Έρχεται το δίκτυο 5G – Δείτε τι θα αλλάξει στο ίντερνετ

Έρχεται το δίκτυο 5G – Δείτε τι θα αλλάξει στο ίντερνετ

Από την στιγμή που το ίντερνετ ξέφυγε από τις dial-up συνδέσεις μέσω τηλεφώνου οι ταχύτητες του γίνονται όλο και μεγαλύτερες.

Σύμφωνα με την Αρχή Τηλεπικοινωνιών των ΗΠΑ, το ίντερνετ διπλασιάζει την ταχύτητά του κάθε χρόνο, με το ασύρματο ίντερνετ να αυξάνει και αυτό σε ταχύτητα με τους ίδιους ρυθμούς.

Πέρσι η Huawei και η νορβηγική εταιρεία πάροχος, TeliaSonera, ανακοίνωσαν την συνεργασία του για την παροχή κάλυψης δικτύου 4,5G.

Έξι χρόνια νωρίτερα, οι δύο εταιρείες λάνσαραν το πρώτο 4G δίκτυο. Ήταν το πιο γρήγορο για την εποχή του, όμως 10 φορές πιο αργό από τις ταχύτητες που είναι διαθέσιμες σήμερα.

Ενώ το 4,5G δίκτυο είναι αρκετά γρήγορο ήδη αναπτύσσεται το δίκτυο 5G για να ικανοποιήσει τις αυξανόμενες απαιτήσεις των χρηστών.

Αναφορικά με το 5G είναι απαραίτητο να γνωρίζουν οι χρήστες ότι:

“To 5G δεν πρέπει να στηρίζει την επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων, αλλά και αυτή ανθρώπων και πραγμάτων, καθώς και μεταξύ πραγμάτων”, αναφέρει ο επικεφαλής διαδικτύου της Huawei, Eric Xu, γράφει το Business Insider.

Η νέα τεχνολογία, όπως τα αυτοκινούμενα αυτοκίνητα θα αναγκάσει το λεγόμενο “ίντερντετ τον πραγμάτων”, να γίνει ασύρματο στο μέλλον.

Η αλλαγή του δικτύου από 4,5G σε 5G δεν θα είναι φθηνή. Η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας υπολογίζει ότι θα χρειαστεί επενδύσεις ύψους 1,5 δισ. δολαρίων για να γίνει πραγματικότητα το 5G στην χώρα.

Η Huawei θα έχει έως το 2018 δαπανήσει 600 εκατ. δολαρια σε έρευνες για το 5G.

Έρευνα της Plum Consulting, σε Μεγάλη Βρετανία, Ουγγαρία, Ιταλία και Σουηδία, αναφορικά με τα οφέλη του δικτύου 5G στην οικονομία, δείχνει ότι η αύξηση της ταχύτητας κατεβάσματος θα προσφέρει στις οικονομίες έως και 2,7 δισ. ευρώ.

Η Huawei εκτιμά ότι το 5G θα επιτρέπει 1 εκατ. συνδέσεις ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο, δηλαδή 100 φορές περισσότερες συνδέσεις από ότι στο δίκτυο 4G.

Με 3G σύνδεση απαιτείται χρόνος 70 λεπτών για να κατέβει μία ταινία HD 8G, ενώ σε 5G δίκτυο θα απαιτούνταν μόλις έξι δευτερόλεπτα.

Tags:
,
Soustas
billnotis@yahoo.gr

Δημιουργός και Αρχισυντάκτης του Techsmart.gr καθώς επίσης και πολλών επιτυχημένων ιστοσελίδων. Μεγάλος fan της τεχνολογίας και Online Marketing Specialist θα τον βρείτε online όλο το 24ωρο.

No Comments

Post A Comment

%d bloggers like this: