Τα 5 καλύτερα χειριστήρια για PUBG Mobile

Τα 5 καλύτερα χειριστήρια για PUBG Mobile

Τα τελευταία χρόνια έχει παρατηρηθεί μία εξαιρετική άνθιση στον χώρο του mobile gaming και ο λόγος δεν είναι άλλος από την ραγδαία αυξανόμενη υπολογιστική ισχύ που προσφέρουν τα σύγχρονα κινητά τηλέφωνα. Ακόμα και συσκευές της mid-range κατηγορίας είναι πλέον ικανές να αναπαράγουν εντυπωσιακά γραφικά και να διατηρήσουν αρκετά ικανοποιητικά frame rates σε σχετικά απαιτητικά παιχνίδια. Το γεγονός αυτό έχει ωθήσει τους κατασκευαστές περιφερικών και αξεσουάρ να στρέψουν το βλέμμα τους στην δημιουργία χειριστηρίων για smartphone. Τα χειριστήρια αυτά είναι ικανά όχι μόνο να προσφέρουν μία πιο άνετη εμπειρία gaming στο κινητό σας, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις, όταν πρόκειται για online παιχνίδια με πραγματικούς αντιπάλους, να σας παρέχουν και ανταγωνιστικό πλεονέκτημα έναντι άλλων παικτών που χρησιμοποιούν μόνο την οθόνη αφής τους. Αν θέλετε τη συμβουλή μας σχετικά με το PUBG Mobile, το στρατηγικό πλεονέκτημα με κάποια από αυτά τα controllers είναι πραγματικά τεράστιο! Στο συγκεκριμένο άρθρο θα αναλύσουμε πέντε από τις καλύτερες επιλογές σε αυτή την κατηγορία προϊόντος, βλέποντας τα πλεονεκτήματα και τα ειδικά χαρακτηριστικά που προσφέρει η κάθε μία από αυτές, με επικεντρο το πολύ γνωστό σε όλους μας PUBG για mobile συσκευές.

OEM W11+ PUBG Smartphone Gamepad

 

W11+ Pubg Χειριστήριο για Smartphone

Ένας από τους κυριότερους λόγους για τους οποίους τα εξωτερικά χειριστήρια για android  συσκευές άφησαν τόσο μεγάλο απόηχο στην αγορά είναι το PUBG. Ο πρωτεργάτης των Battle Royal παιχνιδιών έσπασε όλα τα ρεκόρ στον χώρο του mobile gaming καθώς έχει πάνω από 200 εκατομμύρια παίκτες παγκοσμίως, με 30 εκατομμύρια από αυτούς να είναι ενεργοί σε καθημερινή βάση!  Όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, το συγκεκριμένο παιχνίδι υπάγεται επίσης στην κατηγορία των online ανταγωνιστικών games, πράγμα που σημαίνει πως ένα χειριστήριο που αποδεσμεύει τον χρήστη από την αποκλειστική αλληλεπίδραση με την οθόνη αφής θα του δώσει σίγουρα ένα μεγάλο πλεονέκτημα έναντι των αντιπάλων του. Αυτό ακριβώς φαίνεται να σκέφτηκε και η εταιρία που κατασκεύασε το W11+, ένα χειριστήριο φτιαγμένο με το συγκεκριμένο παιχνίδι κατά νου. Το προϊόν «κουμπώνει» στο πίσω μέρος της συσκευής σας (συμβατό με τηλέφωνα από 4.7 έως 6.5 ίντσες) και διαθέτει αναλογικό μοχλό για τον έλεγχο του χαρακτήρα σας εντός του παιχνιδιού, αλλά και δύο ακόμα φυσικά πλήκτρα στο πάνω μέρος που λειτουργούν ως τις αντίστοιχες «σκανδάλες» ενός κλασικού χειριστηρίου. Το συγκεκριμένο gamepad αποτελεί μία από τις καλύτερες επιλογές εάν σκοπεύετε να αφοσιωθείτε στο συγκεκριμένο παιχνίδι καθώς  είναι φανερό πως έχει σχεδιαστεί γι αυτό, σε σημείο που το όνομα “PUBG” αναφέρεται και στον τίτλο του προϊόντος.

Baseus Red-Dot (ACHDCJ-01) Ζευγάρι Εξωτερικά Πλήκτρα

 

Baseus Red-Dot Triggers για PUBG

Εάν η παραπάνω ιδέα σας φαίνεται ελκυστική, ωστόσο δεν θέλετε να είστε υποχρεωμένος να κουβαλάτε ένα ογκώδες πλαστικό πάντα μαζί σας σε περίπτωση που θέλετε να παίξετε το αγαπημένο σας παιχνίδι, τότε υπάρχουν πολύ καλά νέα για εσάς. Τα baseus Red – Dot αποτελούν ένα ζευγάρι από πλήκτρα τα οποία ασφαλίζουν στο πάνω μέρος της συσκευής σας και λειτουργούν σαν δύο αναλογικοί μοχλοί. Όπως είναι φυσικό με την παρούσα επιλογή χάνουμε ορισμένα από τα πλεονεκτήματα που είδαμε παραπάνω, όπως η λαβή στο πίσω μέρος του κινητού και ο αναλογικός μοχλός. Στον αντίποδα ωστόσο τα δύο αυτά πλήκτρα έχουν πολύ μικρό μέγεθος, γεγονός που τα καθιστά πολύ φορητά. Επιπλέον,  η απουσία εξωτερικής λαβής τα κάνει απολύτως προσαρμόσιμα σε κάθε μέγεθος συσκευής, πράγμα που ίσως να εξυπηρετήσει ορισμένους χρήστες με πολύ μεγάλες, ή υπερβολικά μικρές συσκευές. Σε κάθε περίπτωση πάντως, η ύπαρξη των εξωτερικών μοχλών μπορεί να βοηθήσει αισθητά, καθώς προσδίδει στο κινητό την αίσθηση ενός κλασικού χειριστηρίου και βοηθάει πολύ σε όλα τα παιχνίδια πρώτου και τρίτου προσώπου, με ιδιαίτερη έμφαση σε όσα περιλαμβάνουν Shooting elements, όπως το PUBG.

Shinecon SC-B04 Bluetooth Gamepad

 

Shinecon SC-B04 Android Gamepad

Εάν ψάχνετε για μία συσκευή που να μοιάζει περισσότερο με κλασικό χειριστήριο, η οποία μάλιστα να περιλαμβάνει ειδική θέση για την τοποθέτηση του τηλεφώνου σας, το Shinecon SC-B04 Bluetooth Gamepad ίσως είναι για εσάς. Όπως είναι εμφανές και από το όνομα, το συγκεκριμένο χειριστήριο ενσωματώνει τεχνολογία Bluetooth και μπορεί να συνδεθεί με την συσκευή σας εντελώς ασύρματα, χωρίς να υπάρχει καμία φυσική επαφή μεταξύ των δύο. Ωστόσο, για τους χρήστες που προτιμούν να μετακινούνται πολύ κατά την χρήση, το gamepad της Shinecon έχει μία προσαρμόσιμη θέση για το κινητό σας, η οποία το ακινητοποιεί επάνω στο ίδιο το χειριστήριο. Αυτό μπορεί αρχικά να φαντάζει κάπως ανορθόδοξο, ωστόσο το πολύ μικρό βάρος του gamepad καθιστά το παιχνίδι πολύ άνετο μετά την «ένωση» χειριστηρίου και smartphone. Επιπλέον, η μπαταρία αποτελεί ένα από τα δυνατά σημεία της συγκεκριμένης επιλογής, καθώς μπορεί να φτάσει ακόμα και τις 30 ώρες χρήσης.

