Τρία εκατομμύρια αμερικανοί έφηβοι χρησιμοποίησαν ηλεκτρονικό τσιγάρο το 2015

Τρία εκατομμύρια αμερικανοί έφηβοι χρησιμοποίησαν ηλεκτρονικό τσιγάρο το 2015

Το “άτμισμα” γίνεται όλο και πιο δημοφιλές

Το κάπνισμα στην εφηβική ηλικία δεν έχει μειωθεί καθόλου και για όλο αυτό φαίνεται να φταίει η αυξανόμενη δημοσιότητα του ηλεκτρονικού τσιγάρου. Μια έρευνα αποκαλύπτει ότι τα τελευταία 4 χρόνια η χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου στους μαθητές του λυκείου έχει δεκαπλασιαστεί, από 1,5% σε 16% και στους μαθητές του γυμνασίου από 0.6% σε 5%.

“Το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι το πιο συχνά χρησιμοποιούμενο προϊόν καπνού για την νεολαία, και η ανοδική πορεία της χρήσης του αυξάνεται συνεχώς” είπε σε μια δήλωση του ο Tom Frieden της CDC. “Καμιά μορφή καπνού δεν είναι ασφαλής για την νεολαία. Η νικοτίνη είναι πολύ εθιστική και η έντονη χρήση της κατά την εφηβεία μπορεί να προκαλέσει μόνιμες βλάβες στην ανάπτυξη του εγκεφάλου.”

Δεν είναι η πρώτη φορά που η CDC προειδοποιεί τους νεαρούς Αμερικανούς που χρησιμοποιούν συσκευές με μπαταρίες που ατμίζουν υγρή νικοτίνη. Πέρυσι η εταιρία θεώρησε το γεγονός της ανοδικής χρήσης άκρως ανησυχητικό. Το ηλεκτρονικό τσιγάρο γίνετε πιο ελκυστικό προς τους νέους καθώς έχει διάφορες γεύσεις όπως βανίλια και σοκολάτα. Αυτές οι γεύσεις είναι απαγορευμένες στα κανονικά τσιγάρα. Για να μειώσει την ανοδική πορεία της χρήσης ηλεκτρονικού τσιγάρου η εταιρία προτείνει αυστηρά μέτρα και την απαγόρευση της πώλησης τους σε ανηλίκους. Τέτοια μέτρα όμως αργούν πολύ να μπουν σε εφαρμογή.

Soustas
billnotis@yahoo.gr

Δημιουργός και Αρχισυντάκτης του Techsmart.gr καθώς επίσης και πολλών επιτυχημένων ιστοσελίδων. Μεγάλος fan της τεχνολογίας και Online Marketing Specialist θα τον βρείτε online όλο το 24ωρο.

No Comments

Post A Comment