Φτιάξε Οικονομικά το δικό σου Studio Φωτογραφίας

Φτιάξε Οικονομικά το δικό σου Studio Φωτογραφίας

Ο εξοπλισμός δεν κάνει τον φωτογράφο και το έχω αποδείξει σε παλαιότερο βίντεο πως μπορείς να βγάλεις εκπληκτικές φωτογραφίας με την βοήθεια του κινητού σου. Στον παρακάτω οδηγό θα σας δείξω πως με λίγα χρήματα να φτιάξετε ένα δικό σας mini studio για πορτραίτα αλλά και φωτογραφίσεις ατόμων.

Φυσικά ας υποθέσουμε ότι ήδη έχετε κάποια φωτογραφική μηχανή με την δυνατότητα προσθήκης εξωτερικού φλας. Εαν πάλι όχι δεν χρειάζεται να ξοδέψετε μια περιουσία για να αποκτήσετε κάποια.

Εκεί που πολλοί δυσκολέυονται είναι στο να επενδύσουν στον απαραίτητο εξοπλισμό για το δικό τους studio ώστε να πετύχουν φωτογραφίες όπως η παραπάνω. Κι όμως είναι εφικτό και δοκιμασμένο από εμένα. (Τσέκαρε φωτογραφίες στο προσωπικό μου Instagram)

Αρχικά θα χρειαστείς ένα flash τουλάχιστον γιατι το φώς είναι το Α και το Ω στην φωτογραφία. Προσωπικά επέλεξα YONGNUO YN560 που κοστίζει κάτι λιγότερο από 100$ και τα αποτελέσματα του με έχουν αφήσει απόλυτα ευχαριστημένο. Φυσικά θα χρειαστείτε και κάποια triggers για να χρησιμοποιείτε το flash όχι πάνω στην κάμερα αλλά από απόσταση.

Τα noname από Κίνα με κόστος στα 30$ περίπου δούλεψαν άψογα για μένα:

DSLRKIT PT-16 16 Channels Wireless/Radio Flash Trigger 3 Receivers

 

 

 

 

 

Αφού λοιπόν έιμαστε οκ από φωτισμό θα χρειαστούμε κάποιο η κάποια φόντα καθώς και βάσεις για να στήσουμε το studio. Ακόμη και να μην προχωρήσουμε σε αγορά του συστήματος βάσεων το οποίο πέρα από τα φόντα είναι ιδανικό και α στηρίξουμε κάποια φώτα και flash, μπορούμε να τα τοποθετήσουμε σε κάποιον τοίχο η σε κάποια δική μας αυτοσχέδια βάση.

Το κόστος των stand είναι περίπου στα 60$ (δες τα εδώ) και καλό είναι να πάρετε και κάποια “μανταλάκια” να πιάνετε τα φόντα σας.

Φόντα θα βρείτε τεράστια γκάμα σε σχέδια και μεγέθη με τιμές περίπου στα 10$ στο Banggood η και σε άλλα online καταστήματα (δείτε εδώ).

Τέλος για να μπορέσουμε να έχουμε καλύτερη διανομή του φωτός μας από το flash θα συνιστούσα μια ομπρέλα η ακόμα καλύτερα ένα softbox που ακόμα και ένα Godox ( Από τα καλύτερα brands στον χώρο) δεν θα σου κοστίσουν πολύ

Godox 50 x 70cm softbox : 22$

Με τον παραπάνω βασικό λοιπόν εξοπλισμό πιστέψτε με θα δείτε μεγάλη διαφορά στις φωτογραφίες σας. Με το χρόνο μπορείτε να επενδύσετε σε περισσότερα φώτα, softbox και να βελτιώσετε το studio σας ακόμη περισσότερο. Όλα τα παραπάνω είναι αυτά που και εγώ αγόρασα και χρησιμοποιώ κάθε μέρα.

Soustas
billnotis@yahoo.gr

Δημιουργός και Αρχισυντάκτης του Techsmart.gr καθώς επίσης και πολλών επιτυχημένων ιστοσελίδων. Μεγάλος fan της τεχνολογίας και Online Marketing Specialist θα τον βρείτε online όλο το 24ωρο.

No Comments

Post A Comment