Πώς οι Κινέζοι κατασκευάζουν Smartphones.. Στο χέρι!

Πώς οι Κινέζοι κατασκευάζουν Smartphones.. Στο χέρι!

Γενικά τα ηλεκτρονικά που κατασκευάζονται στην Κίνα συχνά έχουν κακή φήμη.. σε τελική ανάλυση όμως, η τιμή ειναι προσιτή και φυσικά ανταγωνιστική σε σύγκριση με αυτά που προσφέρουν σε αντίθεση με τις μεγάλες αλλα και ακρίβες ανταγωνίστριες εταιρίες.

Δεν μπορούμε να αρνηθούμε επίσης ότι η Κινεζική αγορά τελευταία έχει κάνει ένα μεγάλο άλμα σε όσον αφορά την αξιοπιστία των συσκευών της αλλα και την καινοτομία σε αυτά που προσφέρει. Πολλές φορές έχουμε δεί συσκευές ΤΕΡΑΤΑ στην κυριολεξία να προσφέρονται σε τιμές χώμα. Και όπως ανέφερα και πρίν η αξιοπιστία αυτών των συσκευών συνεχώς και αυξάνεται, όπως μαζί τους αυξάνεται και η προτίμηση της αγοράς σε αυτά.

Με τα μεγαλύτερα φυσικά παραδείγματα τις εταιρίες Huawei, Xiaomi, Meizu αλλά και πολλές άλλες οι οποίες ξεκινήσαν ταπεινά και φτάσανε να απειλούν την κυριαρχία της Apple και της Samsung (Τουλάχιστον προς Ασία μεριά προς το παρών αλλα σύντομα και προς τα εδώ).

Το άρθρο αυτό όμως, δεν γράφτηκε για να διαφιμήσει τα κινεζικά κινητά, αλλά απο θαυμασμό για την επιμονή τους(Των κινέζων) να πετύχουν στο εμπόριο αλλά και για την απορία γιατί εμείς στην Ελλάδα, που έχουμε ΤΑ μυαλά και ΤΙΣ ιδέες δεν μπορούμε να υλοποιήσουμε τέτοιες μικρές… βιοτεχνίες και όχι απαραίτητα βιομηχανίες ωστε να παράγουμε ηλεκτρονικά για διάφορους κλάδους(κυρίως για εμπορικό και πολεμικό ναυτικό, αστυνομία, στρατό),  κινητά, GPS, και γενικά διάφορα πράγματα που ναι μέν δεν θα έχουνε την παραγωγή και ίσως την αξιοπιστία (κυρίως λόγω τεχνογνωσίας στην αρχή) των μεγάλων εταιριών αλλα θα καλύψουν πολλές μεγάλες τρύπες στην αγορά και επιτέλους θα κινηθεί και λίγο η ήδη ματωμένη οικονομία της Ελλάδας.

Ένα μεγάλο Γιατί?

Δείτε το βίντεο και θαυμάστε. Γιατι μόνο θαυμασμό μπορεί να νιώσει καποιος γι’αυτους τους ανθρώπους…. Και δείτε το με τα ίδια σας τα μάτια…. με δεν είναι μεγάλο εργοστάσιο…. Κινητά με το χέρι φτιάχνουν οι άνθρωποι…. Εμείς?

Soustas
billnotis@yahoo.gr

Δημιουργός και Αρχισυντάκτης του Techsmart.gr καθώς επίσης και πολλών επιτυχημένων ιστοσελίδων. Μεγάλος fan της τεχνολογίας και Online Marketing Specialist θα τον βρείτε online όλο το 24ωρο.

1 Comment
  • Χρήστος
    Posted at 18:21h, 04 April Reply

    Κατ’αρχήν αυτό που κάνουν δεν είναι καθόλου δύσκολο γιατί στην ουσία σε αυτό το συγκεκριμένο εργοστάσιο δεν κατασκευάζουν, αλλά συναρμολογουν τα κινητά. Στην Ελλάδα δεν είναι εύκολο να γίνει κάτι τέτοιο γιατί πρώτον τα διάφορα εξαρτήματα θα έπρεπε να τα παραγγέλνουμε από κίνα γιατί απαιτούν τεχνογνωσία και εργοστάσια που δεν διαθέτουμε, άρα θα τα χρυσοπληρώναμε με αποτέλεσμα να ανεβαίνει το κόστος. Δεύτερον οι εργάτες που δουλεύουν εκεί είναι μεν πολλοί σε αριθμό, αλλά ανειδίκευτοι και παίρνουν μισθούς που στην Ελλάδα ντρεπόμαστε να τους δώσουμε για χαρτζιλίκι στο 10χρονο ανιψάκι μας…1 και 2 ευρώ τη μέρα. Πρόσθεσε και τη φορολογία που θα επέβαλλε το κράτος του Ελλαδιστάν σε ένα τέτοιο εργοστάσιο ή μάλλον βιοτεχνία και θα καταλάβεις γιατί κάτι τέτοιο δεν είναι βιόσιμο εδώ. Εδώ έχουν κλείσει βιομηχανίες που για τα ελληνικά δεδομένα είχαν πολύ καλύτερες προοπτικές μόνο από τους φόρους και τη γραφειοκρατία που τους φορτώνουν, πόσο μάλλον μία τέτοια βιομηχανία που θα αντιμετώπιζε πλήθος άλλων προβλημάτων.

Post A Comment