Denise Coates: Η ισχυρότερη γυναίκα στο Ηνωμένο Βασίλειο

Denise Coates: Η ισχυρότερη γυναίκα στο Ηνωμένο Βασίλειο

Είναι γεγονός. Η συνιδρύτρια και διευθύνων σύμβουλος μιας από τις μεγαλύτερες στοιχηματικές εταιρίες στον κόσμο, της Bet365, η κα. Denise Coates είναι το υψηλότερα αμειβόμενο αφεντικό σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Coates αμείφθηκε το προηγούμενο έτος με 199.000.000 λίρες, την ίδια στιγμή που η εταιρεία της δήλωσε κέρδη 525.000.000 για το οικονομικό έτος 2016/2017.

 

Με την επίδοση αυτή μάλιστα απέχει πάρα πολύ από τον δεύτερο για το ίδιο διάστημα, που είναι ο Sir Martin Sorrell, διευθύνων σύμβουλος της WPP, ο οποίος εισέπραξε 48.100.000 λίρες.

 

Όπως είναι ευνόητο το ποσό για την Coates είναι αστρονομικό και δεν είναι μάλιστα η μόνη αμοιβή της. Εκτός των 199.000.000 λιρών, κέρδισε επιπροσθέτως και 18.000.000 από μερίσματα.

 

Πως ξεκίνησε η Denis Coates

 

Η αρχή έγινε όταν προσελήφθη σαν ταμίας στα καταστήματα στοιχηματισμού που είχε ο πατέρας της και ήταν μόλις 22 ετών. Γρήγορα αντιλήφθηκε την εξέλιξη του διαδικτύου και το 2000 αποφάσισε να ιδρύσει την Bet365, με έδρα ένα τροχόσπιτο σε ένα πάρκινγκ. Δανειζόμενη 15 εκατομμύρια λίρες από την οικογενειακή επιχείρηση, κατοχύρωσε Bet365.com και δημιουργήσει τον online στοιχηματικό κολοσσό όπως τον γνωρίζουμε σήμερα. Η εταιρεία έχει έδρα το Στόουκ της Αγγλίας, αλλά είναι καταχωρημένη στο Γιβραλτάρ για φορολογικούς λόγους.
Μαζί με τον αδελφό της, John, η Denise Coates κατέχουν το 50.01% της εταιρείας. Η περιουσία της αυτή τη στιγμή εκτιμάται ότι ανέρχεται στα 3.06 δισεκατομμύρια λίρες.

 

Λόγω εντοπιότητας, η Bet365 αυτή τη στιγμή είναι επίσημος συνεργάτης της ποδοσφαιρικής ομάδας, Στόουκ, που αγωνίζεται στα σαλόνια της Πρέμιερ Λιγκ Αγγλίας, ενώ ο πατέρας της, Peter είναι ο πρόεδρος του συλλόγου.

 

Στη Μεγάλη Βρετανία όμως, σύμφωνα με έρευνα της εποπτεύουσας αρχής, UKGC,  περισσότεροι από 2.000.000 άνθρωποι έχουν πρόβλημα εθισμού στον τζόγο και αρχίζει να ασκείται έντονη πίεση για περιορισμό προώθησης και διαφήμισης του στοιχηματισμού μέσω του επαγγελματικού αθλητισμού.

 

Πέρσι μάλιστα μόνο οι παίκτες που παίζουν στην Bet365 έκαναν στοιχηματικό τζίρο που έφτασε τα 47 δισεκατομμύρια δολάρια, 10 περισσότερα σε σχέση με την προπέρσινη χρονιά. Τα ποσά προκαλούν ίλιγγο σε κάθε περίπτωση.

 

Η κα. Coates σε τελευταίες δηλώσεις της δήλωσε ξεκάθαρα ότι αναγνωρίζει την κοινωνική ευθύνη που έχει τόσο η ίδια όσο και η εταιρεία της. Συνέχισε αναφέροντας ότι θα κάνει ότι μπορεί περισσότερο για να κρατήσει μακριά από την Bet365, τόσο τους παίκτες που έχουν προβληματική ενασχόληση με τον τζόγο, όσο και κάθε είδους εγκληματική ή παραβατική δραστηριότητα που σχετίζεται με το παιχνίδι.
Προσέθεσε επίσης, ότι τον προηγούμενο χρόνο δόθηκαν περισσότερα από 50 εκατομμύρια λίρες στο ίδρυμα που φέρει το όνομά της και παρέχει βοήθεια σε κοινωνικά ασθενείς ομάδες.

 

Τέλος αξίζει να αναφερθεί πως η Denise Coates, κατοικεί ακόμη στο Στόουκ βραβεύτηκε ως CBE (εξέχων βραβείο: «Ιππότης της Βρετανικής Αυτοκρατορίας»), για την κοινωνική της προσφορά, ενώ το 2013 το BBC την ανακήρυξε ως μία από τις πλέον 100 ισχυρές γυναίκες στο Ηνωμένο Βασίλειο.

 

Αναμφίβολα πρόκειται για μία πολύ ιδιαίτερη και εξέχουσα επιχειρηματική – και όχι μόνο – προσωπικότητα, η οποία διείδε την ανάπτυξη του διαδικτύου και πήγε την οικογενειακή της επιχείρηση, όχι μόνο ένα βήμα, αλλά χιλιόμετρα πιο μπροστά. Ούτε ο πατέρας της θα περίμενε αυτήν την εξέλιξη όταν την προσέλαβε ως ταμία σε ένα από τα επίγεια στοιχηματικά καταστήματά του πριν 28 χρόνια.

Soustas
billnotis@yahoo.gr

Δημιουργός και Αρχισυντάκτης του Techsmart.gr καθώς επίσης και πολλών επιτυχημένων ιστοσελίδων. Μεγάλος fan της τεχνολογίας και Online Marketing Specialist θα τον βρείτε online όλο το 24ωρο.

No Comments

Post A Comment