Εκδήλωση Google Arts & Culture και Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Εκδήλωση Google Arts & Culture και Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Τι είναι το Google Arts & Culture?

Η πλατφόρμα πολιτισμού Google Arts & Culture φέρνει κοντά σας πάνω από 1.500 μουσεία από ολόκληρο τον κόσμο. Είναι ένας εκπληκτικός τρόπος για να εξερευνήσετε την τέχνη, την ιστορία και τα θαύματα του κόσμου, από το περίφημο «υπνοδωμάτιο» του Βαν Γκογκ έως το κελί του Μαντέλα στη φυλακή. Η εφαρμογή Google Arts & Culture διατίθεται δωρεάν στο διαδίκτυο τόσο σε iOS όσο και σε Android. Από το 2011, η ομάδα μας συνεργάζεται με πολλούς  πολιτιστικούς φορείς σε θέματα καινοτομίας. Αναπτύσσουμε τεχνολογίες που συμβάλλουν στη διατήρηση και διάδοση του πολιτισμού και επιτρέπουν στους επιμελητές εκθέσεων να δημιουργούν συναρπαστικές μουσειακές εκθέσεις τόσο διαδικτυακά όσο και στο φυσικό περιβάλλον ενός μουσείου. Μπορείτε να πάρετε πληροφορίες για τα πρόσφατα έργα μας στο επίσημο blog της Google Keyword.

 

Ο σκοπός του Google Arts & Culture είναι διπλός. Πρώτον, κάνει την τέχνη και τον πολιτισμό προσβάσιμα σε όλους, όπου κι αν βρίσκονται. Δεύτερον, αποσκοπεί να είναι εταίρος καινοτομίας στον πολιτιστικούς φορείς. Συνεργαζόμαστε με πολιτιστικές οργανώσεις για να τις βοηθάμε να μοιράζονται και να διαφυλάσσουν το πολιτιστικό περιεχόμενο και να δημιουργούν συναρπαστικές πολιτιστικές εμπειρίες, χρησιμοποιώντας τεχνολογία αιχμής.

  • Κάθε μήνα, υπάρχουν πάνω από 500 εκατομμύρια αναζητήσεις στο Google, που σχετίζονται με την τέχνη.
  • Το Google Arts & Culture φέρνει τους πολιτιστικούς θησαυρούς του κόσμου στα χέρια όσων έχουν διάθεση να εξερευνήσουν τον πολιτισμό. Δίνει τη δυνατότητα σε όλους να δουν έργα τέχνης με εξαιρετικές λεπτομέρειες, να αφεθούν σε πολιτιστικές εμπειρίες και να αναλύσουν ιστορικές στιγμές, μέσω νέων τεχνολογιών αιχμής.
  • Συνεργαζόμαστε με πολιτιστικά ιδρύματα για να ανεβάζουμε στο διαδίκτυο την ιστορία και την κληρονομιά, με πανίσχυρες τεχνολογίες που βοηθούν στην ψηφιοποίηση και παρουσίαση στοιχείων σχετικών με την τέχνη, σε ένα παγκόσμιο ακροατήριο. Καινοτομούμε μαζί με τον πολιτιστικό τομέα για να δημιουργούμε ενδιαφέρουσες πολιτιστικές εμπειρίες, τόσο online όσο και μέσα σε μουσεία, χρησιμοποιώντας τεχνολογίες όπως η εικονική πραγματικότητα.

 

Συνεργαζόμαστε με τους πολιτιστικούς φορείς για να καινοτομούμε από κοινού και να αναπτύσσουμε τεχνολογίες που ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους, ενώ δίνουμε ελεύθερη πρόσβαση στη τεχνολογία μας για να αναδείξει την πολιτιστική κληρονομιά.

