Bitcoin, βρέθηκε ο δημιουργός του;;;

Bitcoin, βρέθηκε ο δημιουργός του;;;

Μέχρι την εμφάνισή του στο Bitcoin Investor’s Conference, κανείς δεν γνώριζε τον Craig Steven Wright. Ο 44χρονος Αυστραλός μίλησε μέσω Skype χωρίς το όνομά του να βρίσκεται στον κατάλογο των ομιλητών. Η συντονίστρια του πάνελ Michele Seven φρόντισε να αποσπάσει κάποιες πληροφορίες και από τότε πυροδοτήθηκαν οι φήμες πως πρόκειται για τον Satoshi Nakamoto, τον δημιουργό του Bitcoin.

Με μάστερ στα νομικά, τη στατιστική και μερικά διδακτορικά, ο Craig Steven Wright όταν ρωτήθηκε για τη σχέση του με το Bitcoin ψέλλισε πω έχει ασχοληθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα με αυτό. Φάνηκε να προσπαθεί να συγκρατήσει το χαμόγελό του. Αυτή ήταν μια από τις πολλοστές φορές στα τελευταία χρόνια αφάνειας που ο Wright δεν είπε τις λέξεις που η μελέτη του Wired θεωρεί ότι πεθαίνει να πει: “Είμαι ο Satoshi Nakamoto, ο δημιουργός του Bitcoin”.

Ο άνθρωπος με το ψευδώνυμο Satoshi Nakamoto κυκλοφόρησε τον πρώτο κώδικα Bitcoin στις 9 Ιανουαρίου 2009. Έκτοτε το ευφυές ψηφιακό νόμισμα από μια καινοτομία σπασίκλα έχει αναδειχθεί σε ένα είδος οικονομικού θαύματος. Έχει υιοθετηθεί για τα πάντα και η συνολική αξία των bitcoins έχει αυξηθεί σε σχεδόν 5 δισεκατομμύρια.

Η πραγματική ταυτότητα του δημιουργού του Bitcoin όμως παραμένει μυστήριο. Μεγάλα μέσα ενημέρωσης έχουν ξεκινήσει έρευνες για την ανακάλυψή του. Ο άνθρωπος που κατέληξε η έρευνα του Newsweek αρνήθηκε ότι έχει οποιαδήποτε σχέση με την κρυπτογραφία. Το Wired έχει συγκεντρώσει τις ισχυρότερες αποδείξεις για την ταυτότητα του Satoshi Nakamoto.

Τα σημάδια δείχνουν ότι ο Craig Steven Wright ταιριάζει στο προφίλ του δημιουργού του cryptocurrency σχεδόν σε κάθε λεπτομέρεια. Ακόμα και με όλα αυτά τα αποδεικτικά στοιχεία όμως, ούτε το Wired μπορεί να πει με βεβαιότητα ότι λύθηκε το μυστήριο. Δύο είναι τα πιθανά σενάρια. Είτε ότι ο Craig Steven Wright εφηύρε το Bitcoin είτε πρόκειται για έναν λαμπρό φαρσέρ που θέλει να πιστέψουν όλοι ότι αυτός είναι ο “πατέρας” του Bitcoin.

Οι αποδείξεις

Όλα ξεκίνησαν όταν μια ανώνυμη πηγή κοντά στον Wright άρχισε τη διαρροή εγγράφων στον Gwern Branwen (ψευδώνυμο), ανεξάρτητο ερευνητή ασφαλείας και αναλυτή του dark web. Με τη σειρά του έδωσε τα έγγραφα αυτά στο WIRED. Οδηγούσαν στην άμεση σύνδεση του Nakamoto και του Wright.

  • Σε ποστ στο blog του, ο Wright τον Αύγουστο του 2008 αναφέρε την πρόθεσή του να κυκλοφορήσει ένα “cryptocurrency paper”
  • Σε δεύτερο ποστ τον Νοέμβριο του 2008 υπάρχει αίτημα των αναγνωστών του να έρθουν σε επαφή μαζί του χρησιμοποιώντας ένα PGP δημόσιο κλειδί που συνδέεται με τον Satoshi Nakamoto.
  • Σε μήνυμα που έχει διαγραφεί από το blog του με ημερομηνία 10 Ιανουαρίου 2009 έγραφε: “Το Beta του Bitcoin βγαίνει ζωντανά αύριο. Προσπαθούμε μέχρι να δουλέψει”. Το ποστ βγήκε μια μέρα μετά την επίσημη έναρξη του Bitcoin στις 9 Ιανουαρίου. Σε περίπτωση που ο Wright ζει στην ανατολική Αυστραλία και είδε δημοσιευτεί μετά τα μεσάνυχτα, θα ήταν πάλι πριν από την έναρξη του Bitcoin. Η κααταχώρηση αργότερα αντικαταστάθηκε με το μάλλον αινιγματικό κείμενο: “Bitcoin – AKA bloody nosey you be… It does always surprise me how at times the best place to hide [is] right in the open”. Μέσα στον Οκτώβριο διέγραψε και αυτό το μήνυμα.

1

Μετά το ρεπορτάζ του WIRED, η αυστραλιανή ομοσπονδιακή αστυνομία έκανε την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου φύλο και φτερό το σπίτι του πιθανού δημιουργού του Bitcoin Craig Steven Wrigth στο Σίδνεϊ.

2 3

Υπάρχουν πολλά ακόμα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει το WIRED αλλά και πάλι τίποτα δεν αποδεικνύει ότι ο Wright είναι ο Nakamoto. Θα μπορούσε να πρόκειται για μια καλοστημένη φάρσα ενορχηστρωμένη από τον ίδιο τον Wright. Προσπαθεί ο Wright να κλέψει τη δόξα ή και χρήματα από τον Nakamoto; Προσπαθεί να αποκαλύψει σιγά σιγά τον εαυτό του ως τον δημιουργό του Bitcoin; Το μυστήριο συνεχίζεται…

via

Ref: https://www.moonstats.com/de/review/bitqt/

Soustas
billnotis@yahoo.gr

Δημιουργός και Αρχισυντάκτης του Techsmart.gr καθώς επίσης και πολλών επιτυχημένων ιστοσελίδων. Μεγάλος fan της τεχνολογίας και Online Marketing Specialist θα τον βρείτε online όλο το 24ωρο.

No Comments

Post A Comment

%d bloggers like this: