«Εξερευνώντας τον Ηλεκτρισμό» Ένα εντυπωσιακό online εργαστήριο για παιδιά 9-12 ετών

«Εξερευνώντας τον Ηλεκτρισμό» Ένα εντυπωσιακό online εργαστήριο για παιδιά 9-12 ετών

Τι είναι ο στατικός ηλεκτρισμός; Πώς μπορούμε να ηλεκτρίσουμε διαφορετικά αντικείμενα; Ποια είδη φορτίου υπάρχουν; Τι είναι το ηλεκτρικό ρεύμα και πώς φτιάχνουμε ηλεκτρικά κυκλώματα; Τι είναι η αντίσταση και η αγωγιμότητα; Από ποια μέρη αποτελείται ένα ηλεκτρικό κύκλωμα και πώς μπορούμε να συνδέσουμε διαφορετικά στοιχεία σε ένα κύκλωμα;

Δώστε την ευκαιρία στα παιδιά σας -ηλικίας 9 έως 12 ετών- να ανακαλύψουν τον ηλεκτρισμό και να κατασκευάσουν ηλεκτρικά κυκλώματα στο εντυπωσιακό online εργαστήριο του Κέντρου Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενίδου «Εξερευνώντας τον Ηλεκτρισμό».

Μέσα από πειράματα με απλά υλικά τα παιδιά θα ανακαλύψουν τα ηλεκτρικά φορτία, τον στατικό ηλεκτρισμό και τους τρόπους φόρτισης. Τέλος, θα κατασκευάσουν απλά ηλεκτρικά κυκλώματα και θα πειραματιστούν με τους διαφορετικούς τρόπους σύνδεσης αντιστάσεων σε ένα κύκλωμα. Κι όλα αυτά… χωρίς να βγείτε από το σπίτι.

Για τη συμμετοχή στο εργαστήριο,  απαιτείται μόνο ένας υπολογιστής με σύνδεση στο Διαδίκτυο.

Το εργαστήριο διαρκεί 1½ ώρα και πραγματοποιείται την Κυριακή στις 14:00. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

 

 

 

Soustas
billnotis@yahoo.gr

Δημιουργός και Αρχισυντάκτης του Techsmart.gr καθώς επίσης και πολλών επιτυχημένων ιστοσελίδων. Μεγάλος fan της τεχνολογίας και Online Marketing Specialist θα τον βρείτε online όλο το 24ωρο.

No Comments

Post A Comment