Η smart πλευρά του running

Η smart πλευρά του running

Ασχολείσαι με το τρέξιμο; Προπονείσαι ανελλιπώς και συμμετέχεις σε όλους τους αγώνες; Τώρα μπορείς να παρακολουθείς τις επιδόσεις σου, να μοιράζεσαι τις αποστάσεις, αλλά και τις διαδρομές σου με άλλους. Δεν χρειάζεται να είσαι πρωταθλητής. Αρκεί που σου αρέσει να αθλείσαι, ενώ παράλληλα αγαπάς και την τεχνολογία.

Τι είναι τα activity trackers
Αυτό που χρειάζεσαι είναι ένα activity tracker ή fitness tracker όπως θα το συναντήσεις αλλιώς. Πρόκειται για εκείνα τα «παράξενα» λουράκια που βλέπεις να φοράνε οι συναθλητές σου και πάντα αναρωτιόσουν τι ακριβώς κάνουν.
Υπάρχουν σε όλα τα μεγέθη, σχήματα και χρώματα. Άλλα είναι πολύ απλά και άλλα πιο εξελιγμένα με οθόνες ενδείξεων και κουμπάκια. Σε κάθε περίπτωση, ο τρόπος λειτουργίας τους είναι ο ίδιος: διαθέτουν ειδικούς αισθητήρες και είναι σε θέση να καταγράφουν τις αποστάσεις που διανύεις, τα βήματα που κάνεις, τις θερμίδες που καις, τους καρδιακούς παλμούς σου και διάφορους άλλους δείκτες της δραστηριότητάς σου. Μάλιστα κάποια καταγράφουν ακόμα και τον ύπνο σου.

Κάποια activity trackers λειτουργούν αυτόνομα και κάποια άλλα πρέπει να είναι συνδεδεμένα με το κινητό σου τηλέφωνο ασύρματα (που σημαίνει ότι θα πρέπει να έχεις και το smartphone μαζί σου). Έτσι, μέσω του συνοδευτικού app, επιλέγεις τη δραστηριότητα που θα κάνεις (τρέξιμο, περπάτημα, ποδήλατο, γυμναστική κ.λπ.) και ξεκινάς. Μπορείς θα θέτεις στόχους τους οποίους θα προσπαθήσεις να φτάσεις και να ξεπεράσεις, ενώ το app διατηρεί αναλυτικά στατιστικά στοιχεία της προόδου σου, αλλά και τις διαδρομές που έχεις κάνει, τις οποίες μπορείς να δεις επάνω σε χάρτη. Όλα αυτά τα στοιχεία μπορείς να τα μοιραστείς με φίλους και συναθλητές.

Διάλεξε αυτό που σου ταιριάζει
Στα καταστήματα Public μπορείς να βρεις μια μεγάλη γκάμα από activity trackers για απλή χρήση, έως πολύ εξελιγμένα για πιο… συνειδητοποιημένους runners. Μάλιστα, κάποια μοντέλα είναι και αδιάβροχα και μπορούν να χρησιμοποιηθούν μέσα στο νερό, όπως το Garmin VivoSmart. Άλλα διαθέτουν και δυνατότητα προβολής ειδοποιήσεων για εισερχόμενα μηνύματα και τηλεφωνικές κλήσεις όπως το Samsung Gear Fit2, ενώ άλλα παρακολουθούν τη δραστηριότητά σου είτε τρέχεις, είτε… κοιμάσαι, όπως για παράδειγμα το FitBit Flex Wristband FB401VT-EU.

Δες όλα τα activity trackers εδώ

Soustas
billnotis@yahoo.gr

Δημιουργός και Αρχισυντάκτης του Techsmart.gr καθώς επίσης και πολλών επιτυχημένων ιστοσελίδων. Μεγάλος fan της τεχνολογίας και Online Marketing Specialist θα τον βρείτε online όλο το 24ωρο.

No Comments

Post A Comment