Η Google προχωρα στη μεγαλύτερη εταιρική αγορά ανανεώσιμης ενέργειας στην ιστορία

Η Google προχωρα στη μεγαλύτερη εταιρική αγορά ανανεώσιμης ενέργειας στην ιστορία

Τη μεγαλύτερη εταιρική αγορά ανανεώσιμης ενέργειας στην ιστορία ανακοίνωσε πως πραγματοποίησε η Google.

Η αγορά αυτή αφορά σε ένα πακέτο προμήθειας 1.600 μεγαβάτ που περιλαμβάνει 18 νέες ενεργειακές συμφωνίες. Συνολικά, οι συμφωνίες αυτές θα αυξήσουν το παγκόσμιο portfolio των συμβάσεών της εταιρείας για αιολική και ηλιακή ενέργεια κατά τουλάχιστον 40%, δηλαδή στα 5.500 μεγαβάτ – ποσότητα που ισοδυναμεί με την απόδοση ενός εκατομμυρίου ηλιακών οροφώ.

,Από τη στιγμή που θα ξεκινήσει η λειτουργία όλων αυτών των έργων, το portfolio της για ενέργεια χωρίς εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, θα παράγει περισσότερη ηλεκτρική ενέργεια από πόλεις όπως η Ουάσιγκτον ή από χώρες όπως η Λιθουανία και η Ουρουγουάη

Οι νέες συμφωνίες που κάναμε θα δώσουν επίσης ώθηση στην κατασκευή έργων ενεργειακής υποδομής, αξίας άνω των 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, που θα περιλαμβάνουν εκατομμύρια ηλιακά πάνελ και εκατοντάδες ανεμογεννήτριες, κατανεμημένα σε τρεις ηπείρους. Συνολικά, ο ενεργειακά ανανεώσιμος «στόλος» της Google αποτελείται από 52 προγράμματα, αξίας άνω των 7 δις δολαρίων σε νέες κατασκευές και με χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας στον συγκεκριμένο τομέα.

Οι 18 νέες αυτές συμφωνίες καλύπτουν όλη την υδρόγειο, συμπεριλαμβάνοντας επενδύσεις στις ΗΠΑ, Χιλή και Ευρώπη. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, «στις ΗΠΑ θα αγοράσουμε ενέργεια 720 μεγαβάτ (MW) από ηλιακές φάρμες στη Βόρειο Καρολίνα (155 ΜW), στη Νότιο Καρολίνα (75 ΜW) και στο Τέξας (490 ΜW) – υπερδιπλασιάζοντας τις σημερινές δυνατότητες του παγκόσμιου ηλιακού portfolio μας. Στη Νότιο Αμερική προσθέτουμε 125 μεγαβάτ ανανεώσιμης ενέργειας στο δίκτυο που εφοδιάζει το κέντρο δεδομένων μας στη Χιλή. Τέλος, περίπου το ήμισυ (793 MW) της νέας ανανεώσιμης ενέργειας που αγοράστηκε θα βρίσκεται στην Ευρώπη, συγκεκριμένα στη Φινλανδία (255 MW), στη Σουηδία (286 MW), στο Βέλγιο (92 MW) και στη Δανία (160 MW)».

 

Epixeiro.gr

Tags:
Soustas
billnotis@yahoo.gr

Δημιουργός και Αρχισυντάκτης του Techsmart.gr καθώς επίσης και πολλών επιτυχημένων ιστοσελίδων. Μεγάλος fan της τεχνολογίας και Online Marketing Specialist θα τον βρείτε online όλο το 24ωρο.

No Comments

Post A Comment