8Bitdo N30 Pro Wireless Bluetooth Game Controller

 

8BitDo N30 Pro Gamepad

Αρκετοί χρήστες ωστόσο προτιμούν μία μέση λύση, μία εντελώς ανεξάρτητη Bluetooth συσκευή με μικρό μέγεθος. Η πρότασή μας σε αυτή την κατηγορία ονομάζεται 8Bitdo N30 Pro. Πιθανώς δεν είναι η πρώτη φορά που συναντάται το συγκεκριμένο όνομα, ειδικότερα εάν έχετε αναζητήσει  bluetooth χειριστήρια στο παρελθόν. Η 8Bitdo είναι εταιρία που ειδικεύεται στην κατασκευή Retro χειριστηρίων και πιθανώς να έχετε δει ένα από τα αμέτρητα βίντεο στο YouTube τα οποία προτείνουν το συγκεκριμένο χειριστήριο (ή κάποιο άλλο από την ίδια σειρά) για όσους έχουν στην κατοχή τους την κονσόλα Nintendo Switch. Τα Official χειριστήρια της Nintendo είναι ιδιαίτερα ακριβά και πολλοί Reviewers θεωρούν πως η 8Bidto παράγει τις ιδανικές εναλλακτικές για όσους δεν επιθυμούν να ξοδέψουν πολλά χρήματα. Είναι επομένως κατανοητό το πόσο υψηλής ποιότητας συσκευή είναι το N30 Pro, όταν προτείνεται για χρήση με μία από τις γνωστότερες κονσόλες της αγοράς. Το μικρό του μέγεθος και οι Bluetooth λειτουργίες του ωστόσο το καθιστούν ιδανικό και για mobile gaming, καθώς περιλαμβάνει τόσο αναλογικούς μοχλούς, όσο και D-Pad ενώ έχει μπαταρία που φτάνει τις 20 ώρες χρήσης. Αν και ελαφρώς πιο ακριβό από τις προηγούμενες εναλλακτικές, το N30 Pro θα σας προσφέρει σίγουρα μία εξαιρετικά άνετη εμπειρία gaming, παραμένοντας ωστόσο μικρό και φορητό ώστε να μπορείτε να το κουβαλάτε μαζί με το κινητό σας όπου και αν βρίσκεστε.

GameSir X1 BattleDock

 

Gamesir X1 Battle Dock για PUBG

Τέλος, για όσους το mobile gaming είναι σοβαρή υπόθεση, έχουμε το GameSir X1. Η συγκεκριμένη συσκευή δεν αποτελεί ακριβώς χειριστήριο, αλλά ένα…ολοκληρωμένο Battle Dock. Το smartphone σας τοποθετείται πάνω στον μεταλλικό βραχίονα και, αφού πραγματοποιήσετε σύζευξη μεταξύ κινητού και dock μέσω bluetooth, μπορείτε  να συνδέσετε πληκτρολόγιο και ποντίκι στις δύο full size USB θύρες στην βάση του GameSir X1. Όπως πιθανώς αντιλαμβάνεστε, όταν μιλάμε για Shooter παιχνίδια, δεν υπάρχει κανένα χειριστήριο στον κόσμο που να μπορεί να ανταγωνιστεί την ακρίβεια και την ταχύτητα ενός ποντικιού, γεγονός που καθιστά την συγκεκριμένη εναλλακτική μακράν την καλύτερη για όσους ψάχνουν για το μεγαλύτερο δυνατό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα σε online games τύπου PUBG. Μοναδικό αρνητικό του προϊόντος αυτού είναι η ευελιξία του, καθώς δεν είναι ιδιαίτερα εύκολο να συνδέσουμε πληκτρολόγιο και ποντίκι όπου και αν βρισκόμαστε. Θα χρειαστούμε μία επίπεδη και σχετικά ευρύχωρη επιφάνεια για να εκμεταλλευτούμε πλήρως τις δυνατότητες της συσκευής μας. Εάν ωστόσο αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα για εσάς, τότε η αγορά του GameSir X1 BattleDock είναι το μοναδικό πράγμα που σας χωρίζει από την κατάκτηση της απόλυτης κορυφής στον χώρο του mobile gaming!

Soustas
billnotis@yahoo.gr

Δημιουργός και Αρχισυντάκτης του Techsmart.gr καθώς επίσης και πολλών επιτυχημένων ιστοσελίδων. Μεγάλος fan της τεχνολογίας και Online Marketing Specialist θα τον βρείτε online όλο το 24ωρο.

No Comments

Post A Comment