Google I/O, Αυτά είναι τα νέα προϊόντα και υπηρεσίες της Google

Google I/O, Αυτά είναι τα νέα προϊόντα και υπηρεσίες της Google

H Google μας παρουσίασε τα νέα προϊόντα και τις υπηρεσίες που θα δούμε μέσα στο χρόνο μέσα από το Google I/O

Μέσα σε λίγα χρόνια, η τεχνολογία των κινητών έχει μετατρέψει τον τρόπο που βρίσκουμε πληροφορίες και ψυχαγωγία, τον τρόπο με τον οποίο επικοινωνούμε με φίλους και οικογένεια, και τον τρόπο με τον οποίο γίνονται πράγματα.

Το να έχουμε ένα υπερμηχάνημα στις τσέπες μας είναι τώρα πια δεύτερη φύση: σήμερα περισσότερες αναζητήσεις στο Google προέρχονται από υπολογιστές, και σύμφωνα με μερικές εκτιμήσεις υπάρχουν περισσότερες κινητές συσκευές από ότι είναι οι άνθρωποι στον πλανήτη.  Σαν απόδειξη της επανάστασης των κινητών, μπορούμε να δούμε την άνοδο του Android.

Τώρα πια υπάρχουν περισσότεροι από ένα εκατ. χρήστες Android παγκοσμίως- ένας μεγάλος αριθμός από τη μέρα που ανακοινώσαμε το πρώτο Android τηλέφωνο το 2008. Και υπάρχουν 4.000 μοναδικές Android συσκευές στην αγορά, από περισσότερους από 400 κατασκευαστές και περισσότερες από 500 εταιρείες τηλεπικοινωνίας.

Οι ίδιες οι συσκευές έχουν επίσης αλλάξει. Στο σημερινό κόσμο με τις πολλές οθόνες, μπορείτε τώρα να χρησιμοποιείτε Android στο κινητό, στο τάμπλετ, στον καρπό, στο αμάξι και στο σαλόνι ενώ μπορείτε να τις εναλλάσσετε χωρίς κανένα πρόβλημα.

Πολλές από αυτές τις μορφές τεχνολογίας εμφανίστηκαν μέσα στον τελευταίο χρόνο. Τώρα μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε επτά διαφορετικά Android Wear ρολόγια, και δεν αναφερόμαστε καν στις περισσότερες από 1.500 προσόψεις ρολογιών φτιαγμένες από τους προγραμματιστές.

Στο τέλος της χρονιάς, 35 μοντέλα αυτοκινήτων θα είναι εξοπλισμένα με το Android Auto, που βοηθάει στην αναζήτηση, στους χάρτες, στη μουσική και άλλες πληροφορίες μέσω των χειριστηρίων του αυτοκινήτου. Και οι πρώτες τηλεοράσεις με Android TV είναι πλέον διαθέσιμες.

Με όλες αυτές τις επιλογές σε μέρη και συσκευές που οι άνθρωποι χρησιμοποιούν Android, οι προγραμματιστές έχουν ακόμη περισσότερες ευκαιρίες να δημιουργήσουν εφαρμογές που οι άνθρωποι χρησιμοποιούν στην εκπαίδευση, στην απασχόληση και στην διασκέδαση.

Σήμερα μιλήσαμε για τα νέα εργαλεία και λειτουργίες που τους δίνουμε έτσι ώστε η εμπειρία τους στις πλατφόρμες του Android να είναι πιο δυνατή.

Μ σημαίνει επιδόσεις και βελτιωμένη εμπειρία για τον χρήστη

Το Android M είναι η πιο ισχυρή έκδοση του Android μέχρι σήμερα, με εκατοντάδες βελτιώσεις πάνω στην πλατφόρμα. Από τα  πιο σημαντικά είναι ότι  βελτιώσαμε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας και επανεξετάσαμε τις άδειες των εφαρμογών έτσι ώστε να είναι πιο εύκολο να διαλέξετε ποιες πληροφορίες μπορούν να χρησιμοποιούν οι εφαρμογές.

Αποκαλύψαμε το Android Pay που σας επιτρέπει να κάνετε συναλλαγές με το κινητό σας, χωρίς καν να χρειάζεται να ανοίξετε μια εφαρμογή. Και κάνουμε ακόμα πιο εύκολη την εύρεση πληροφοριών μέσα στις εφαρμογές, όπως και κάποιες σημαντικές αναβαθμίσεις στο Google Now.

Οργανώνοντας τις παγκόσμιες πληροφορίες καλύτερα

Το κινητό σας συγκεντρώνει πολλές πληροφορίες, έτσι δεν είναι πάντα εύκολο να βρείτε την πληροφορία όταν τη χρειάζεστε- όπως ξέρετε, εάν έχετε προσπαθήσει να πλοηγηθείτε στα email σας, να οργανώσετε εκατοντάδες φωτογραφίες μεταξύ συσκευών ή να ψάξετε για κριτικές εστιατορίων όταν συζητάτε τη βραδινή έξοδο με φίλους. Ευτυχώς, το να βρίσκετε και να οργανώνετε πληροφορίες είναι κάτι που η Google κάνει καλά (κάποιοι ίσως λένε ότι αυτή είναι η αποστολή μας).

