06 Apr Το Facebook πλέον με την βοήθεια της Τεχνητής Νοημοσύνης περιγράφει φωτογραφίες στους τυφλούς χρήστες του. (video)
Το Facebook ανακοίνωσε ότι άρχισε να χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να περιγράψει τις φωτογραφίες σε τυφλούς ανθρώπους.
Η εταιρεία αναφέρει ότι με 39 εκατομμύρια ανθρώπους που είναι τυφλοί και πάνω από 246 εκατομμύρια που έχουν σοβαρά προβλήματα όρασης, πολλοί χρήστες αισθάνονται αποκλεισμένοι από τις συνομιλίες που συχνά περιστρέφονται γύρω από τις φωτογραφίες στο Facebook.
Σήμερα η εταιρεία παρουσίασε μια καινούρια δυνατότητα που ονομάζεται αυτόματο εναλλακτικό κείμενο για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος.
Το αυτόματο εναλλακτικό κείμενο, είναι μια νέα εξέλιξη που δημιουργεί την περιγραφή μιας φωτογραφίας χρησιμοποιώντας την τεχνολογία αναγνώρισης αντικειμένων. Οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν συσκευές iPhone και Android ή άλλες συσκευές ανάγνωσης ηλεκτρονικών κειμένων, θα ακούν μια λίστα από αντικείμενα που περιέχουν οι φωτογραφίες που παρακολουθούν στο Facebook. Μέχρι πρότινος υπήρχε η δυνατότητα να ακούν μόνο το όνομα αυτού που κοινοποίησε την φωτογραφία και μετά τον όρο “φωτογραφία”, όταν υπήρχε κάτι τέτοιο στο news feed. Τώρα τους δίνετε η δυνατότητα μιας πιο ολοκληρωμένης περιγραφής με το αυτόματο εναλλακτικό κείμενο. Για παράδειγμα, κάποιος θα μπορούσε τώρα να ακούσει, “Η εικόνα μπορεί να περιέχει τρεις ανθρώπους, χαμογελάνε, σε εξωτερικούς χώρους.”
Αυτό είναι πλέον δυνατό με την τεχνολογία αναγνώρισης αντικειμένων του Facebook, η οποία βασίζεται σε ένα ουδέτερο δίκτυο με δισεκατομμύρια παραμέτρους και γεμάτο με εκατομμύρια παραδείγματα. Κάθε πρόοδος στην τεχνολογία αναγνώρισης αντικειμένων σημαίνει ότι η ομάδα του Facebook θα είναι σε θέση να κάνει την τεχνολογία ακόμα πιο προσιτή για περισσότερους ανθρώπους. Όταν οι άνθρωποι συνδέονται, μπορούν να επιτύχουν εκπληκτικά πράγματα ως άτομα αλλά και ως κοινωνία – και το να είναι όλοι συνδεδεμένοι όφελος όλων.
Το αυτόματο εναλλακτικό κείμενο αρχικά βγαίνει σε iOS και με βασική γλώσσα τα Αγγλικά, αλλά σύντομα θα είναι διαθέσιμο και για άλλες πλατφόρμες καθώς και περισσότερες γλώσσες.
No Comments