Η Samsung παρουσίασε στη CES 2019 το μέλλον ενός Δικτυωμένου Τρόπου Ζωής

Η Samsung παρουσίασε στη CES 2019 το μέλλον ενός Δικτυωμένου Τρόπου Ζωής

Η Samsung Electronics Co., Ltd. παρουσίασε πως οι επενδύσεις και η ηγετική θέση της εταιρείας στις τεχνολογίες της Τεχνητής Νοημοσύνης (ΑΙ), του Internet of Things (IoT) και του 5G, θα εξυπηρετήσουν δομικά το όραμά της για δικτυωμένο τρόπο ζωής. Ακόμη, η εταιρεία αποκάλυψε τις μελλοντικές, τεχνητής νοημοσύνης (AI) ρομποτικές πλατφόρμες της που θα χρησιμεύουν στη διαχείριση καθημερινών δραστηριοτήτων. Ως παράδειγμα αναφέρεται η δυνατότητα του μεγαλύτερου ηλικιακά πληθυσμού να διαχειριστεί ανεξάρτητα την ιατρική ρουτίνα του.

 

«Το 2019 σηματοδοτεί την 50η επέτειο της Samsung Electronics. Επί 5 δεκαετίες, είμαστε αφοσιωμένοι στην παροχή ουσιαστικών καινοτομιών σε καταναλωτές σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο HS Kim, Πρόεδρος και CEO του Consumer Electronics Division της Samsung Electronics. «Φέτος, θα θέσουμε ακόμα ψηλότερα τον πήχη αξιοποιώντας την ηγετική μας θέση στη βιομηχανία για να πραγματοποιήσουμε το όραμά μας για ένα δικτυωμένο τρόπο ζωής».

 

Επιταχύνοντας τo Intelligence of Thingsμε IoT, 5G, και AI 

 

 

Η φιλοσοφία της Samsung για τον δικτυωμένο τρόπο ζωής έγκειται στο Intelligence of Things, με τα IoT, 5G, και AI να συνεργάζονται σε όλες τις συσκευές ώστε να δημιουργούν απρόσκοπτες εμπειρίες. Κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου της Samsung στην έκθεση τεχνολογίας CES, η εταιρεία εξήγησε τον τρόπο που η εργασία της σε αυτές τις βασικές τεχνολογίες επιτρέπει την εφαρμογή καινοτομίας σε όλο το εύρος των προϊόντων της.

 

Από τη στιγμή της ενοποίησης της εφαρμογής SmartThings και την παρουσίαση του SmartThings Cloud, το οικοσύστημα SmartThings έχει αναπτυχθεί σημαντικά. Ο αριθμός των εγγεγραμμένων SmartThings χρηστών έχει αυξηθεί κατά 220% και οι εγκατεστημένες εφαρμογές κατά 61%. Επίσης, το ποσοστό των συμμετεχόντων στο οικοσύστημα συνεργατών έχει αυξηθεί κατά 44%. Σήμερα, οι καταναλωτές μπορούν να απολαύσουν SmartThings εμπειρίες μέσω συσκευών που ανήκουν σε κορυφαία, διεθνή brands όπως Amazon, Google, και άλλα.

 

Η Samsung αξιοποίησε την ηγετική της θέση στις τηλεπικοινωνίες για να εξελίξει σημαντικά την παροχή 5G συνδεσιμότητας στους καταναλωτές. Η Samsung είναι ο Νο1 κάτοχος πατέντας ETSI1[1], έχοντας κατοχυρώσει περισσότερες από 2.000 σημαντικές ευρεσιτεχνίες σχετικά με το 5G από το Νοέμβριο του 2018. Ακόμα, είναι η πρώτη εταιρεία στον κόσμο που έλαβε έγκριση από την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών (FCC) για τον εμπορικό 5G εξοπλισμό της. Η εταιρεία τροφοδότησε την εμπορευματοποίηση των οικιακών και κινητών 5G δικτύων με μεγάλους παρόχους στις ΗΠΑ και με όλους τους παρόχους κινητής στην Κορέα, ενώ πρόσθετες δοκιμές πραγματοποιούνται σε Ευρώπη και Ασία. Επιπλέον, η Samsung δεσμεύεται να παραδώσει τη δύναμη του 5G στα χέρια των καταναλωτών με την κυκλοφορία ενός 5G smartphone το πρώτο εξάμηνο του 2019.