Σαν μέρος της κυκλοφορίας του Μ, η Google επεκτείνει το Google Now ώστε να δώσει on-demand βοήθεια τη στιγμή που τη χρειάζεστε – όπως το να καταφέρετε να κάνετε κράτηση σ’ ένα καινούργιο εστιατόριο ή να βρείτε εισιτήρια για τον κινηματογράφο– απ’ όπου κι αν βρίσκεστε, μέσω του κινητού σας. Επίσης γίνεται ευκολότερο το να βρίσκετε καινούργιες εφαρμογές και  περιεχόμενο μέσα σε αυτές – το οποίο είναι καλό και για τους χρήστες αλλά και τους προγραμματιστές.

Η οργάνωση των φωτογραφίων γίνεται ακόμα πιο εύκολη όλες τις φωτογραφίες σας.

Η νεα εφαρμογή για Φωτογραφίες προσφέρει ένα μοναδικό σημείο για φωτογραφίες και βίντεο και σας βοηθάει κάνοντας την ταξινόμηση πιο γρήγορη, δίνοντας τους ζωή με καινούργιους τρόπους και επιλογές για τους τρόπους που μπορείτε να τις μοιράζεστε.

Μια νέα διαδικτυακή πλατφόρμα για το Διαδίκτυο των Πραγμάτων

Περιβαλλόμαστε από συσκευές, αλλά συνήθως είναι ανεξάρτητες η μία από την άλλη. Η καθημερινή ζωή θα είναι πολύ πιο απλή όταν αυτές οι τεχνολογίες μπορούν να συνεργαστούν – εάν η εφαρμογή με τις συνταγές, για παράδειγμα, μπορεί να επικοινωνήσει με τον έξυπνο φούρνο ώστε να ρυθμίσει την θερμοκρασία κατάλληλα. Σε εξωτερικούς χώρους – από ένα σύστημα μεταφορών που ενημερώνει τους επιβάτες για τις αλλαγές στα δρομολόγια μέχρι φάρμες όπου οι αγρότες και τα συστήματα αρδεύσεων μπορούν να ρυθμιστούν από το κινητό. Οι πιθανότητες είναι ατελείωτες.

Πολλά εμπόδια παραμένουν – η εμπειρία των χρηστών μπερδεύει, οι κατασκευαστές πολλές φορές ξανακάνουν τη δουλειά για κάθε συσκευή, οι συσκευές δεν λειτουργούν, και οι προγραμματιστές συχνά δεν μπορούν να δημιουργήσουν εμπειρίες σε διαφορετικές συσκευές.

Έρχεται το Project Brillo, μια καινούργια πλατφόρμα που κατάγεται από το Android που επιτρέπει στους προγραμματιστές και κατασκευαστές να δημιουργούν συνδεδεμένες συσκευές. Ως κομμάτι του Project Brillo η Google εισάγει ένα πρωτόκολλο επικοινωνίας (Weave) σε συνεργασία με τη Nest, προγραμματιστές APIs και ένα πρόγραμμα πιστοποίησης που διασφαλίζει την διαλειτουργικότητα συσκευών και εφαρμογών.

Νέες εμπειρίες στο κινητό

Στο περσινό Ι/Ο είδαμε το Cardboard,που σας βοηθά να μετατρέψετε το τηλέφωνό σας σε μία εμπειρία εικονικής πραγματικότητας.

Τώρα υπάρχουν περισσότερες από 500 εφαρμογές Cardboard για ταινίες, παιχνίδια, ταξίδια και εκμάθηση, ενώ περισσότερα από  500 Cardboard viewers έχουν αποσταλεί.

Πλέον το νέο Cardboard υποστηρίζει και το iOS και ήδη οι αποστολές της Google έχουν αφήσει τους μαθητές να κάνουν εικονικά ταξίδια με Cardboard σε μέρη όπως το φεγγάρι και κάτω από το νερό ενώ με την υπηρεσία Jump μπορείτε απαθανατίσετε τον κόσμο σε βίντεο στο οποίο μπορείτε να μπείτε μέσα.

Το επόμενο δισεκατομμύριο χρηστών

Κάνοντας συσκευές πιο προσιτές, όπως τα Chromebooks και Android One (διαθέσιμα σε επτά χώρες), η Google κάνει αλλαγές για να εξασφαλίσει ότι το λογισμικό λειτουργεί ακόμα και εκεί που οι συνδέσεις στο διαδίκτυο δεν είναι καλές.

Με την ανακοίνωση μίας απλοποιημένης έκδοσης της σελίδας αποτελεσμάτων αναζήτησης σε 13 χώρες και 73 εκατομμύρια άνθρωποι τώρα χρησιμοποιούν την εξοικονόμηση δεδομένων στον Chrome για να περιηγούνται στο διαδίκτυο πιο αποτελεσματικά.

Τέλος, οι oflline χάρτες είναι γεγονός και οι χρήστες μπορούν πλέον να τους χρησιμοποιούν κι όταν δεν έχουν σύνδεση στο διαδίκτυο.

Soustas
billnotis@yahoo.gr

Δημιουργός και Αρχισυντάκτης του Techsmart.gr καθώς επίσης και πολλών επιτυχημένων ιστοσελίδων. Μεγάλος fan της τεχνολογίας και Online Marketing Specialist θα τον βρείτε online όλο το 24ωρο.

No Comments

Post A Comment

%d bloggers like this: