκταπύρηνο επεξεργαστή Samsung Exynos 9810, κάμερα με οπτικά διπλού διαφράγματος, ήχο Dolby Atmos, οθόνη sAMOLED QHD+ 5,8 ιντσών (2960×1440 πίξελ), μπαταρία χωρητικότητας 3.000 mAh και μόντεμ LTE Cat.18 για ταχύτητες έως 1.2Gbps. Το S9+ έχει οθόνη 6,2 ιντσών.

Η κύρια κάμερα των 12 ΜΡ διαθέτει αισθητήρα Super Speed Dual Pixel και τον πιο φωτεινό φακό που έχει χρησιμοποιηθεί ποτέ σε smartphone (F1.5), για φωτογραφίες ακόμα και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Τα νέα μοντέλα διαθέτουν επίσης το νέο εργαλείο Bixby με τεχνητή νοημοσύνη (μεταξύ άλλων επιτρέπει στο χρήστη να στρέψει την κάμερα σε μια πινακίδα ή μενού σε ξένη γλώσσα και να έχει αυτόματη μετάφραση), έξυπνη αναγνώριση του χρήστη, δυνατότητες AR (επαυξημένης πραγματικότητας) και τα προσωποποιημένα My Emoji.

Μετά την ταπεινωτική μαζική ανάκληση του Galaxy Note 7, η Samsung επανήλθε δριμύτερη με το S8, που αποδείχθηκε δημοφιλές στους καταναλωτές.

Αναλυτές εξέφρασαν πάντως αμφιβολίες, σύμφωνα με το BBC , το Reuters και το Γαλλικό Πρακτορείο, που επικαλείται το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, αν οι αναβαθμίσεις του S9 θα είναι αρκετές για να προσελκύσουν τόσους πολλούς καταναλωτές, οι οποίοι μπορεί να περιμένουν το επόμενο μοντέλο S10.

Πηγή: newsbeast.gr

 

Soustas
billnotis@yahoo.gr

Δημιουργός και Αρχισυντάκτης του Techsmart.gr καθώς επίσης και πολλών επιτυχημένων ιστοσελίδων. Μεγάλος fan της τεχνολογίας και Online Marketing Specialist θα τον βρείτε online όλο το 24ωρο.

No Comments

Post A Comment