Ξεκίνησε ο Ετήσιος Διαγωνισμός “Samsung Tomorrow Solutions”

Ξεκίνησε ο Ετήσιος Διαγωνισμός “Samsung Tomorrow Solutions”

Η Samsung Electronics Co., Ltd. ανακήρυξε την έναρξη του παγκόσμιου διαγωνισμού «Samsung Tomorrow Solutions 2019» (μτφ. Οι λύσεις της Samsung για το Αύριο 2019). Ο διαγωνισμός διοργανώνεται κάθε χρόνο από το 2013, έχει στόχο την κοινωνική συνεισφορά και αφορά στην ανάδειξη της πρωτοποριακής ιδέας που θα δημιουργήσει έναν καλύτερο κόσμο. Φέτος, για δεύτερη φορά, ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί σε παγκόσμιο επίπεδο με διεθνείς συμμετοχές.

Οι υποψήφιοι μπορούν να υποβάλλουν τις ιδέες τους σε τέσσερεις κατηγορίες, μεταξύ των οποίων η εκπαίδευση, η υγεία/φαρμακευτική, το περιβάλλον/ασφάλεια, και η ανάπτυξη τοπικών κοινωνιών. Ο διαγωνισμός «Samsung Tomorrow Solutions» δίνει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να αναπτύξουν και να υλοποιήσουν τις ιδέες τους χρησιμοποιώντας τεχνολογία και υποδομές της Samsung Electronics.

Στην έβδομη χρονιά του, ο διαγωνισμός έχει αναδείξει πλειάδα πετυχημένων συμμετοχών που συνεισφέρουν στην κοινωνία, όπως ένα σύστημα θερμικής απεικόνισης και μια φορητή διαγνωστική συσκευή για οφθαλμικές παθήσεις. Αυτές οι συμμετοχές χρησιμοποιούνται σε πυροσβεστικές αποστολές και σε υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης σε αναπτυσσόμενες χώρες, συμβάλλοντας αντίστοιχα στην ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών και στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου.

Οι ομάδες που θα προκριθούν στον τελικό του διαγωνισμού, θα μπουν σε λίστα χρηματοδότησης και συμβουλευτικής υποστήριξης από τη Samsung Electronics για περαιτέρω εξέλιξη των ιδεών τους σε πραγματικές καταστάσεις. Υπολογίζεται πως περίπου $180.000 θα διατεθούν στους νικητές για ανάπτυξη και δοκιμαστικούς ελέγχους των ιδεών τους.

Για τις συμμετοχές με ιδιαίτερα σημαντικό αντίκτυπο στην κοινωνία, η Samsung Electronics θα παρέχει απεριόριστη υποστήριξη για την ανάπτυξη προϊόντων, υπηρεσιών και συνεργασιών, καθώς και το αρχικό επιχειρηματικό κόστος για την εμπορική προώθηση της καινοτομίας.

Για παράδειγμα, η φορητή διαγνωστική συσκευή για οφθαλμικές παθήσεις της ομάδας Project BOM, που κέρδισε το μεγάλο έπαθλο των βραβείων 2018 Impact, έλαβε επιπρόσθετη τεχνική και οικονομική υποστήριξη από τη Samsung Electronics για περαιτέρω ανάπτυξη της τεχνολογίας που χρησιμοποιείται στη συσκευή. Η ομάδα Project BOM ανέπτυξε μια κάμερα αμφιβληστροειδούς και μια πλατφόρμα ιατρικών πληροφοριών που χρησιμοποιεί smartphones για τη μείωση της εμφάνισης της τύφλωσης που μπορεί να αποφευχθεί και προκύπτει από την περιορισμένη πρόσβαση στην ιατρική περίθαλψη.

Πιο συγκεκριμένα, η Samsung Electronics και η ομάδα Project BOM team συνεργάστηκαν για τη βελτιστοποίηση της λύσης και παρείχαν τη συσκευή σε 20 κέντρα υγείας στην πόλη Quang Tri, του Vietnam. Παράλληλα, προγραμματίζεται διανομή σε ακόμα 20 κέντρα υγείας σε άλλα σημεία, μέσα στον χρόνο. Αυτή η λύση ξεκίνησε από μια ιδέα επαγγελματιών υγείας και υλοποιήθηκε με την υποστήριξη της Samsung Electronics, για να προσθέσει καινοτομία στον ιατρικό κλάδο σε αναπτυσσόμενες χώρες που υποφέρουν από ελλείψεις σε προηγμένο εξοπλισμό για οφθαλμολογικές παθήσεις.

Ο διαγωνισμός «Samsung Tomorrow Solutions» είναι ανοιχτός σε όλους όσοι θέλουν να συνεισφέρουν στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν υποψηφιότητα στο website του διαγωνισμού (http://www.tomorrowsolutions.org) μέχρι τις 21.00μ.μ., στις 16 Μαΐου 2019.

Soustas
billnotis@yahoo.gr

Δημιουργός και Αρχισυντάκτης του Techsmart.gr καθώς επίσης και πολλών επιτυχημένων ιστοσελίδων. Μεγάλος fan της τεχνολογίας και Online Marketing Specialist θα τον βρείτε online όλο το 24ωρο.

No Comments

Post A Comment