 

Για τη Samsung, η Τεχνητή Νοημοσύνη (ΑΙ) είναι ιδιαιτέρως χρήσιμη όταν βοηθά στην απλοποίηση ενός πολύπλοκου κόσμου. Σε αυτό το πλαίσιο, η εταιρεία θέσπισε επτά (7) Διεθνή Κέντρα Τεχνητής Νοημοσύνης, και υιοθετεί συνεχώς μοναδικές τεχνολογίες στα προϊόντα και στις υπηρεσίες της. Για να εξασφαλίσει πως η εταιρεία συνεργάζεται με τους καλύτερους και ικανότερους του κλάδου, τα Samsung NEXT και Samsung Strategy and Innovation Center (SSIC) έχουν επενδύσει σε περισσότερες από 20 startups που σχετίζονται με την Τεχνητή Νοημοσύνη, κατά τη διάρκεια των τελευταίων 5 ετών.

Η Bixby, η ευφυής πλατφόρμα της Samsung, διευρύνεται

 

Η Bixby ξεκίνησε ως ένας πιο έξυπνος τρόπος χρήσης των Galaxy smartphones. Σήμερα, έχει εξελιχθεί σε μια ανοιχτή πλατφόρμα ΑΙ που μπορεί να διευρυνθεί και θα υποστηρίξει όλο και περισσότερες συσκευές. Η εταιρεία ανακοίνωσε πως η ευφυία της Bixby θα ενσωματωθεί στις QLED 2019 και premium τηλεοράσεις, καθώς και στις έξυπνες συσκευές, όπως ψυγεία, πλυντήρια, κλιματιστικά, κινητές συσκευές, ηχεία ΑΙ και άλλα. Ακόμη, η Bixby διευρύνεται σε ένα νέο Ψηφιακό Πιλοτήριο και πλατφόρμες ρομποτικής.

 

Η Uber, η Ticketmaster και άλλες εταιρείες χρησιμοποιούν την Bixby για να κάνουν πιο ευφυείς τις υπηρεσίες τους. Στις νέες συνεργασίες έρχεται να προστεθεί η  πλατφόρμα iHeartRadio, όπως ανακοίνωσε η Samsung στην CES. Η Bixby θα συνεχίσει να αναπτύσσεται καθώς περισσότεροι συνεργάτες, όπως η Google, εισέρχονται στο οικοσύστημα.

 

Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης, τη βασική φιλοσοφία της για την τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ): νομιμότητα, υπευθυνότητα και διαφάνεια. Η Samsung, καθώς εργάζεται πάνω στην εξέλιξη της τεχνολογίας ΑΙ, δεσμεύεται να εξασφαλίσει πως οι αλγόριθμοι που αναπτύσσει είναι ανοιχτοί, πως η προστασία των δεδομένων των χρηστών και η ιδιωτικότητα είναι βασικές προτεραιότητες και πως είναι εύκολο για τους καταναλωτές να αντιληφθούν πως ακριβώς η εταιρεία επεξεργάζεται τα δεδομένα τους και για ποιόν σκοπό.

 

Η εμπειρία αγγίζει νέα επίπεδα με τις νέες προτάσεις της Samsung για το 2019 

 

Η Samsung παρουσίασε ακόμη μια σειρά καινοτομιών που ενοποιούν και απλοποιούν καθημερινές εργασίες προσφέροντας εξατομικευμένη και μοναδική εμπειρία για τον κάθε χρήστη, με τον μοναδικό τρόπο  της Samsung.

 

 

Ψυχαγωγία:

Η Samsung αποκάλυψε την 98 ιντσών QLED 8K τηλεόραση, την μεγαλύτερη μέχρι σήμερα, που προστίθεται στη νέα σειρά τηλεοράσεων για το 2019 που περιλαμβάνει 65, 75, 82 και 85 ίντσες. Με τον ενσωματωμένο επεξεργαστή Quantum Processor 8K, η σειρά 2019 8Κ προσφέρει την καλύτερη QLED ποιότητα εικόνας, σχεδιασμό και έξυπνα χαρακτηριστικά σε περισσότερα μεγέθη από ποτέ στην εντυπωσιακή ανάλυση 8Κ. Είτε ο θεατής παρακολουθεί περιεχόμενο μέσα από υπηρεσία streaming, set-top box, HDMI, USB, ή ακόμη και από συνδεδεμένη οθόνη κινητού τηλεφώνου, η πατενταρισμένη από τη Samsung τεχνολογία ΑΙ μπορεί να αναγνωρίσει και να αναβαθμίσει οποιοδήποτε περιεχόμενο, ανεξάρτητα από την ανάλυση του πρωτότυπου αρχείου, σε σχεδόν πεντακάθαρη ποιότητα 8Κ. Αυτή είναι η πιο δυνατή και ευφυής τηλεόραση της Samsung μέχρι σήμερα.

 

Το 2019, οι smart τηλεοράσεις Samsung προσφέρουν περισσότερους τρόπους από ποτέ για την αναζήτηση περιεχομένου και τη συμβατότητα με τις συνδεδεμένες συσκευές. Με έναν βελτιωμένο αλγόριθμο που αξιοποιεί τις συνδρομητικές υπηρεσίες ενός χρήστη, το αγαπημένο του περιεχόμενο και τις συνήθειες τηλεοπτικής θέασης, η εφαρμογή Universal Guide διευκολύνει τους καταναλωτές στην εύρεση της τέλειας εκπομπής για αυτούς. Επίσης, οι χρήστες έχουν περισσότερες επιλογές από κάθε άλλη φορά για να βρουν και να διαχειριστούν εύκολα και γρήγορα το αγαπημένο τους περιεχόμενο μόνο με τη φωνή τους, χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες Bixby και ΑΙ Remote. Ακόμη, οι θεατές έχουν περισσότερους τρόπους να ελέγξουν την τηλεόραση Samsung μέσω του Amazon Echo και Google Home.

 

Με σκοπό να προσφέρει περισσότερες επιλογές ψυχαγωγίας, αξία και λειτουργικότητα ανοιχτής πλατφόρμας στους χρήστες των τηλεοράσεων Samsung Smart TVs, η Samsung ανακοίνωσε πως θα προσφέρει υποστήριξη για τις πλατφόρμες iTunes Movies και TV Shows και Apple AirPlay 2 στις Samsung Smart TVs, ξεκινώντας από αυτή την άνοιξη. Η υποστήριξη θα είναι διαθέσιμη στις τηλεοράσεις Samsung Smart TVs 2018 μέσα από αναβάθμιση λογισμικού. Σε μια πρωτιά για τον κλάδο, μια νέα εφαρμογή για τις πλατφόρμες iTunes Movies και TV Shows θα παρουσιαστεί μόνο για τις Samsung Smart TVs σε περισσότερες από 100 χώρες. Η υποστήριξη AirPlay 2 θα είναι διαθέσιμη σε 190 χώρες σε όλο τον κόσμο.

 

 

Σπίτι:

Το ψυγείο Family Hub 2019 είναι πιο διαισθητικό και ευφυές από ποτέ. Το νέο Family Board προσφέρει μια εξ ολοκλήρου επανασχεδιασμένη εμπειρία οθόνης, επιτρέποντας στα μέλη της οικογένειας να επικοινωνούν και να μοιράζονται αναμνήσεις σε ένα δημιουργικό χώρο στην πρόσοψη του ψυγείου. Διακεκριμένο με το Βραβείο Καινοτομίας της CES 2019, το Family Hub 2019 με τη νέα πλατφόρμα Bixby δίνει τη δυνατότητα διάδρασης στους χρήστες, ώστε να δεχτούν απλές απαντήσεις σε πολύπλοκες ερωτήσεις, να προθερμάνουν το φούρνο, να αναζητήσουν συνταγές, ακόμα και να καλέσουν ένα όχημα Uber. Επίσης, η πλατφόρμα Bixby προβάλλει μια σειρά από πληροφορίες στην οθόνη του ψυγείου για πιο ενισχυμένη εμπειρία χρήσης. Οι νέες αυτές λειτουργίες θα είναι διαθέσιμες μέσω αυτόματου update και για τα νεότερα μοντέλα Family Hub.