  • Online εκθέσεις: Το Google Arts & Culture παρέχει στους πολιτιστικούς φορείς ένα εύκολο στη χρήση εργαλείο ώστε να δημιουργούν online εκθέσεις με εικόνες, βίντεο και απεικονίσεις του Street View και επιτρέπει σε όλους, όπου και αν βρίσκονται, να εξερευνήσουν τις ιστορίες τους. Περισσότερα εδώ
  • Εικόνες υψηλής ανάλυσης με Art Camera: Μια εικόνα gigapixel αποτελείται από πάνω από ένα δισεκατομμύριο pixel και μπορεί να αναδείξει λεπτομέρειες που είναι αόρατες με γυμνό μάτι. Η δημιουργία ψηφιακών εικόνων σε τέτοια υψηλή ανάλυση αποτελεί μια σύνθετη τεχνική πρόκληση. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο κατασκευάσαμε την Art Camera, μια ρομποτική κάμερα, ειδικά σχεδιασμένη για την υψηλότερη δυνατή ανάλυση έργων ζωγραφικής. Μέσω της Art Camera εμφανίζεται online ένας μεγάλος αριθμός έργων τέχνης, που θα μπορεί να εξερευνήσει οποιοσδήποτε, με τη μεγαλύτερη δυνατή λεπτομέρεια. Περισσότερα εδώ.
  • Το Google Cardboard: Στο Εργαστήριο του Arts & Culture της Google στο Παρίσι κατασκευάστηκε το πρώτο πρωτότυπο του Google Cardboard, ενός «θεατή» εικονικής πραγματικότητας από χαρτόνι.
  • Το Street View μέσα σε μουσεία: Έχετε δει αυτοκίνητα και περιπατητές Street View, αλλά ξέρετε τι είναι το Street View Trolley, που σήμερα χρησιμοποιείται και για τη συλλογή εικόνων Street View σε εσωτερικούς χώρους; Αυτό το υψηλής τεχνολογίας όχημα κατασκευάστηκε το 2009 για να προσφέρει στους θεατές την εμπειρία της εικονικής περιήγησης μέσα στα μουσεία.
  • Ανακαλύψτε τον πολιτισμό στο Google: Κάθε μήνα υπάρχουν πάνω από 500 εκατομμύρια αναζητήσεις στην Google που σχετίζονται με την τέχνη. Για να υποστηρίξουμε την online ανακάλυψη της τέχνης και του πολιτισμού, η ομάδα μας αξιοποιεί όλα τα προϊόντα της Google ώστε να βοηθά τους ανθρώπους να βρίσκουν πολιτιστικές πληροφορίες όπου κι αν βρίσκονται. Περισσότερα εδώ
  • Πειραματιζόμαστε με καλλιτέχνες και πολιτιστικούς φορείς: Στο Εργαστήριο του Arts & Culture της Google στο Παρίσι, πειραματιζόμαστε σχετικά με τη χρήση της Μηχανικής Εκμάθησης και άλλων νέων τεχνολογιών προς όφελος του πολιτισμού. Όλες αυτές οι εργασίες και οι πρωτότυπες εφαρμογές βασίζονται σε επτά χρόνια δημιουργίας, σε συνεργασία με 1.500 πολιτιστικούς θεσμούς σε όλο τον κόσμο. Περισσότερα για τη Μηχανική Εκμάθηση και τον πολιτισμό εδώ και εδώ, και εδώ για ένα γλυπτό εικονικής πραγματικότητας.

 

Το Google Arts & Culture σε αριθμούς:

  • Περισσότεροι από 1.500 πολιτιστικοί φορείς από 70 χώρες. Δείτε τους στο χάρτη εδώ.
  • Πάνω από 6 εκατομμύρια φωτογραφίες, βίντεο, χειρόγραφα και άλλα έγγραφα σχετικά με την τέχνη, τον πολιτισμό και την ιστορία.
  • Πάνω από 7.000 ψηφιακές εκθέσεις σε όλη την πλατφόρμα Google Arts & Culture.
  • Η Art Camera της Google έχει δημιουργήσει πάνω από 5.000 εικόνες έργων τέχνης υψηλής ανάλυσης σε όλο τον κόσμο.
  • Στην Ελλάδα το Google Arts & Culture συνεργάζεται ήδη με 11 φορείς, το Μουσείο της Ακρόπολης, την Ιερά Μονή της Πάτμου, το Μουσείο Μπενάκη, το Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης, το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, το Νομισματικό Μουσείο, το Κέντρο Νεοκλασικής Γλυπτικής ‘Νίκος Σοφιαλάκης’, την Εθνική Πινακοθήκη – Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτζου, το Ίδρυμα Θεοχαράκη, το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα, καθώς και το Street Mode Festival.
Soustas
billnotis@yahoo.gr

Δημιουργός και Αρχισυντάκτης του Techsmart.gr καθώς επίσης και πολλών επιτυχημένων ιστοσελίδων. Μεγάλος fan της τεχνολογίας και Online Marketing Specialist θα τον βρείτε online όλο το 24ωρο.

No Comments

Post A Comment