Φάρσα και διαφημιστικό κόλπο η είδηση του επιχειρηματία που «διέγραψε κατά λάθος την εταιρεία του»

Φάρσα και διαφημιστικό κόλπο η είδηση του επιχειρηματία που «διέγραψε κατά λάθος την εταιρεία του»

Μια είδηση των τελευταίων ημερών στα τεχνολογικά site, blog και social media, ήταν η μοιραία κατάληξη της εταιρείας ενός επιχειρηματία, που διέγραψε κατά λάθος όλα τα αρχεία από τους servers της εταιρείας του. Τελικά αποδείχτηκε πως ήταν φάρσα και διαφημιστικό κόλπο του επιχειρηματία Marco Marsala, για να προβάλει την εταιρεία του.

Ο επιχειρηματίας τρέχει ένα μικρό start-up στον χώρο της φιλοξενίας ιστοσελίδων και αρχείων και δημοσίευσε στην πολύ δημοφιλή ιστοσελίδα serverfault.com, μια ερώτηση για το πως να ανακτήσει τα δεδομένα από το server τους ύστερα από εκτέλεση της εντολής “rm -rf /”. Τελικά, αποδείχτηκε πως επρόκειτο για σάτιρα και διαφημιστικό κόλπο από τον επιχειρηματία (που όντως διαθέτει εταιρεία φιλοξενίας), για την προβολή της εταιρείας του και του βιβλίου που έγραψε.

Marco Marsala

Το μέγα-τρολλ, Marco Marsasla. Φωτ. Facebook

Η αρχική ερώτηση στο serverfault.com προκάλεσε και έναν χείμαρρο σχολιασμού, από άτομα που προσπάθησαν να προσφέρουν βοήθεια στον επιχειρηματία, μέχρι και σχόλια του τύπου «ας πρόσεχες», «βρες ένα καλό δικηγόρο», «τα backup τα κρατάμε έξω από τον server»  και άλλα. Οι διαχειριστές του serverfault.com, τελικά «κλείδωσαν» την σελίδα της ερώτησης και την χαρακτήρισαν ως φάρσα.

John Doe
petsoukos@gmail.com
No Comments

Post A Comment