Απαραίτητοι φακοί για φωτογραφία γάμου

Απαραίτητοι φακοί για φωτογραφία γάμου

Η φωτογραφία γάμου σε κάποιους μπορεί να φαίνεται κάτι απλό αλλά πιστέψτε με δεν είναι. Συνδυάζει ταυτόχρονα γιαυτό και απαιτεί ανάλογες γνώσεις σε πολλές κατηγορίες φωτογραφίας όπως μόδα, πορτραίτο, αρχιτεκτονική, macro και πολλές φορές και φωτογραφία ταξιδιού. Κάποια από αυτά τα είδη απαιτούν και τον ανάλογο εξοπλισμό.

Για να μπορέσουμε να παραδώσουμε ένα άρτιο αποτέλεσμα στο ζευγάρι θα χρειαστούμε φακούς για τις μηχανές που έχουμε. Οι φακοί αυτοί θα βοηθήσουν να απαθανατίσουμε κάθε πτυχή του event και να δώσουμε την προσωπική μας νότα σαν φωτογράφοι.

Τι φακούς λοιπόν χρειάζεται ένας φωτογράφος γάμου; 

Η απάντηση είναι διαφορετική για όλους και ανάλογα αν έχουν επιλέξει να χρησιμοποιούν σταθερούς ή ζουμ φακούς. Στο σημερινό άρθρο επιλέξαμε 5 από τις καλύτερες επιλογές για έναν φωτογράφο γάμου.

 

 

1. 70-200mm

Ίσως ο αγαπημένος φακός πολλών φωτογράφων. Δημιουργεί ένα υπέροχο θόλωμα στο φόντο (bokeh) στα f/2.8, και η συμπίεση που δημιουργεί στα 150 -200mm είναι μοναδική που όμοια δεν θα πάρετε από άλλο φακό. Ένα βασικό επίσης πλεονέκτημα είναι πως μπορείς να έρθεις κοντά στην δράση από απόσταση χωρίς να ενοχλείς πχ κατά την διάρκεια της τελετής.

 

2. 50mm

Ο κλασικός 50άρης δεν θα σε προδώσει ποτέ. Υπέροχος για πορτραίτα και χάρη στο μεγάλο διάφραγμα θα σε βοηθήσει πολύ όταν οι συνθήκες φωτισμού δεν είναι οι καλύτερες. Από τις πιο οικονομικές επιλογές ειδικά σε διάφραγμα f/1.8 θα δώσει μια φυσικό αποτέλεσμα στις φωτογραφίες χωρίς την χρήση εξωτερικού φλας. Εταιρίες ‘όπως η Nikon και η Canon έχουν εξαιρετικές επιλογές. (τουλάχιστον αυτές τις2 έχω δοκιμάσει.

 

3. 24-70mm

Ο 24-70mm χρησιμοποιείται από τους μεγαλύτερους φωτογράφους μόδας. το εύρος που σου δίνει τον κάνει ιδανικό για φωτογραφία γάμου καθώς ο 70-200mm πολλές φορές δεν βολεύει σε μικρούς χώρους και ο 50mm δεν σου δίνει τόση ελευθερία κινήσεων. Αρκετά ακριβός σε ανοιχτά διαφράγματα αλλά έχουμε δει πως ίσως και μόνο με τον συγκεκριμένο φακό να καλύψεις ολόκληρη την ημέρα!

 

4. 100mm Macro

Αν θέλεις να δείξεις εκείνες τις ωραίες φωτογραφίες δαχτυλιδιού και λεπτομερειών αλλά και υπέροχα πορτραίτα ο 100άρης macro είναι ο φακός που θα χρειαστείς. Κάθε εταιρία έχει πάνω κάτω τον δικό της 100άρη (ίσως 105mm) που αν και όχι τόσο βασικός θα προσφέρει φωτογραφίες μοναδικές που θα λατρέψει το ζευγάρι.

 

5. 16-35mm

Όταν λοιπόν ο 24-70mm δεν είναι αρκετά ευρυγώνιος για κάποιες φωτογραφίες που θέλετε να κάνετε, ο 16-35mm είναι μια επιλογή που δεν πρέπει να λείπει από την φωτογραφική σου τσάντα. Με επιλογές διαφράγματος 2.8 αλλά και 1.8 όπως ο Sigma της σειράς art σίγουρα θα βρείτε την κατάλληλη επιλογή για το budget σας.

 

Soustas
billnotis@yahoo.gr

Δημιουργός και Αρχισυντάκτης του Techsmart.gr καθώς επίσης και πολλών επιτυχημένων ιστοσελίδων. Μεγάλος fan της τεχνολογίας και Online Marketing Specialist θα τον βρείτε online όλο το 24ωρο.

No Comments

Post A Comment