Απεγκαταστήστε το QuickTime από τα Windows!

Απεγκαταστήστε το QuickTime από τα Windows!

Μια είδηση βόμβα από την TrendMicro, κάνει λόγω για 2 πολύ σοβαρά κενά ασφάλειας στο QuickTime player για Windows.Ο iΓίγαντας, δήλωσε στην TrendMicro πως, απλά δεν την ενδιαφέρει και θα καταργήσει την υποστήριξη του QT player στα Windows, όταν η εταιρεία ασφαλείας ανακάλυψε και ανέφερε τα κενά στην Apple. Τα 2 κενά ασφαλείας (ZDI-16-241 & ZDI-16-242) είναι πολύ σοβαρά και επιτρέπουν σε απομακρυσμένους χάκερ, να εκτελέσουν οτιδήποτε κώδικα στα Windows με την προβληματική έκδοση του QuickTime player.

Δεν γνωρίζουμε αν υπάρχουν ενεργές επιθέσεις εναντίων του προβληματικού  QT Player, αυτή τη στιγμή, αλλά ο μόνος τρόπος προστασίας απέναντι σε επίθεση, είναι η απεγκατάσταση του προγράμματος από τα Windows.

Christopjer Budd, Trend Micro

Τα 2 προβλήματα είχαν ανακοινωθεί πολύ νωρίτερα στην εταιρεία, τον περασμένο Νοέμβριο του 2015 και αναγνωρίστηκαν άμεσα. Η απάντηση της Apple όμως, ήρθε ύστερα από την δημόσια πλέον ανακοίνωση της TrendMicro (διαμεσολαβεί πάντα ένα διάστημα από την ανακάλυψη και την δημόσια ανακοίνωση). Ύστερα από 20 χρόνια παρουσίας στα Windows, το QuickTime θα πάψει πλέον να υποστηρίζεται και θα μπει στο ντουλάπι (και στόχαστρο) μαζί με τα Windows XP και Oracle Java 6.

Πηγη (1)
Πηγή (2)

John Doe
petsoukos@gmail.com
No Comments

Post A Comment