GeekBox – Mini-PC; Smart TV box; Πλατφόρμα ανάπτυξης; Απ’ολα!!!

GeekBox – Mini-PC; Smart TV box; Πλατφόρμα ανάπτυξης; Απ’ολα!!!

Το γνωστό web-shop GeekBuying, ανέπτυξε ένα δικό του TV BOX, αλλά μόνο TV BOX δεν είναι! Στα χαρτιά φαίνεται να είναι μια πολύ δυνατή και ευέλικτη πλατφόρμα ανάπτυξης, αλλά και Mini-PC. Εγώ προσωπικά, το θέλω οπωσδήποτε για εξερεύνηση των δυνατοτήτων του, μιας και είμαι προγραμματιστής και ερασιτέχνης ηλεκτρονικών εφαρμογών!

GeekBox from Geekbuying

Τα τελευταία έτη, κυκλοφόρησαν μυριάδες πλατφόρμες ανάπτυξης ηλεκτρονικών, ρομποτικής, RC Coppter, κτλ. Έχουμε δει άπειρα project που να έχουν υλοποιηθεί από ενθουσιώδη άτομα ηλεκτρονικών χρησιμοποιώντας της διάφορες πλατφόρμες ανάπτυξης, όπως Arduino, Raspberry Pi, μέχρι και Intel Edison. Το GeekBox έρχεται και αυτό να μπει στην «φαμίλια» των πλατφορμών ανάπτυξης, αλλά δεν σταματάει εκεί.

201511101208527bm3pk2

Θα ήταν λίγο για το GeekBox, να το κατατάξουμε απλά ως μια ακόμα πλατφόρμα ανάπτυξης. Το GeekBuying το προμοτάρει ως Smart TV Box ανοιχτού κώδικα αλλά και open-hardware. Αν κάποιος αγοράσει απλά το GeekBox προφανώς και θα αποκτήσει ένα οκταπύρηνο Rockchip RK3368 64bit με 2GB Ram Smart TV Box, το οποίο είναι φορτωμένο με Android αλλά και Ubuntu σε Dual Boot διαμόρφωση.

bj_ok

Ας πούμε λίγα πράγματα για αυτό, μιας και το promo είναι για αυτή την λειτουργία. Όπως γράψαμε, Dual Boot OS Android + Ubuntu με δυνατότητα εγκατάστασης Light Biz OS, το οποίο είναι βασισμένο και αυτό στο λειτουργικό Android. Από πλευράς εσωτερικής μνήμης έχει περιορισμένο χώρο με 16GB eMMC 5.0, αλλά θα διαβάσετε παρακάτω για τις δυνατότητες επέκτασης. Στην πλευρά της διασύνδεσης έχει 2×2 WiFI + Bluetooth4.1 (AP6354 module) συμβατό με τα πρότυπα IEEE 802.11 a/b/g/n/ac, ικανό να «πιάσει» ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων έως 867Mbps. Επίσης δεν τσιγκουνεύτηκαν και στην πλευρά του I/O. 2X USB θύρες, 1x Micro-USB, RJ-45 LAN, HDMI 2.0 και θύρα για κάρτες SD. Αυτά στην γνωστή μορφή βυσμάτων, αλλά υπάρχουν και μη-κοινοί τρόποι διασύνδεσης στο εσωτερικό του για module οθόνης και touch-panel. Στην συσκευασία συμπεριλαμβάνεται και τηλεχειριστήριο υπερύθρων για την χρήση ως Smart TV Box.Screenshot from 2015-11-22 18-22-53

Αυτό που άφησα για τελευταίο είναι η διεπαφή MXM3, η οποία «γαργαλά» ευαίσθητα την δημιουργική πλευρά μας! Το MXM είναι ένας δίαυλος επικοινωνίας PCI Experss, στο οποίο μπορούμε να συνδέσουμε την πλακέτα Landingship (πωλείται ξεχωριστά) με την οποία το GeekBox μετατρέπεται σε πλατφόρμα ανάπτυξης. Εδώ, «The Sky Is The Limit». Με αυτή την καρτούλα επέκτασης αποκτάμε πρόσβαση σε 60 GPIO τα οποία μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για τα πειράματα μας με ηλεκτρονικά, ρομποτική, quad-copter, και ότι άλλο μπορούμε να φανταστούμε. Με το Landingship εγκατεστημένο, (ή με το GeekBox εγκατεστημένο πάνω στο Landingship) επεκτείνονται και οι δυνατότητες διασύνδεσης με επιπλέον USB θήρες, είσοδο μικροφώνου, έξοδο ακουστικών, έξοδο οπτικής ίνας S/PDIF, interface για σύνδεση module κάμερας , επιπλέον interface για σύνδεση οθόνης, αλλά και το κορυφαίο που βρίσκεται στην κάτω πλευρά, σύνδεση 2.5” SATA σκληρού δίσκου.

geekbuying-1dee75de-b690-4f03-8174-6715c2f3693d

Θα δούμε τρελά πράγματα να κατασκευάζονται με το GeekBox στο προσεχώς μέλλον, γιατί είναι φορτωμένο με δυνατότητες και δεν υπάρχουν όριο. 8Πύρινο ARM chip σε πλατφόρμα ανάπτυξης ηλεκτρονικών, προσωπικά, δεν έχω ξανά δει. Αν υπάρχει, και γνωρίζετε κάτι γράψτε το μας με ένα σχόλιο κάτω. Εμείς αιτηθήκαμε από το GeekBuying να μας στείλει ένα KIT να πειραματιστούμε και να δείξουμε τις δυνατότητες του. Βέβαια, το GeekBox μόλις ανακοινώθηκε από το Geekbuying και μπορείτε να το προπαραγγείλετε με τιμή 106.58€, μόνο για το TV BOX και 240€ πάνω κάτω για το πλήρες ΚΙΤ το οποίο περιέχει το Landingship, 7.9” οθόνη με ανάλυση 2048×1536 και διάφορα υλικά για μικροηλεκτρονικές κατασκευές.

Σύνδεσμος για περισσότερες πληροφορίες και παραγγελία: Geekbox-Promo-Page

Όλες τις συσκευές θα τις βρείτε στο συνεργαζόμενο κατάστημα GeekBuying.com Το TS έχει στενή συνεργασία με το GeekBuying.com. Πρόκειται για ένα αξιόπιστο κατάστημα, με πολύ καλούς χρόνους αποστολής και παράδοσης και αν έχετε κάποια απορία, στείλτε μας, είτε σχόλιο σε αυτό το άρθρο, ή με email στο techsmartgr [ατ] gmail [τελεία] com, ή μήνυμα στο facebook fan page του TS και θα κάνουμε ότι μπορούμε να σας βοηθήσουμε!

Athanasios Theodorou
petsoukos@gmail.com

Marketing manager, web developer και συντάκτης του Techsmart.gr. Βρίσκεται online 366 μέρες τον χρόνο!

No Comments

Post A Comment

%d bloggers like this: