Be like Bill: νέο meme κάνει θραύση στο διαδίκτυο

Be like Bill: νέο meme κάνει θραύση στο διαδίκτυο

Έχει ξεκινήσει πρόσφατα να γίνεται διάσημο. Εμφανίστηκε μπροστά μας πολλές φορές, τον τελευταίο μήνα. Απέκτησε τη δική του σελίδα στο Facebook, στις 7 Ιανουαρίου, και έχει ήδη περισσότερα από 1,4 εκατομμύρια likes. Αυτό είναι ένα meme που άξιζε και αξίζει να γίνει και να παραμείνει viral. Είναι το Be like Bill (Γίνε/Να είσαι σαν τον Bill).

Δεν γνωρίζουμε από πού ξεκίνησε. Ακόμα και η go to σελίδα για να μάθεις την ιστορία ενός meme,knowyourmeme.com, χαρακτηρίζει την πηγή προέλευσής του άγνωστη. Ξέρουμε, πάντως, ότι η δημοτικότητά του ανέβηκε στα τέλη του 2015 και άρχισε να γίνεται ευρέως γνωστό, μετά τη χρήση του από μέλη online fora όπως το Reddit.

Και τι ακριβώς είναι το Be like Bill;

Ένα απλό webcomic, στο οποίο απεικονίζεται μία ανθρώπινη μορφή, σχεδιασμένη με απλές γραμμές. Αυτό το ανθρωπάκι είναι ο Bill, ο οποίος μπορεί να κάθεται σε έναν υπολογιστή, να στέκεται μόνος ή με παρέα, να είναι άνδρας ή γυναίκα, να φοράει ή να μην φοράει αξεσουάρ. Όλα αναλόγως του μηνύματος που θέλει να στείλει.

Βλέπετε, το καρτούν είναι το ένα μέρος του meme. Το άλλο είναι ένα κομμάτι κειμένου, το οποίο μπορεί εύκολα να αλλάξει από τον εκάστοτε εκδότη του, για να επικοινωνεί ένα διαφορετικό σημαντικό μήνυμα. Λέμε σημαντικό, γιατί τα μηνύματα που στέλνει ο Bill δεν είναι όποια και όποια. Όχι. Κατά κανόνα, έχουν στόχο να διορθώσουν τα κακώς έχοντα του internet.

Δείτε, για παράδειγμα, την πρώτη γνωστή χρήση του:

"Ο Bill είναι στο internet. Ο Bill βλέπει κάτι που τον προσβάλλει. Ο Bill το προσπερνά. Ο Bill είναι έξυπνος. Να είσαι σαν τον Bill."
“Ο Bill είναι στο internet. Ο Bill βλέπει κάτι που τον προσβάλλει. Ο Bill το προσπερνά. Ο Bill είναι έξυπνος. Να είσαι σαν τον Bill.”

Ο Bill είναι ένας “πολεμιστής” για όλους εκείνους που έχουν απαυδήσει με συγκεκριμένα διαδικτυακά φαινόμενα, τα οποία προκαλούν τη νοημοσύνη τους. Ο απηυδισμένος χρήστης τα εντοπίζει, και χρησιμοποιεί τον Bill για να τα αλλάξει, λέγοντας σε όσους διαβάζουν το meme του: “Γεια σας, αυτός είναι ο Bill. Ο Bill δεν κάνει το Χ. Ο Bill είναι έξυπνος. Be like Bill”.

Γιατί μας αρέσει;

Μα γιατί ήταν καιρός να αποκτήσει φωνή εκείνη η σιωπηλή πλειοψηφία του διαδικτύου, η οποία δεν επικοινωνεί με λέξεις και φράσεις όπως “bae”, δεν ξεκινά ατελείωτες και άσκοπες online συζητήσεις με αφορμή το οτιδήποτε μπορεί να την “προσβάλει”, δεν διαφημίζει 100 φορές την ημέρα το γεγονός ότι γυμνάζεται, είναι σε σχέση και… τρώει.

Ο Bill είναι η φωνή όλων αυτών. Το κάνει χωρίς να προσβάλλει άμεσα κανέναν. Με έναν απλό και γρήγορο τρόπο, ώστε να μπορεί να γίνει viral και να στείλει τα μηνύματά του σε όσο το δυνατόν περισσότερες γωνιές του παγκόσμιου ιστού. Μάλιστα, έχει ήδη μεταφραστεί σε αρκετές γλώσσες, όπως τα ιταλικά (Bill), τα ισπανικά (Jose), αλλά και τα ελληνικά (Βασίλης).

Άλλωστε, η αφορμή για να γράψουμε αυτό το άρθρο ήταν μία ελληνική εκδοχή του Be like Bill, την οποία μας έστειλε, σήμερα, συνάδελφος στο γραφείο:

Be like Bill: νέο meme κάνει θραύση στο διαδίκτυο (και το αξίζει)

Μερικά από τα καλύτερα μηνύματα του Bill:

"Αυτός είναι ο Bill με τη γυναίκα του Emma. Είναι και οι δύο στα 30. Δεν αναφέρονται ο ένας στον άλλον ως BAE ή MY BAE στα social media γιατί ξέρουν ότι δεν είναι 12 ετών. Ο Bill και η Emma είναι έξυπνοι. Να είστε σαν τον Bill και την Emma."
“Αυτός είναι ο Bill με τη γυναίκα του Emma. Είναι και οι δύο στα 30. Δεν αναφέρονται ο ένας στον άλλον ως BAE ή MY BAE στα social media γιατί ξέρουν ότι δεν είναι 12 ετών. Ο Bill και η Emma είναι έξυπνοι. Να είστε σαν τον Bill και την Emma.”
"Αυτός είναι ο Bill. Ο Bill δεν φωνάζει στην TV όταν βλέπει ποδόσφαιρο. Ο Bill ξέρει ότι δεν μπορούν να τον ακούσουν. Ο Bill δεν είναι ηλίθιος. Να είσαι σαν τον Bill."
“Αυτός είναι ο Bill. Ο Bill δεν φωνάζει στην TV όταν βλέπει ποδόσφαιρο. Ο Bill ξέρει ότι δεν μπορούν να τον ακούσουν. Ο Bill δεν είναι ηλίθιος. Να είσαι σαν τον Bill.”
"Αυτός είναι ο Bill. Ο Bill είναι στο Facebook. Στον Bill αρέσει ένα κορίτσι από την πόλη του. Ο Bill βρίσκει το θάρρος να πάει να της το πει, αντί να γράφει μηνύματα και να αφήνει στοιχεία. Ο Bill είναι άνδρας. Να είσαι σαν τον Bill."
“Αυτός είναι ο Bill. Ο Bill είναι στο Facebook. Στον Bill αρέσει ένα κορίτσι από την πόλη του. Ο Bill βρίσκει το θάρρος να πάει να της το πει, αντί να γράφει μηνύματα και να αφήνει στοιχεία. Ο Bill είναι άνδρας. Να είσαι σαν τον Bill.”
"Αυτός είναι ο Bill. Ο Bill δεν έχει άδεια να παρκάρει σε χώρο για άτομα με αναπηρία. Ο Bill παρκάρει σε απλό χώρο στάθμευσης. Ο Bill νοιάζεται. Να είσαι σαν τον Bill."
“Αυτός είναι ο Bill. Ο Bill δεν έχει άδεια να παρκάρει σε χώρο για άτομα με αναπηρία. Ο Bill παρκάρει σε απλό χώρο στάθμευσης. Ο Bill νοιάζεται. Να είσαι σαν τον Bill.”
"Αυτός είναι ο Bill. Ο Bill ξυπνά και βλέπει ότι έξω χιονίζει. Ο Bill δεν νιώθει την ανάγκη να γράψει για αυτό στο Facebook, γιατί ξέρει ότι και οι φίλοι του έχουν παράθυρα. Ο Bill είναι έξυπνος. Να είσαι σαν τον Bill."
“Αυτός είναι ο Bill. Ο Bill ξυπνά και βλέπει ότι έξω χιονίζει. Ο Bill δεν νιώθει την ανάγκη να γράψει για αυτό στο Facebook, γιατί ξέρει ότι και οι φίλοι του έχουν παράθυρα. Ο Bill είναι έξυπνος. Να είσαι σαν τον Bill.”
"Αυτός είναι ο Bill. Στον Bill αρέσει να γυμνάζεται στο γυμναστήριο. Ο Bill δεν ξοδεύει 20 λεπτά στο κινητό του ανάμεσα στα σετ, γιατί σέβεται όσους περιμένουν. Ο Bill είναι έξυπνος. Να είσαι σαν τον Bill."
“Αυτός είναι ο Bill. Στον Bill αρέσει να γυμνάζεται στο γυμναστήριο. Ο Bill δεν ξοδεύει 20 λεπτά στο κινητό του ανάμεσα στα σετ, γιατί σέβεται όσους περιμένουν. Ο Bill είναι έξυπνος. Να είσαι σαν τον Bill.”
"Αυτός είναι ο Bill. Ο Bill είναι στο Facebook. O Bill δεν μοιράζεται ξανά τις αναμνήσεις του από πριν 7 χρόνια, επειδή ξέρει ότι δεν ενδιαφέρουν κανένα. Ο Bill είναι έξυπνος. Να είσαι σαν τον Bill."
“Αυτός είναι ο Bill. Ο Bill είναι στο Facebook. O Bill δεν μοιράζεται ξανά τις αναμνήσεις του από πριν 7 χρόνια, επειδή ξέρει ότι δεν ενδιαφέρουν κανένα. Ο Bill είναι έξυπνος. Να είσαι σαν τον Bill.”
"Αυτός είναι ο Bill. Ο Bill έχει κοπέλα. Ο Bill δεν αναρτά 56 φωτογραφίες ανά ημέρα με την κοπέλα του. Στον Bill αρέσει να κρατά αυτά τα πράγματα ιδιωτικά, γιατί έτσι θα έπρεπε να είναι. Ο Bill είναι έξυπνος. Να είσαι σαν τον Bill."
“Αυτός είναι ο Bill. Ο Bill έχει κοπέλα. Ο Bill δεν αναρτά 56 φωτογραφίες ανά ημέρα με την κοπέλα του. Στον Bill αρέσει να κρατά αυτά τα πράγματα ιδιωτικά, γιατί έτσι θα έπρεπε να είναι. Ο Bill είναι έξυπνος. Να είσαι σαν τον Bill.”
"Αυτός είναι ο Bill. Ο Bill είναι στο Facebook. Καθώς σερφάρει, βλέπει ότι ένας φίλος πόσταρε για μία εφαρμογή που σου λέει με ποιον διάσημο μοιάζεις. Ο Bill δεν κάνει το τεστ. Ο Bill είναι έξυπνος. Να είσαι σαν τον Bill."
“Αυτός είναι ο Bill. Ο Bill είναι στο Facebook. Καθώς σερφάρει, βλέπει ότι ένας φίλος πόσταρε για μία εφαρμογή που σου λέει με ποιον διάσημο μοιάζεις. Ο Bill δεν κάνει το τεστ. Ο Bill είναι έξυπνος. Να είσαι σαν τον Bill.”

Ο Bill έχει κερδίσει μία θέση στην καρδιά μας. Τουλάχιστον, μέχρι να γίνει ενοχλητικός, οπότε και θα αναγκαστούμε να του πούμε:

Be like Bill: νέο meme κάνει θραύση στο διαδίκτυο (και το αξίζει)

 

πηγη

Soustas
billnotis@yahoo.gr

Δημιουργός και Αρχισυντάκτης του Techsmart.gr καθώς επίσης και πολλών επιτυχημένων ιστοσελίδων. Μεγάλος fan της τεχνολογίας και Online Marketing Specialist θα τον βρείτε online όλο το 24ωρο.

No Comments

Post A Comment

%d bloggers like this: