Σε drones μεγέθους εντόμου επενδύει ο βρετανικός στρατός

Σε drones μεγέθους εντόμου επενδύει ο βρετανικός στρατός

Στις μελλοντικές τεχνολογίες επενδύει ο στρατός της Μεγάλης Βρετανίας, εξερευνώντας τη χρήση στο πεδίο της μάχης όπλων λέιζερ, γυαλιών εικονικής πραγματικότητας αλλά και drones στο μέγεθος εντόμου.

Η συνολική επένδυση αγγίζει το ένα δισεκατομμύριο ευρώ με σκοπό να χρηματοδοτηθούν οι καλύτερες ιδέες που θα παρουσιάσουν εταιρείες και φοιτητές στην νέα Μονάδα Έρευνας και Καινοτομίας, αναφέρει το δημοσίευμα του δικτυακού τόπου businessinsider.
Στόχος της νέας μονάδας είναι η έρευνα σε νέα τεχνολογικά πεδία, και μάλιστα σε πειραματικό στάδιο, χωρίς να αποτελεί δεδομένο το τελικό αποτέλεσμα. Όπως δήλωσε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας, Michael Fallon, «αυτή η νεά προσέγγιση θα συνεισφέρει στην ασφάλεια της χώρας, ενώ ταυτόχρονα θα ενισχύσει την οικονομία μας, δίνοντας την ευκαιρία στα καλύτερα μυαλά να κρατήσουν τη Βρετανία μπροστά από τους ανταγωνιστές μας».
Σημαντικό μέρος της επένδυσης θα κατευθυνθεί προς τη δημιουργία μικροσκοπικών drones, τα οποία θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην έρευνα σε φυσικές καταστροφές αλλά και στο πεδίο της μάχης.

cnn.gr

Soustas
billnotis@yahoo.gr

Δημιουργός και Αρχισυντάκτης του Techsmart.gr καθώς επίσης και πολλών επιτυχημένων ιστοσελίδων. Μεγάλος fan της τεχνολογίας και Online Marketing Specialist θα τον βρείτε online όλο το 24ωρο.

No Comments

Post A Comment