Το νέο πλυντήριο ρούχων μπροστινής φόρτωσης, που έχει επίσης αποσπάσει Βραβείο Καινοτομίας στη CES 2019, μπορεί να ολοκληρώσει έναν κύκλο πλύσης σε μόλις 30 λεπτά[2] με τη λειτουργία SuperSpeed. Μέσω της πλατφόρμας Bixby, οι χρήστες μπορούν να ελέγξουν τις έξυπνες λειτουργίες του, όπως η λήψη συστάσεων για τον καλύτερο κύκλο πλύσης, ο προγραμματισμός ολοκλήρωσης ενός κύκλου πλύσης στον χρόνο προτίμησης του χρήστη, η αυτόματη σύνδεση του κύκλου στεγνώματος μετά την πλύση ή η παρακολούθηση της χρήσης για την αποτελεσματική διαχείριση των συσκευών πλύσης.

 

Εργασία:

Η Samsung αποκάλυψε μια σειρά νέων, πρωτοποριακών προϊόντων που συνδυάζουν την παραγωγικότητα και την ευελιξία για να βοηθήσουν τους καταναλωτές να διεκπεραιώσουν τις εργασίες τους με μεγαλύτερη άνεση. Το επανασχεδιασμένο Notebook 9 Pro απευθύνεται στους σύγχρονους επαγγελματίες που βρίσκονται διαρκώς εν κινήσει, για να τους βοηθήσει να αγγίξουν τις πραγματικές τους δημιουργικές δυνατότητες, ενώ το Notebook Odyssey gaming laptop, που τροφοδοτείται από τη νέα, κορυφαία NVIDIA® GeForce RTX™ σειράς 20 GPU, προορίζεται τόσο για εργασία όσο και για παιχνίδι. Η οθόνη Space Monitor της Samsung συνδυάζει το κομψό design με τη λειτουργικότητα και επιτρέπει στους χρήστες να συγκεντρωθούν σε αυτή και όχι σε ό,τι συμβαίνει γύρω τους. Η μοναδική λύση για εξοικονόμηση χώρου, ένας μίνιμαλ πλήρως ενσωματωμένος βραχίονας, στερεώνεται στο γραφείο ελευθερώνοντας χώρο για μέγιστη παραγωγικότητα. Επιπλέον, η Space Monitor είναι μια οθόνη πλούσια σε χαρακτηριστικά, με υψηλή απόδοση. Η οθόνη 27 ιντσών προσφέρει QHD ανάλυση για απίστευτα λεπτομερείς και ευκρινείς εικόνες, ενώ η οθόνη 32 ιντσών μοντέλο προβάλλει περιεχόμενο σε 4K UHD.

 

Συνδεδεμένος Τρόπος Οδήγησης:

Η Samsung παρουσίασε, επίσης, τις τελευταίες εξελίξεις με την HARMAN, αναδεικνύοντας την καινοτομία της στην τεχνολογία αυτοκίνησης. Η Ψηφιακή Καμπίνα 2019 (Digital Cockpit 2019) προσφέρει μια ενισχυμένη εμπειρία συνδεδεμένου τρόπου οδήγησης που επικεντρώνεται στη συνδεσιμότητα, στην εξατομίκευση και στην ασφάλεια.

 

Με την ενσωμάτωση της εμπειρίας συνδεδεμένης οδήγησης της πλατφόρμας Bixby, οι οδηγοί μπορούν να ελέγξουν εξ αποστάσεως το απόθεμα βενζίνης πριν ξεκινήσουν ένα μεγάλο ταξίδι ή να ορίσουν την θερμοκρασία καμπίνας αυτοκινήτου πριν βγουν από το σπίτι το πρωί. Με τη χρήση καμερών πάνω στο ταμπλό, η νέα Ψηφιακή Καμπίνα 2019 αναγνωρίζει συγκεκριμένους οδηγούς και επιβάτες και ρυθμίζει, αντίστοιχα, τους προσωπικούς χώρους στο όχημα, προσαρμόζοντας τις ρυθμίσεις οθόνης, το ύψος καθισμάτων, τον φωτισμό καθώς και τις αγαπημένες λίστες μουσικής. Επιπρόσθετα, οι επιβάτες μπορούν να απολαύσουν εξατομικευμένες οθόνες στα πίσω καθίσματα και να συνδεθούν με το In-vehicle Samsung DeX, για να εργάζονται εν κινήσει. Επίσης, η Ψηφιακή Καμπίνα 2019 εξασφαλίζει μια ασφαλέστερη εμπειρία οδήγησης με το σύστημα αντικατάστασης καθρέφτη με κάμερα.

 

Όλα αυτά είναι δυνατά χάρη στην τεχνολογία Cellular-V2X που συνδυάζει την εξειδίκευση της Samsung στις λύσεις δικτύων κινητής με τις τεχνολογίες αυτοκίνησης. Με την τεχνολογία C-V2X της Samsung, τα αυτοκίνητα θα μπορούν να λαμβάνουν και να αναλύουν πληροφορίες που θα καθιστούν την εμπειρία οδήγησης ασφαλέστερη και διασκεδαστικότερη.

 

Λύσεις της Συσκευής:
Προκειμένου να ενισχύσει τις τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης του αύριο, η Samsung υπογράμμισε ότι οι σημερινές υποδομές AI πρέπει να εξελιχθούν ώστε να αξιοποιούν τη νοημοσύνη στο έπακρο. Για το λόγο αυτό, η εταιρεία επιδιώκει να παρουσιάσει μία ολοκληρωμένη πρόταση λύσεων που θα διαμορφώσουν το μέλλον των έξυπνων συσκευών.

Η μνήμη των κινητών της Samsung και οι επεξεργαστές με δυνατότητα AI, συμπεριλαμβανομένης της πρόσφατα ανακοινωθείσας σειράς Exynos για οχήματα, θα επιτρέψουν ταχύτερη και αποδοτικότερη επεξεργασία από τη συσκευή. Ταυτόχρονα, οι προηγμένες λύσεις μνήμης της θα ικανοποιήσουν τις υψηλές απαιτήσεις των κέντρων δεδομένων και των επιχειρήσεων του αύριο, καθώς επιδιώκουν να ολοκληρώσουν πιο σύνθετες εργασίες AI.

 

Ρομποτικές Πλατφόρμες για το μέλλον του AI:

Η Samsung προσέφερε μια ματιά στο μέλλον του δικτυωμένου τρόπου ζωής, παρουσιάζοντας τις τελευταίες της εξελίξεις στις πλατφόρμες ρομποτικής, συμπεριλαμβανομένης της Samsung Bot Care, της Samsung Bot Air, της Samsung Bot Retail και της Samsung GEMS. Από τις πλατφόρμες ρομποτικής, η εταιρεία έκανε μια πρώτη δημόσια επίδειξη της Samsung Bot Care, η οποία βοηθά τους καταναλωτές να διαχειρίζονται τις καθημερινές τους συνήθειες. Με τις εξελίξεις της στην AI και τη ρομποτική, η Samsung αξιοποιεί τα καλύτερα εργαλεία της προκειμένου να έχει θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία και να διαμορφώσει έναν καλύτερο κόσμο.

[1] European Telecommunication Standards Institute (Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Τηλεπικοινωνιακών Προτύπων)

 

2 Με βάση τη χρήση του SuperSpeed σε έναν κανονικό κύκλο με φορτίο 3.6κιλών.

 

Soustas
billnotis@yahoo.gr

Δημιουργός και Αρχισυντάκτης του Techsmart.gr καθώς επίσης και πολλών επιτυχημένων ιστοσελίδων. Μεγάλος fan της τεχνολογίας και Online Marketing Specialist θα τον βρείτε online όλο το 24ωρο.

No Comments

Post A Comment