1 εκατομμύριο μαθητές θα αποκτήσουν Micro:bit

1 εκατομμύριο μαθητές θα αποκτήσουν Micro:bit

Η ιδέα ενός μικρού και εύκολο στον προγραμματισμό υπολογιστή είναι παλιά. Η αρχή είχε γίνει με τα Raspberry Pi και ακολούθησαν δεκάδες μονάδες ύστερα από τα Pi. Ο σκοπός τους είναι να αποκτήσουν όσο περισσότερα παιδιά γίνεται, πρόσβαση σε εργαλεία για να μάθουν προγραμματισμό. Σε αυτό το μοτίβο λοιπόν, το BBC θα αποστείλει δωρεάν περίπου 1 εκατομμύριο μονάδες του BBC Micro:bit, στους μαθητές του Ηνωμένου Βασιλείου.

Τι είναι το Micro:bit; Είναι μια πολύ μικρή υπολογιστική μονάδα (μικροσκοπικός Η/Υ) στην οποία συμμετείχαν πάνω από 20 εταιρείες και οργανισμοί γα την ανάπτυξη της. Για παράδειγμα, η Microsoft παρείχε την γλώσσα προγραμματισμού (Touch Develop και Block Editor), η Samsung ένα Android App, η NXP τον ελεγκτή USB, το επιταχυνσιόμετρο και το μαγνητόμετρο, και το πανεπιστήμιο του Lancaster τον πυρήνα.

Οι τυχεροί μαθητές και οι δάσκαλοι τους θα λάβουν από 1 Micro:bit μαζί με USB καλώδιο και μια θήκη για την μπαταρία. Οι δάσκαλοι επιπλέον θα λάβουν και εγχειρίδιο χρήσης 32 σελίδων για να βοηθήσουν τα παιδιά στο ξεκίνημα πάνω στον προγραμματισμό των Micro:bit.

Athanasios Theodorou
petsoukos@gmail.com

Marketing manager, web developer και συντάκτης του Techsmart.gr. Βρίσκεται online 366 μέρες τον χρόνο!

No Comments

Post A Comment

%d bloggers like this: