Πόσο θα κοστίζει το αυτοκίνητο της Apple όταν βγει το 2019;

Πόσο θα κοστίζει το αυτοκίνητο της Apple όταν βγει το 2019;

Aν ετοιμάζεστε να αγοράσετε το αυτοκίνητο της Apple μαζί με το iPhone… 9 του 2019 (για δες σύμπτωση!), τότε θα πρέπει να αρχίσετε να αποταμιεύετε από τώρα γιατί δεν θα είναι καθόλου φθηνό

Αν κάτι μάθαμε όλα αυτά τα χρόνια που η Apple έχει δημιουργήσει μία σχεδόν θρησκευτική πίστη γύρω από τα προϊόντα της, είναι ότι η τεχνολογία (και το στιλ) δεν έρχονται φθηνά. Και κάτι τέτοιο προφανώς θα ισχύσει αν επαληθευτούν οι φήμες που θέλουν την εταιρία να έχει στα σκαριά ένα αυτοκίνητο. Για την ακρίβεια ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, το οποίο θα συγκεντρώνει όλες τις τελευταίες τεχνολογίες στην εξέλιξη των οχημάτων αυτού του είδους.

Μία ανάλυση από τους ειδικούς της εταιρίας Jefferies & Co υπολογίζει ότι αν τελικά η Αpple αποφασίσει να βγάλει στην παραγωγή το μοντέλο της, αυτό δεν θα κοστίζει στην Αμερική λιγότερα από 55.000 δολάρια. Μία τιμή πραγματικά αρκετά υψηλή για τα δεδομένα της αμερικάνικης αγοράς αυτοκινήτου, και με δεδομένες τις μέχρι τώρα πληροφορίες που έχουμε για τo Apple Car ότι δεν πρόκειται να είναι κάτι ιδιαίτερα μεγάλο σε μέγεθος.

Η ίδια ανάλυση υπολογίζει ότι μπορεί αυτή την στιγμή η αγορά των ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Αμερική να είναι στις 50.000 περίπου, όμως όταν θα βγει το Apple Car το 2019 η αγορά υπολογίζεται να έχει φθάσει στις 200.000 μονάδες. Αυτό από τη μια δίνει την εντύπωση ότι θα «πιέσει» προς τα κάτω την τιμή του αυτοκινήτου της εταιρίας από το Κουπερτίνο.

Όμως από την άλλη, για όλους εμάς που έχουμε παρακολουθήσει την πορεία της όλα αυτά τα χρόνια, γνωρίζουμε ότι το τμήμα μάρκετινγκ δουλεύει υπερωρίες έτσι ώστε να δημιουργεί μία ιδιαίτερη αύρα γύρω από τα προϊόντα της. Με το αντίστοιχο υψηλό αντίτιμο κάθε φορά για το πορτοφόλι του καταναλωτή. Όμως όπως και να έχει, εδώ μιλάμε για μία περίπου «θρησκεία», οπότε σε τέτοια θέματα η… επιστήμη (και η λογική) σηκώνει ψηλά τα χέρια.

 

πηγή

Soustas
billnotis@yahoo.gr

Δημιουργός και Αρχισυντάκτης του Techsmart.gr καθώς επίσης και πολλών επιτυχημένων ιστοσελίδων. Μεγάλος fan της τεχνολογίας και Online Marketing Specialist θα τον βρείτε online όλο το 24ωρο.

1 Comment

Post A Comment